Reklama

Reklama

Black Books - Série 1 (2000) (série)


Jak napálit berňák (S01E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Cooking the Books

Obsahy(1)

Knihkupec Bernard vyrazí svého nepoctivého účetního a zjistí, že si musí sám vyplňovat daňové přiznání. Jako matematický negramot uvažuje o sebezmrzačení. Možná že je řešením příchod neznámého vousáče shánějícího „Písničky na uklidněnou". Mezitím Fran objevila „To Pravé". (Česká televize)

Recenze (9)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál jsem kdysi miloval. O to zvláštnější mi přijde, že si z něj dneska už málo pamatuji. Nicméně znova jsem ho rozkoukal a líbí se mi to i dnes - je to dost vtipné, se zajímavými postavami a celkově ta epizoda je dost promyšlená. Za mě spokojenost, ale ne taková, abych dával plný počet. Nicméně pilotní díl je to dost slušný. Silné 4* ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvláštní, i po dvaceti letech se mi to líbí stejně jako tenkrát. První díl je podle mne geniálně vymyšlený, jen škoda, že se víc nepracuje s Mannyho osvícením, a také skinheadi mohli být víc dotaženi do konce. Celým dílem se navíc perfektně táhne snaha Fran zjistit, co je ta koule vlastně zač, a ta pointa je za mne vážně skvělá. A nesmím zapomenout na dokonalou scénku s jehovisty (no, víte, tak daleko jsme se ještě nedostali"). Jo a Martin Freeman tu je za doktora. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

"WHAT?! WHAT DOES THAT MEAN?! ... THE WHAT?! ... If you live in a council flat beside a river but are not blind, WHAAT??!!" Geniální start seriálu. Perfektní vtipy i herecké výkony. A když už jsem to nečekal, přišlo výborné zakončení :) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Bernardův účetní (Tony Bluto) se jmenuje Voleur, což francouzsky znamená "zloděj". (SKAmilka)
  • Pilotní díl měl Dylan Moran (Bernard) napsaný již v roce 1998. Fran (Tamsin Greig) se původně jmenovala Valerie. Mannyho (Bill Bailey) příjmení bylo Zimmerman. Měl být Žid a měl mít deprese. Seriál původně neměl být až tak vtipný. Později Moran požádal o pomoc Grahama Linehana, který seriál přepsal do současné podoby. (DivX)

Reklama

Reklama