Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(18)

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí. (oficiální text distributora)

Recenze (1 062)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Špičkový seriál, který do vás pumpuje (většinou geniální, někdy jen dobrý) humor po hektolitrech. Dokonalá je pak postava Bernarda Blacka. Všichni bychom chtěli být jako on, ale ne všichni v sobě najdeme tu odvahu. ;) ()

hellstruck

všechny recenze uživatele

Kdo nazývá americký humor trapným,asi neviděl Black Books..I když žiju v Anglii,jejich humor je mi opravdu cizí (až na výjimky jako Misfits). Zkrátka to,že do sebe někdo vsákne relaxační knihu a chrlí jednu kravinu za druhou,mi tolik vtipné nepřipadá.Navíc ty nesympatické postavy...Never more.Ale protože jsem shlédla dva díly,hodnotit nebudu,to by bylo nefér:) ()

sud 

všechny recenze uživatele

To nejlepší z dílny Grahama Linehana (alespoň zatím a z toho, co jsem viděl). "Otce Teda" jsem zatím neviděl, "Velkovlak" jde ve stopách Monty Pythonů, ale moc se k nim nepřiblíží a "IT Crowd" schází jeden pořádný tahoun. Bernard Black je vožera, vochlasta, voplasa, vyhulenec, vymaštěnec, omezenec, IQ tyQ, pecivál, povaleč, lenoch, humusák a chlív. Ale na druhou stranu je to neuvěřitelný týpek, že si jej prostě musíte zamilovat. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavný bricom z pera jednoho z největších resuscitátorů britského televizního humoru, Grahama Linehana. Stejně jako v jeho pozdějším dílku IT Crowd sází na chemii tří hlavních postav, jenž se poněkud vymykají našim představám o normálních lidských bytostech. Fran je psychicky labilní, silně zakomplexovaná majitelka obchodu se záhadnými věcmi, Manny je vousatý, vlasatý, silně zakomplexovaný, submisivní a hlavně zdeptaný, cca čtyřicetiletý chlapík, který se ke své smůle jednoho ne moc pěkného dne nachomýtne k Bernardu Blackovi a začne pracovat v jeho knihkupectví. A konečně, Bernard Black je trochu šiblý, hodně zakomlexovaný, cholerický Ir, věkem něco kolem třicítky. Těžko byste hledali větší trosku nebo nenapravitelnějšího ochlastu, zkrátka geniální postavička. Update, 2014: Před sedmi lety jsem hodnotil čtyřmi, což se mi zpětně, s vědomím toho, kolikrát jsem od té doby viděl všechny díly a jak se u seriálu dodnes směju, jeví jako neuvěřitelná rozmazlenost a sprostota. 90% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Rozdíl mezi tímhle a Trpaslíkem?? Červený trpaslík: Skvělý britský sitcom, který si umí dělat srandu ze všeho a ze všech.. Black Books: Skvělý britský sitcom, který si také umí dělat legraci ze všeho ale tady je ta legrace drsnější ... ale Trpaslík stále nepřekonán.. :-) ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Knihkupectví, které asi moc nevynáší, ale především diváka potěší. Dylan Moran je výborný komik. Ještě jsem neviděl všechny epizody, tak nebudu moc básnit až je zhlédnu ještě něco napíšu. Hlavně si asi nepouštět český dabing, protože je to dost síla. Povedené a všechny série vtipné jak nejvíce můžou. / Viděné epizody z 1-3 série *18.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 9/10 ) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Toto ma úplne dostalo. Bernard a Manny valia jeden heft za druhým. V postate na 90% sa nedostaneme z kníhkupectva Black Books, no to ani nie je treba. Bernard náruživý fajčiar, večne nespokojný šomrák by bol najradšej celí čas do niečoho začítaný a jediné čo ho vyženie von je keď mu dôjde víno a Manny jeho kolega a spolubývajúci – sluha, čo sa o všetko stará, navzájom do seba celí čas rýpu no a keď ide do tuhého našťastie zakročí ich jediná kamarátka. Veľká škoda že to má len 18 dielov. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hodnotím pouze po prvním dílu s přiznáním, že další už bych stejně asi nepřežil. Tento typický suchý britský humor mi nikdy nijak zvlášť nesednul - a vůbec ne v seriálech. Navíc nevím proč, ale mám v sobě něco proti sitcomům, což mi brání v udělování objektivních komentů :-). Já prostě z principu nemám rád ten trapný divácký smích v pozadí (diváku, směj se!). U Black Books jsem se sice asi dvakrát upřímně pousmál, ale jinak mě ničím nepřekvapil. Žeru new wave seriálů z Ameriky, ale tyhle britské podivnosti mi nejdou přes žaludek - sorry. Navíc vždy budu radši koukat na dramata, než na komedie. TAK PROČ JSEM SE NA TO VLASTNĚ DÍVAL, ŽE? ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Luxusní záležitost a povinnost pro všechny kteří mají rádi absurdní humor. Nejlepší díly: 14. Elephants and Hens, 10. Blood, 3. Grapes of Wrath ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tyhle anglické sitcomy bývají vážně našlápnutý. Black books to potvrzuje. Jsou zde skvěle napsáné a vykreslené postavy. Bernard, alkoholický gay instelektuál, nemá prostě chybu, je naprosto božsky ztvárněn. Ostatní postavy už tak vymáklé nejsou, ne že by snad byla nouze o srandu, ale nejsou tak terfné a adresné jako Bernard. IT Crowd je o něco vydařenější. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Geniální kom.seriál, všem doporučuji, nádhera a opravdu tak originélní....to se jen tak nevidí, dávám pět a půl hvězdy.! Měl by shlédnout každý, jak se dá mistrně parodovat život obyčejných lidí. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tenhle humor není vůbec pro mě a moc nechápu, jak se u toho může někdo tak bavit. Vždyť ty vtipy jsou naprosto absurdní, trapné a nevtipné. Sem tam se samozřejmě něco povede, ale jinak je to celkem utrpení. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Skvelý konverzačný britcom s typicky suchým humorom a troma podivínmi a to všetko odohrávajúce sa na pôde jedného zašitého kníhkupectva. Kombinácia nevrlého alkáča Bernarda a psychicky labilného ľudomila Mannyho s večne frustrovanou Fran tvoria výbornú seriálovú trojku, ktorá na pár minúť pošteklí bránicu. V troch sériach sa stretávame s absurdnými scénkami, vtipnými dialógmi, občas trochu kŕčovitým a trápnejším humorom, jednotlivé diely nemajú rovnakú úroveň, po stránke absurdností je to prvotriedna seriálová liga. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Škoda toho, že je tak málo dílů a nedávají to v televizi. Vtipný sitcom s humornými scénkami držící si laťku až do poslední třetí série. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Skutečné hloubky tohoto mini seriálku pochopí jen ten, kdo někdy dělal v antíku:-)) ) Bernard je můj člověk:-)) ()

Reklama

Reklama