Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V poklidném, malém, americkém městečku den jako každý jiný. Brzo se ale hlavní hrdinka, matka tří dětí, dozví z televize, že byl na několik velkých měst podniknut nukleární útok a po pár větách přestane televize i rádio fungovat. V městečku se brzy objeví první násedky krize jako nedostatek benzínu, jídla a první případy nemoci z ozáření a matka se musí rozhodnout zda městečko opustit nebo ne. Původně pouze pro televizi natočený film reálně ukazuje, jak by to mohlo vypadat v menším městečku, odřiznutém od inforací po nukleárním útoku. (jonyyy)

(více)

Recenze (12)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem příznivec postapokalyptických filmů a Testament jsem objevil v doporučeních na IMDB u Threads a The day after, tak jsem neváhal a hned jsem si ho sehnal. Navíc mě nalákalo i dost vysoký hodnocení a tato věta: Nuclear war in the United States is portrayed in a realistic and believable manner. Takže jsem čekal zase nějakou bombu (filmovou i atomovou) a ono nic. Tenhle komentář píšu hlavně jako varování pro ty, co by od toho čekali (stejně jako já) nějakej film o atomový válce. Tohle je totiž rodinný drama, který má s atomovou válkou společnýho asi tolik jako Petr "bavič" Novotný s humorem. No a na "konci" (konec je v uvozovkách, protože je to další film bez konce) se dočkáme sdělení, že "Tento film je věnován mé rodině". Až potom jsem se obtěžoval podívat, kdo to vůbec natočil. No natočila to ženská. To asi mluví za všechno. Nejzajímavější věc na filmu je tak asi vedlejší role Kevina Kostěje, kterej tady má účes jako debil a váží asi 60 kg i s botama. Abych jenom nekritizoval, tak musim uznat, že pár silnějších momentů se tam našlo, ale ty by dokázal spočítat na prstech jedný ruky i člověk, co často používá cirkulárku. Celkově ten film stojí za hovno. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Tento film měl dokonce Oscarové ambice jo? Mě to spíš připadalo na takový malý komorní snímek. Každopádně si myslím, že takhle nějak by to mohlo v malém městečku po útoku opravdu vypadat. Je zde vidět Costner jako uplný zelenáč. 70% ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Smutne a bezútešne pôsobí tento film a presne tak by mal pôsobiť film s takouto témou. Vôbec mi nevadilo, že sa film venuje len jednej rodine v jednom malom mestečku, všetky postapokalyptické filmy sa venujú preživším, ktorí niekam putujú a hľadajú ďalších preživších, takže v tomto je tento film originálny. Ale predsa mi chýbal aspoň nejaký záber alebo info, týkajúce sa globálnej situácie. Zmieni sa, že ten jadrový útok môže mať na svedomí Sovietsky zväz alebo Čína a nič viac. Čo nasledovalo potom? Prišla odveta? Dôležití ľudia vo Washingtone by sa určite stihli skryť do atómového krytu a nenechali by to len tak. Ocitol sa teda celý svet v takejto bezútešnej situácii, alebo len Spojené štáty? Čo sa stalo s ľuďmi, ktorí opustili mestečko a vydali sa na sever do Kanady, kde to vraj bolo dobré? Prežili? Prečo tam neodišla aj matka s deťmi, ale radšej sa rozhodla zostať a postupne pochovávať svoje deti? Príliš veľa nezodpovedaných otázok. Ak fakt nebolo iné východisko a celý svet bol na tom rovnako, potom je tento film a správanie matky pochopiteľné, ale škoda, že nám tvorcovia tieto okolnosti trochu neozrejmili. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nieje to také katastrofické, akčné a brutálne ako napr. THE WAR GAME, THREADS alebo THE DAY AFTER, ale je to tak bezútešné, nekompromisné a bolestivé na sledovanie, že týmto vyššie spomenuté snímky hravo strčí do vrecka. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Napadita a velmi dobra studia toho, ako by to asi v malom US mestecku vyzeralo po nuklearnom utoku. Reziser Lynne Littman sa nevenuje zmykaniu ludskych emocii a  vatovo planym kokotim plkom, ale krasne si uvedomil, že roku 1983 este stale bezala Studena Vojna. Najma  Jane Alexander /In the custody of strangers 1982/ bola vyborna   : 76 % ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinkou je matka se třemi dětmi. Po blíže nespecifikovaném útoku na USA zůstávají spolu s dalšími obyvateli v malém městě, bez informací a bez pomoci. Nefunguje TV, rádio, okolní města se neozývají. Na lidech se začínají projevovat nemoci spojené s ozářením radioaktivitou...To vše je přiblíženo právě na situaci této rodiny, hodně scén však obsahuje zvýšenou dávku sentimentu a patosu. O citové vydírání se režisér snaží také když ponurou realitu střídají šťastné záběry z domácího videa, vzpomínky na dobu nenávratně ztracenou. Pokud bych tento film viděl ve 13, nejspíše bych si z něho odnesl depku na týden. Dnes mne ale ty sentimentální scény spíše naštvou. Není to špatný film, akorát nechápu, pro jaké diváky je určen. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Malé městečko čelí následkům nukleární apokylypsy - dá se takový námět zkazit? Bohužel ano. Režisérka to natočila všechno tak strašně obyčejně, nezáživně, že je to neskutečná nuda, navíc studená jako psí čumák. Lidi umírají včetně postav z rodiny a s Váma to ani nehne, protože vše se děje jen tak mimochodem, na pozadí. Všechno to plyne odnikud nikam a jediné co z filmu na Vás dýchne je deprese a pocit ztráty času. ()

TylerD. 

všechny recenze uživatele

Mě tady ty prostřihy na vzpomínky nevadily, přišlo mi to tu přirozený. Jinak další kvalitní zpracování osudu maléo města po nukleární katastrofě. Neakční ale velmi tvrdě realistické. Tvrdě ne ve smyslu nějakého násilí, rabování a paniky (celé je to poklidné) ale v té nevyhnutelnosti ztrát které radiace nutně způsobí, na věci, na které jsme v civilizaci zvyklí a samozřejmě na zdraví.. ()

Reklama

Reklama