Reklama

Reklama

Switchblade Sisters

  • USA The Jezebels (více)

Obsahy(1)

"Dagger Debs" sú dievčenský gang, ktorého najnovšou členkou je Maggie (Joanne Nail). Vodkyňa gangu Lace (Robbie Lee) sa jej ujme, ale čoskoro začína mať pochybnosti. Zdá sa totiž, že je manžel Dominic (Asher Brauner), šéf bandy "Silver Daggers", má novú rekrutku viac než v obľube. Lace sa snaží prevziať kontrolu nad Debs v čase, keď všetci čelia súperiacemu gangu pod vedením Crabs (Chase Newhart). (nessbeal)

(více)

Recenze (12)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zenit kariéry Jacka Hilla, podivného exploatačného emancipátora žien, ktorý ich na jednej strane "zneužíva" a producíruje nahé čisto pre slasť mužského publika, na strane druhej úplne regulérne spustil revolúciu vo vnímaní žien v akčných filmoch. Po tom, čo z Pam Grier urobil prvú ženskú akčnú star v dejinách, prichádza s filmom o ženskom gangu, ktorý nakopáva zadky priposratým mužom. Switchblade Sisters je nádherná exploatačná zábava plná nekorektného násilia a úplne prestrelených hysterických hereckých výkonov (kulminujúcich v šialenom závere filmu, kedy jednotlivé herečky hrajú pomaly súťaž o to, kto sa dokáže tváriť zlovestnejšie). ()

davidpa 

všechny recenze uživatele

Jestli hledáte zábavný béčkový film na noční projekci, nebo na date in two with your girlfriend/boyfriend, nebo jste zrovna posilněni trávou a chcete se kouknout na něco pořádnýho, na něco, čeho nebudete litovat, protože nejen že je to béčkový, ale zároveň je to stále zábavný a zajímavý - Switchblade Sisters je jasnou volbou. Ze začátku jsem sice koukal a vrtěl hlavou, co holky na hlavním kápovi gangu Crabs vidí (jakoby šlo vidět, že film točil chlap v sedmdesátkách), ale kdykoliv otěže převzali dívky, stálo to za to (což je koneckonců většina filmu). ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

Místy docela stylová podívaná, rozhodně zručně natočená, potěší hlavně závěrečný boj na nože snímaný pouze jako stíny na zdi. Herecký ansábl spíš průměrný, ale jde to. Nejvtipnější je scéna kdy se feministická black power partaj vydá do ulic v obrněném autě a likviduje členy nepřátelského gangu! 70% ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ženské gangy nakopávají prdel chlapům -- Děvčata hrají dost nevyrovnaně, občas jim namachrovaná póza funguje bez problémů, občas je to horší. Zato se na ně nečekaně dobře dívá (užitečné módní doplňky, sexy kozačky, krátké sukně) a dalo by se mluvit i o charizmatu. A přímo radost je všimnout si toho, co si Tarantino převzal do Kill Bill, ale prozrazovat nebudu, najděte si... ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Nářezová grindhouse gangsterka s kultovním statutem. Jack Hill tyhle filmy fakt uměl. Úplně chápu, proč je z něj Tarantino tolik hotový. Čekal jsem možná více exploatačních prvků, o kterých tu všichni tolik mluví, kdežto film je spíše odlehčený s absencí nahoty i většího množství krve. Zábavnost, akce, super muzika a stylové trashové zpracování mu ale v žádném případě nechybí. Dočkáme si i nějakých těch přestřelek a bitek, no celé mi to připadalo šíleně přitažené za vlasy hlavně tím, že se to odehrává mezi děckama na střední škole. Kolikrát jsem nestačil kroutit hlavou. Ale v dobrém, film se mi samozřejmě líbil a všem zájemcům ho rozhodně doporučuji :). ()

Zajímavosti (1)

  • Na film sa po jeho natočení na istý čas zabudlo. Režisér snímku Jack Hill ale v rozhovore povedal, že ho veľmi potešilo, keď zistil, že film bol v tom čase veľmi obľúbený v rôznych lesbických a feministických undergroundových spolkoch. (spicegirls)

Reklama

Reklama