Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(18)

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí. (oficiální text distributora)

Recenze (1 062)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Po opětovném zhlédnutí zvedám o jednu. Toliko sofistikovaný humor a neustále zvedanou kvalitativní laťku po stránce scénáře nenabízí žádný jiný současný seriál. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Těm, kdo podobně jako já neviděli nic ze sitcomu Father Ted, ukázal Graham Linehan při jízdě ve Velkovlaku, že humor Monty Pythonů není ani zdaleka zapomenut ani mezi současnými tvůrci, a že se mu lze kvalitně přiblížit. U Black Books se vydal cestou klasického britcomu a z partičky lehce asociálních individuí a malého (zpočátku ani ne) knihkupectví dal dohromady něco nového a přece tak důvěrně známého a hlavně chtěného. Občas se něco nezadařilo tak jak by asi mělo, některé díly jsou výrazně slabší než jiné, ale to je jen příprava na skutečnou bombu, která detonovala ve sklepě jisté óóóhromné kancelářské budovy. Ano, Partička IT předčí Black Books díky stabilně vyšší úrovni zábavnosti, ale to neznamená nic jiného, než že je lépe sledovat Linehanovu tvorbu chronologicky. Pro Black Books mám schovaných zasloužených 80%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Docela se tu v té záplavě nadšených hvězdiček ztrácím. Partičku IT, Červeného Trpaslíka nebo třeba klasickou Černou zmiji si užívám v každém díle, u Black Books jsem fascinovaně hleděl na neskutečně hluché scény, do kterých byly jen čas od času opatrně vloženy nějaké vtípky. Opravdu nechápu zdejší nadšení – těch fórů je v jednotlivých dílech poměrně skromně a většinou ještě vyšumí do ztracena. První „výborně“ hodnocený britcom, u kterého jsem se víceméně nudil – 2 ½*… ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Humor převážně konverzační, suchý, lehce absurdní, místy černý. Bernard je prvotřídní flákač bez špetky ambicí, dvakrát se nepřetrhne, aby vyšel svým zákazníkům vstříc, sžil se s nepořádkem svého doupěte a je v pohodě. Manny – připomínající lidem s několika promile v krvi Ježíše – se od Bernarda povahově příliš neliší, akorát je ještě větším podivínem. A Fran, holka odvedle, občas přiběhne, pochlubí se novým trapasem, a zase zmizí. Tahle trojka zajišťuje seriálu nejjistější přísun humoru právě tím, jak jsou v pohodě. Až se občas divíte, že nic nehulí. Pro páteční noc zcela ideální pořad a to se ani nemusíte vrátit z flámu, abyste se zasmáli. Mnohé epizody jsou nadmíru koukatelné i napodruhé a některé (spíše nechtěné) vymoženosti Bernarda a Mannyho by stály za vyzkoušení (třeba to pěstování hub ve vlasech je velmi praktické). 90% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Rozverný seriál z mě blízkého prostředí, na kterém mě nejvíc zarazilo, jak moc kolísá úroveň humoru jednolivých dílů... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Beru zpět poměrně kritický komentář, který jsem tu měl doposavad. Nedávno jsem si Black Books zopakoval a je to jednoduše geniální sitcom. 10/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Humor, který se netýká přímo chodu knihkupectví je výborný (byť má i své slabší momenty), ale gagy, které směřují k tomu, jak se Bernard chová k zákazníkům jsou excelentní perly nekonečných rozměrů, které mám chuť si pustit vmžiku ještě pětkrát po sobě, abych je doopravdy vstřebal. Proč? Protože, v knihkupectví jsem pracoval rok a tohle je pro mě jedno nekonečné déja vu, ve kterém sám sebe vidím až nebezpečně často. Ne, že bych za pultem popíjel víno a tahal cigarety, ale vážně jsem několikrát zoufale prosil, aby někdo zamčel dveře a dovnitř už nikdo nelezl. O nápisech ‚Nic pro zabíječe času‘ se ani netřeba zmiňovat… přesto po první sérii (zatím) jenom 4 a ½. Edit: A nakonec na nich zůstanu. Bavilo to skvěle, ale i když se to dotýká mě tak blízkého tématu, hned tak brzy se k tomu nevrátím... asi. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl, že nějaký takový seriál existuje. V roce 2014 jsem se k němu nějak nachomejtl a bylo to povznášející. :-) Jen škoda, že má trochu nevyrovnanou úroveň dílů, nicméně některé jsou opravdu L-A-H-Ů-D-K-O-V-É... ;-) 85%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Originalita nezná mezí, kór ve Velké Británii, kde se téměř z každého světově známějšího seriálu stává kult. Zdá se, že i u nás se stane něco podobného nebo k tomu Black Books má rozhodně namířeno. Po delší době jeden z novějších britcomů na našich televizích čímž jsem velice šťastný i když kvůli tomu přerušili vysílání Červeného Trpaslíka. Celé je to takové ztřeštěné, praštěné, bláznivé ale jen díky hlavním hercům, kteří jsou originální svým způsobem chování a rozhodně nešetří hláškami, které padají a padají a člověk se směje a směje a nakonec zjistí, že na ten samý díl kouká už po páté. (95%) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Black Books sice stojí jen a pouze na ústředním duu Bernard / Manny, ale vzhledem k tomu, že jsou komediální dvojice k pohledání, tak to bohatě k prvotřídní zábavě stačí. Obvzláště postava cynického irského knihkupce Bernarda Blacka se stala mým životním vzorem. Z osmnácti epizod je většina brilantních, bohužel se na jde i pár ryze průměrných. A osobně vidím zápor i v nevyužitém potenciálu prostředí knih(kupectví). Celá série se stejně tak dobře mohla odehrávat v prodejně čehokoliv jiného, což je ohromná škoda. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to vtipné, akorát že občas hodně a někdy spíš málo. Z novodobých britcomů mám radši třeba IT Crowd. Prostředí starýho knihkupectví pro mě není až zas tak atraktivní, ale pro zasmání docela dobrá věc. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VŠICHNI LIDI VYPADNĚTE! JE TO MŮJ OBCHOD!!..... Jste připraveni na pořádnou porci toho nejkvalitnějšího britskýho humoru dávkovanýho po 20ti minutách? Co může vzniknout jinýho spojením irskýho opilce nesnášejícího lidi Bernarda, s téměř Božím stvořením, jenž by mohlo být klidně maniakem Mannym? KNIHKUPECTVÍ! Nesmím zapomenout na Fran, která prodává věci, o kterých neví k čemu jsou, má ráda víno (vlastně cokoliv) a má smůlu na chlapy. Nesourodá trojice, která bez sebe nedokáže žít, je snad od Hotýlku tím nejlepším, co jsem v tomto žánru viděl! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět bradku, na který visí idiot. 2.) Jsem neustále nalitej a mám kámoše, kterej tak jenom vypadá. 3.) Chci umět vyrobit víno, které dokáže otrávit Papeže! 4.) Chci se stát PR manažerem roku. PŘÍBĚH **** HUMOR *** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Assembly Film and Television // Po pozretí všetkých dielov musím povedať, že je veľká škoda že bol seriál zrušený pretože vtipný niekedy bol až až, ale musím súhlasiť z niektorými užívateľmi, že hladina zábavnosti je v každom dieli iná, raz nízka, raz vysoká. To však nemení nič na tom, že som si seriál a večne hulákajúcého Bernarda Blacka obľúbil. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Každý správný knihovník má rád svoje zákazníky, protože díky nim je živ. Bernard Black není správný knihovník a svoje zákazníky ze srdce nenávidí. Kromě toho kolem sebe jen zřídkakdy někoho snese a je proto zázrak, že se v jeho blízkosti bez (závažnější) újmy na zdraví dokážou pohybovat náhodně přijatý podřízený Manny a sociálně nepružná Fran. Ale ještěže tak, protože s tímhle nesourodým trojlístkem je legrace přímo náramná. Nejde sice o tak šikovně vybroušený poklad, jakým se pro Linehana o pár let později staly vybrané série IT Crowd, ale o to snad ani nejde. Hovězí hlas a gumová tvář Dylana Morana dokážou totiž i ty přepálenější linky povýšit na příjemnou zábavu a nejlepší epizody pak na rodinný festival smíchu. Není se tedy čemu divit, že se o více než dekádu později, v době na vyloženě vtipné sitcomy čím dál střídmější, vzpomíná na Black Books jako na legendu. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Uhrančivé vítězství chaosu a volných asociací nad svazující racionalitou v prostoru, kde se potkává fantasmagorie s realističností. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Patek vecer, tesim se na sveho oblibeneho Cerveneho trpaslika a koukam do programu, v kolik zacne. Jenze jsem tam uvidel prvni dil serialu s me nic nerikajicim nazvem Black Books a pekelne sem se nasral. Pak ale zvedavost zvitezila a ja si prvni dil s nulovym ocekavanim pustil. A wtf to byla rezba. Spousta naprosto dokonalejch foru a vyborni sympaticti herci. Nejvic me v prvnim dile dostali jehovisti, ci co to bylo. A po skouknuti vsech dilu musim rict, ze ani jeden dil neni horsi nez nadprumer a Dylan Moran je neskutecnej ultra krutak, kterej neustale chlasta, huli a ze zamestnance si dela otroka. Vic takovejhle serialu. ()

Reklama

Reklama