Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(18)

V antikvariátu grobiánského Irčana Bernarda Blacka a jeho přítelkyně Fran zvané Kocovina, vám nejen nic neprodají, ale ještě vám vynadají, případně i namlátí. (oficiální text distributora)

Recenze (1 062)

taft 

všechny recenze uživatele

Zatím první a myslím, že i snad poslední sitcom na který jsem ochotná se koukat. A proč?? protože mě konečně a doopravdy rozesměje, což se mi nikde jinde nestalo (myslím v tomhle žánru), není to teda tak že bych se lámala smíchy a slzela, ale občas se fakt usměju, někdy i nahlas a to je u mě fakt pokrok!:-D Už jsem si totiž začínala myslet, že jsem z jiné planety (od přátel začínaje přes futuramu, simpsonovi, HIMYM, teorie velkého třesku, a další všechny ty sračky kterých je nepřeberné množství konče). Hodně se mi líbí ten Blackův humor a celkově jeho postava je skvělá. ()

jokerik 

všechny recenze uživatele

Manny: Co to jíš? Bernard: Nějakou oplatku. Manny: To je tácek. :D :D :D Jak tohle možno nemilovati? Rozesměje pokaždé, když to člověk potřebuje. Dokonce i když to nepotřebuje. Prostě parádní chechtovina. Účes Mannyho je něco naprosto neskutečného! ()

keyzar 

všechny recenze uživatele

Celkem podobný humor jako IT crowd = super vtipy! Jeden z nejlepších sitkomů a třeba takový Comeback (což je totální nesmysl) by v porovnání úplněš rozdrtil... ()

VirglCZ 

všechny recenze uživatele

Nad Black Books se mohu jen rozplývat a zaujatě blahořečit. A tak se v rámci úspor spokojím s pouhým "Nejvtipnější a nejoriginálnější" a za zběsilého mávání svou Black Booksovskou vlajkou zamáčknu slzu nad tím, že vzniklo jen pouhopouhých 18 epizod, ač seriál si kvalitu udržel do posledního dílu. ()

Demoiselle 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mne naprosto nadchnul. Pesimistický vlastník knihkupectví je můj odraz v zrcadle. Opíjet se, číst knihy a mít dva věrné přítele je snad sen každého, nebo ne? Suchý anglický humor s dokonalým obsazením vytvořil výbornou věc na zvednutí nálady. Některé díly na síle vtipu ztrácejí a ostatní zase přetékají, ale pořád je to vyrovnané. Takže se nudit zaručeně nebudete. ()

Veena.cz 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál nesedne každému, ale pokud máte rádi typický černý britský humor, pak se velice čestně řadí vedle Pythonů a Černézmije. ()

Pajela 

všechny recenze uživatele

Bernarde, ty kluku jeden ušatej. Ty mě nikdy nezklameš, že ne :-) Je fakt, že ne všechny díly jsou na tom s kvalitou stejně, ale pobavíte se u všech. Britský humor prostě rulezzz... ()

wocicko 

všechny recenze uživatele

Ano! Britský humor nevymřel! jsem tak šťatná. Black Books je jedno z nejvtipnějších dílek, které jsem viděla! ()

spookee 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenční a pro mě zatím nepřekonaný, geniální seirál! Bernard se stal mým hrdinou, hluboce jsem se zamilovala... BESTOFKA: 1x01, 1x05 ()

-VINCE- 

všechny recenze uživatele

Příběhy o totálním ztroskotanci a alkoholikovi Bernardovi (Dylan Moran), který vlastní knihkupectví kde nikdy neprodal žádnou knihu a když už něco prodá tak je naštvaný a kupujícího pěkně serve. Zaměstná jediného člověka se kterým se snese a dokáže pro obchod něco udělat a k tomu mu ještě dělá služku. Přitom je stejný podivín jako Bernard. A to je Manny (Bill Bailey) hudební virtuóz jenž objeví svůj hudební talent. K tomu vždy připravená praštěná kamarádka Fran (Tamsin Greig) se svými trapasy. To musí každý vidět. ()

greeny 

všechny recenze uživatele

Připadá mi, že v dnešní době hodně seriálů upadá...že tvůrci už neví, co do dalších x-tých sérií pořadů, jejichž první řady sklidily pozitivní reakce ještě přidat...a tak je násilně prodlužují...proč vlastně? Možná by se měli radši držet zásady, že v nejlepším se má přestat...nebo že opakovaný vtip přestává být vtipem...což u Black Books s pouhými osmnácti díly nehrozí. O scény, které člověka dostanou do kolen, nebo u kterých spadne ze židle, rozhodně není nouze...takže jasných 5stars... P.S. vyřiďte prosím Bernardovi, že se s ním chci opít :D ()

aknamor 

všechny recenze uživatele

Právem kult, správný britský černý suchý humor, který miluju, k tomu Dylan Moran a Bill Bailey, to nemohlo dopadnout jinak, než skvěle. Hodně lidí to tu srovnává s IT Crowd, s tím, že IT Crowd je na tom lépe, ale pro mě budou Black Books vždycky aspoň o třídu lepší. Nejlepší díl pro mě nejspíš bude 01x03 - Grapes of Wrath. I'm a prostitute robot from the future! ()

FREEWHEELER 

všechny recenze uživatele

Začalo to ohromneee. Pučil som sa na koberci držiac si brucho. Nejakým záhadným prútikom sa čaro vytratilo a po 6tich častiach sa to stalo priam nepozerateľné. Toto mi bude navždy záhadou. "Jam jam jaaam, jam jam jaaam." ()

yugy 

všechny recenze uživatele

Až budu velký, chtěl bych také vlastnit takové knihkupectví a v něm kouřit, chlastat a šikanovat jak zaměstnance, tak zákazníky. ()

Alciele 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější seriál, který můžu vidět klidně několikrát denně a neomrzí mě, vždycky se u něj budu smíchy válet pod stolem:) ()

Broda84 

všechny recenze uživatele

Dávám pět hvězdiček, i když se v seriálu našlo pár slabších dílů. Pro mě Linehan je hvězda tvůrců britkomů a ve spojení s Dylanem Moranem se jedná o jasnou zábavu. Sice Linehan ve své tvorbě využívá stejný vzorec (hlavní 3 postavy a z nich jeden ir) a i většinou stejné herce, přesto vždy vytvoří něco neotřelého a zábavného. Největším tahounem je pro mě Dylan Moran, kterýmu role Bernarda Blacka vyloženě sedla. Hold se dokázal stotožnit s nihilistou, jehož jediným problém je nedostatek vína a jeho zaměsnanes Manny. V seriálu se například mihnul Simon Pegg a Jessica Hynes, kteří si zahráli už ve Spaced nebo v Soumraku mrtvých. ()

Reklama

Reklama