Reklama

Reklama

Černobyl na kolečkách

Trailer

Obsahy(1)

Camino se rozhodlo opět oprášit svá kolečka, tentokrát s cílem dobýt Černobyl. Po úspěšné výpravě na invalidním vozíku do Santiaga de Compostela se vozíčkář Honza s roztroušenou sklerózou rozhodl se svým týmem vydat na jedno z nejrozporuplnějších míst světa, aby podnikl cestu do hlubin své duše a poskytl svědectví o nemoci, kterou bere už jako svoji družku. Dokument, jehož posláním je ukázat, že vozíkem život nekončí, sleduje čtrnáctičlennou expedici Černobylem, Kyjevem a Karpatami s cílem pokořit nejvyšší horu Ukrajiny Hoverlu. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Ďalšia cestovateľská misia odvážneho Honzu trpiaceho sklerózou, ktorý ani napriek svojej diagnóze neváha inšpirovať iných ľudí. Cesta do Černobyľu bola emočne silno natočená a tá záverečná polhodinka už je skôr len nadstavená kaša. Každopádne podobné inšpiratívne dokumenty sú určite pridanou hodnotou pre tých, ktorí nevedia, ako ďalej so svojim životom. Kvalitatívne na úrovni prvého snímku. 60 % ()

PeterGregor 

všechny recenze uživatele

Krásny dokument o sile vôle a života. Niekedy rozmýšľam, či človek musí prežívať niečo také ako Honza, aby si vážil každú minútu a každú sekundu na tomto svete, ktorý nie je ideálny. Fascinuje ma tá pomoc, ktorá sa Honzovi dostala. Po technickej stránke nie je dokumentu, čo vytýkať. Skvelej kamere asistuje i vynikajúci hudobný výber. Klobúk dole a Honzovi i ostatným želám veľa zdaru a ďalšie úspešné cesty. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Ozdravná léčivá cesta. Na Goverle jsem byl kdysi dávno s CK Adventura na kole Favorit. Je ostuda, že tolik lidi nebylo schopno dostat paraplegika na vrchol, měli si najmout mě. Možná ta mírná české nebojovná povaha. Příroda v Černobylu, již ekonomicky nevyužitelná, viditelně vzkvétá. Možná jsou atomové havárie cesta k záchraně planety. ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Černobyl na kolečkách coby volné pokračování Camina na kolečkách funguje vlastně tak nějak napůl. Bohužel je to kvůli postupující nemoci hlavního hrdiny, díky čemuž se na místo dojede auty. Přesto je jeho ústředním motivem jistě velmi silná a inspirující linka právě okolo Jana Duška, který to vzdor nepřízni osudu nevzdává. I přes to ale celý dokument působí trochu jalově. Chybí tu lepší střih či dramaturgie. Jako by šlo spíš o videoprojekt party kamarádů, než o práci profesionálního týmu a jako takový vlastně nenabízí krom tématu nic zajímavého, co by v nás zanechalo nějaký větší dojem. Jde tak o průměrnou podívanou bez výraznějších momentů, jež vlastně neukazuje ani tak zajímavou destinaci, protože o Černobylu už bylo natočeno mnohé. Nepopiratelné kouzlo může snímek mít zejména díky tomu, že v něm vidíme Ukrajinu relativně krátce před vpádem ruských vojsk, což je smutné a určitě to asi jen tak někoho nenechá chladným (potěší i fakt, že je Ukrajině celý film věnován), ale rozhodně to není zásluha tvůrců… ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o Honzovi Duškovi, který se s velkou pomocí svých kamarádů vydal na svou již druhou velkou cestu, která nyní diváka zavede na Ukrajinu do Černobylu a nejen tam. Honza má diagnostikovanou RS (roztroušenou sklerózu) v pokročilém stádiu, která ho upoutala na invalidní vozík, ale to mu nebrání inspirovat ostatní a plnit si své sny, díky partě dobrých přátel, kteří mu věnují svůj čas. ()

Galerie (83)

Reklama

Reklama