Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(18)

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí. (oficiální text distributora)

Recenze (1 062)

Eluin 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě paráda. Osobně seriál dávám na stejnou úroveň jako IT CROWD, a to už je co říci. Nejlepší postavou je podle mě majitel Bernard Black, jeho citové výlevy směrem k zákazníkům jsou vždy úžasné. ()

Quipido 

všechny recenze uživatele

Jednoduše vynikající. Bernard Black se už po shlédnutí několika prvních dílů dostal mezi mé nejoblíbenější seriálové postavy (vedle např. Rimmera nebo Bendera), ale i ostatní protagonisté mají co nabídnout. Tenhle typ humoru mi zkrátka sedí i když chápu, že není pro každého (což ostatně asi žádný typ humoru.) Je pravda, že některé díly jsou o něco slabší, ale celkově si seriál udržuje velmi vysokou úroveň. ()

vojo 

všechny recenze uživatele

Podobné kníhkupectvo je aj v našom meste, len miesto Íra je tam maďar:) Ale vážne, keďže som robil v obchode, pri niektorých scénach som mal vtieravý pocit deja vu. Pre priaznivcov britského humoru určite pohlcujúce čítanie, pardon pozeranie. ()

Looooooooo 

všechny recenze uživatele

Začít se smát jen při pomyšlení na tenhle seriál se jinýmu nepovedlo.. Bernard je naprosto originální člověk, a Manny je z jiný planety. ()

ivamka 

všechny recenze uživatele

Musela jsem tohle objevit až po Červeném trpaslíkovi a skečích Monty Pythonova divadla. Není to taková typická řachanda, takže musím zapojit trošku mozeček. O to více se mi líbí. ()

Naushika. 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle typ humoru, jež pendluje mezi přízvisky "intelektuální" a "totálně absurdní" je mi nesmírně blízký. A věčně zpruzený a jako v těžké kocovině vypadající Bernard je naprosto neodolatelný. ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Black Books, těžko by se mi tento seriál mohl vyhnout. Když jsem shlédl první díl, nevěděl jsem, jestli si tvůrci dělají srandu, nebo to myslí vážně. Od druhé čtyřiadvacetiminutovky jsem již na pochybách nebyl a seriál mě pohltil tak, jako dlouho předtím žádný. Anglický humor se zde doslova předvádí světu, zážitek to pro mě byl navíc umosněný o to, že jsem zrovna v tu chvíli začínal psát svou první knihu:-) ()

koniklecka 

všechny recenze uživatele

Vtipný seriál. Některé díly jsou vtipné dost jiné méně, ale je to příjemná jednohubka mezi těmi tří až šesti sériovými seriály o 20 a více dílech. "Bernardovi" (stejně jako třeba Dexterovi) tuhle roli už nikdo neodpáře. ()

Ukubumbahoo 

všechny recenze uživatele

Vždy když se chci pobavit a nevím na co se podívat, volím Black Books. Bernard je ten nejpodivnější a nejlínější prodavač knih jakého světlo světa spatřilo, který je doplněn skvělým, leč silně nablblým Mannym. Fran to vše uzavírá a vytváří tak jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. ()

Osanos 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo na 3 hvězdičky, ale pak jsem se do toho docela dostal a zejména ve druhé části se objevili geniální díly (freud, mafián se učí číst). ()

Isomut 

všechny recenze uživatele

Black Books je jeden z mála seriálov, ktorý svojím malým počtov epizód ma dokázal presvedčiť o tom, že anglický humor je dostačujúci, aby som sa statočne zasmial. Viac epizód ani nebolo treba, tých osemnásť častí splnilo svoju úlohu a stihlo sa všetko čo sa chcelo. Síce, keby bolo viac častí, isto by som sa len potešil. ()

Vakomlok 

všechny recenze uživatele

Jednou bych chtěl vlastnit malé knihkupectví a pít a kouřit a křičet a urážet své zákazníky a terorizovat svého poskoka jako Bernard Black. ()

Pauliii 

všechny recenze uživatele

Úspěšně natočené tři série jednoho z nejlepších seriálů, co kdy natočen byl. Dylan Moran v nejprvotřídnějším vyjádření člověka, pro kterého je život jen alkoholové opojení, cigarety a deprese (pro mě snad nejsympatičtější seriálová postava vůbec), dále pan Manny jako bláznivý šikanovaný společník a občas komická Fran dotváří výborně celou atmosféru jednoho malého knihkupectví kdesi v Londýně a realisticky tak tvoří partičku lidí, kteří to nemají v životě lehké. Mimo jiné, přístup hlavního představitele ke svým zákazníkům je opravdu ke ztrhání vtipný. Vážení, toto je Black Books a vystihnout ho lze jednou větou, kterou sám řekl slavný Bernard Black, i když v jiném kontextu: This is fantastic, I´m in heaven. ()

dave14 

všechny recenze uživatele

Vynikající britský projekt. Tři série, každá po šesti dílech, utečou jako voda a vy budete chtít další. Dylan Moran je excelentní komik a herec (mimo jiné doporučuji jeho stand up výstupy - to je opravdu paráda) a Bill Bailey mu zdatně sekunduje. Tomuhle tandemu to prostě šlape a při jeho sledování je težké popadnout dech. Zkrátka a dobře poctivých 5 hvězd. ()

Caiiiczech 

všechny recenze uživatele

V době, ve které jsem si myslel že už vše vtipné natočeno bylo, mi Bernard, Fran a Manny způsobili několik neuvěřitelných, život ohrožujících záchvatů smíchu. Díky. Jen už prosím nic netočte. Se svým přibývajícím věkem bych další dávku nemusel přežít... ()

Reklama

Reklama