Reklama

Reklama

Bosch: Odkaz

(seriál)
  • USA Bosch: Legacy
USA, (2022–2023), 15 h 5 min (Minutáž: 37–54 min)

Předloha:

Michael Connelly (kniha)

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Titus Welliver, Mimi Rogers, Madison Lintz, Stephen A. Chang, Denise G. Sanchez, David Moses, Scott Klace, Phil Morris, Danielle Larracuente, Max Martini (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Harry Bosch končí v oddělení vražd a stává se soukromým detektivem, takže přichází o dřívější pravomoci. Advokátka Honey „Money“ Chandlerová, která přežije pokus o vraždu, ztrácí důvěru v soudní systém. Maddie Boschová objevuje, jaké možnosti a výzvy přináší práce začínající strážnice v ulicích Los Angeles. (Prime Video)

Recenze (16)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// V zásadě taková průměrná série Bosche. Je dobře, že ta kvalita po přechodu k Legacy nijak neklesla, protože toho jsem se po oznámení bál nejvíc, nakonec to ale bylo boschovitější, než bych čekal. Nové postavy jsou fajn, došlo i na pár hezkých a nečekaných cameí, a byť jsou tentokrát zápletky míň vyhrocené/slabší, trojice Titus Welliver, Mimi Rogers a Madison Lintz to mocně táhne kupředu. A povedla se i nová znělka, což je taky důležitý, protože u Bosche jsem nikdy znělku nepřeskočil a spin-off tohle pravidlo drží. Jediný velký mínus za mě je ten nechutný cliffhanger na konci, který si tvůrci mohli odpustit. Jinak 7/10 a těšing na další sérii. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Jako zatím stále za plný počet, nicméně z toho závěrečného poviselce málem kleslo i mně! Teda hodnocení. Snad tedy šlo pouze o drobné nedopatření, které se opakuje nejvýše jednou za patnáct sérií, protože teď abych se snad začal modlit, aby mě nespral šlak dřív, než přijde nášup! A jinak též nevím, zda bylo zcela nezbytné pojmout osmou sérii jako nový seroš, neb např. jeden já neustále vyhlížel pokračování toho původního. Čímž končím výčet námitek, neb ve všech ostatních ohledech to bylo opět úpa boší. ()

Reklama

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Já prostě miluju tuhle starou školu Harryho Bosche. Smysl pro spravedlnost, přímost a občasné překročení té hrany pro dobrou věc. Je to frajer, životní role Tituse W. Tady už ne jako detektiv LAPD ale "pouze" soukromé očko. Kvalitu si to drží plus mínus stejnou jako předchozí seriál Bosch. Mám rád i jeho dceru Maddie, která jde ve šlépějích svého otce a vlastně i zesnulé matky, jakožto policajtka. A plusem je, že se to odehrává ve městě LA, hlavně v Hollywoodu. Z vlastní zkušenosti pro mě fascinující místo. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Harry Bosch je jedna z mých nejoblíbenějších knižních postav a původní seriál považuji za jeden z nejlepších policejních seriálů alespoň poslední dekády, takže jsem se na spin-off/pokračování vážně těšil. Líbí se mi, že hned na začátek dostaneme rychlé zopakovaní toho, co se událo předtím a tím to pěkně navazuje na původní seriál. Takže se okamžitě cítím jako doma a od prvních minut vím, že si sledování užiju. Legacy nabízí to, co se mi líbilo u Bosche už dříve. Velké případy, které se budou rozmotávat celou sérii, aby došli k zajímavému vyústění. Žádné epizodní případy, ale poctivá vyšetřovací práce. Výhodou je, že i předloha pracovala s myšlenkou, že Harry jednoho dne policii opustí a stane se soukromým detektivem. To znamená, že není třeba vymýšlení nového příběhu jen proto, aby mohl vzniknout spin-off. Místo toho se může využít jedna z novějších knih a první série hodně čerpá z The Wrong Side Of Goodbye (Odvrácená strana konce). Novou vrstvu tomu pak přidává příběh Maddie, která nastoupila k policii a přebírá rodinný odkaz. Celkově kvalita neklesla a v podstatě by to mohla být další série původního seriálu. Jediný, co zabránilo úplně plynulému přechodu je časový skok, během kterého se odehrály věci, které se nijak nevysvětlují (novej pomocník, nebo zmizení přítele Maddie). Navíc mají štěstí, že byla rovnou objednána i další řada, protože za ten cliffhanger bych je vážně nenáviděl, pokud by neměla přijít odpověď. 2. série - První dvě epizody uzavírají příběhovou linku z předchozí série a pak už se naplno rozjíždí případ Lexi Parks a to je případ krásně zamotaný a nesmírně zajímavý. Když vezmu v potaz, že jde o devátou řadu (7 v původním seriálu), tak mě fascinuje, že to má pořád takovou kvalitu. I když Michael Connelly napsal víc než dvacet knih s Harrym v hlavní roli a na jejich kvalitu si také nejde stěžovat. Navíc si na seriál dohlíží a tak kvalitní předloha dělá kvalitní podívanou. Nemohu se dočkat další řady a jsem zvědav, kam se seriál posune, protože závěr nastínil pár zajímavých možností. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2.seria: Ako celok, hodnotim druhu seriu o polhviezdie vyssie. Dovod? Druha seria je opat mimoriadne zaujimava a komplexna. Jednak v hlavnej linii s "corrupt" cops a previazanostou so sudnymi pripadmi Honey Chandler a osobnymi zivotmi ustrednych predstavitelov, i komplexnejsou psychologiou v pripade Boschovej dcery. Prakticky pri kazdej epizode je radost byt divakom a spokulovat kam to vedie. Mimoriadne zabavne. Pevne verim, ze sa dockame dalsej serie. Bosch je ojedinelo kvalitny krimi-serial, ktory drzi pokope, je vo vaznom duchu a nezlahcuje ho bezne treapne klise, ci ine okukane skratky. Odporucam. 85% Za cele tie roky je tento serial jednou z mala mojich "srdcoviek" a pre ostatnych fanusikov zanru, stavka na istotu. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama