Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milionář Stevens otevírá v Palm Beach muzeum svých sbírek. Ke slavnostnímu otevření expozice nechává převézt z Washingtonu cenné obrazy, automobilové veterány a další starožitnosti nedozírné ceny. Transport se má uskutečnit obřím letadlem nového typu, které pilotuje zkušený kapitán Gallagher. Kromě posádky a cenného nákladu letí v jumbu i skupina prominentních cestujících - osobních Stevensových hostů, včetně jeho dcery Evy a vnuka. Nikdo netuší, že o náklad má zájem skupina lupičů, kteří proniknou na palubu letadla jako obsluhující personál. Zpočátku let probíhá podle plánu, ale nad oceánem zahájí spiklenci akci. Omráčí kapitána, uspí cestující pomocí nervového plynu a ovládnou letadlo. Pilotáže se ujme druhý pilot, který patří k lupičům. Za snížené viditelnosti však ztratí orientaci, následuje havárie a pád letadla do moře. (TV Nova)

(více)

Recenze (65)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha katastrofických snímků, které se v 70. letech vyrojily jako houby po dešti. Havárie letadla, které se po pádu do moře ocitne takřka neporušené na mořském dně ne příliš hluboko pod hladinou a následné záchranné práce jsou zobrazeny tak věrohodně, že by člověk skoro uvěřil, že se to může stát. Nebo snad může ? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $30,000,000Tržby Celosvetovo $30,000,000║ Hlavne technická stránka filmu poteší, niektoré nápady stoja za to, námet ako taký ujde, občas to má nejaké tie grády. /55%/ ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

V roce 1977 už bylo podobných katastofických filmů značné množství, a proto se muselo stále přitvrzovat, aby se podařilo ještě někoho zaujmout. Letiště '77 se pak ještě vejde mezi ty snímky, které nejsou natolik pitomé, abychom se jim pouze vysmáli. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na celym filmu se mi nejvíc líbilo to neskutečně komický přistání Boeingu 747 na hladině oceánu. To snad i ty slavný létající talíře z poklic od auta ve Woodově Planu 9 vypadaly reálněji než tohle. Jinak začátek vypadá celkem slibně. Příprava akce, pak únos ledadla... To mě celkem bavilo. Ale od chvíle, kdy se letadlo ocitne ve vodě, je ten film opravdu jedna velká katastrofa. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Letecký thriller, který se půlku času odehrává pod vodou? Zajímavou premisu bohužel potápí odfláknuté postavy a v druhé půlce možná realistická, ale nudná záchranná akce s dlouhými záběry na potapěče vyprošťujícími letadlo. Jack Lemmon je fajn a George Kennedy (který si se Stewartem zahrál ve výrazně kvalitnějším Letu Fénie) je tu dohromady tak pět minut a nemá co hrát. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší snímek ze série "Letiští" - samozřejmě po orignálu. Překvapil mě Jack Lemmon, který se postavy hrdinného kapitána chopil víc než důstojně. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Při takovém filmu by se měl člověk bát o osud hlavních hrdinů, já se na to dívala jako za sklem, nepronikly ke mě emoce. Hailey by ten příběh asi nepoznal ... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Bezva kousek tenhle dil je opet o neco lepsi nez predchozi tentokrat se letadlo stava tercem unosu ktery tak docela nevyjde a skonci v mori krome Lemmona byl v pohode i Lee toho mi bylo lito a taky Kennedy kterej jeste nedostal takovej prostor jinak to pristani na mori asi nebude tak spatny kdyz se hodilo Fredu olenu Rayovi aby si to vypujcil do svyho V Zajeti hlubin samozrejmne ze odtud jsou i ty zabery na letadlo pod vodou kazdopadne na tu dobu urcite spicka a plny hodnoceni nedam protoze preci jenom od chvile kdy letadlo skonci ve vode uz to takovej narez nebyl kazdopadne letistni serie mela vzestupnou tendenci a tenhle film to potvrzuje ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zřejmě se už tušilo, že pokud mají kina nabídnout divákům porci pořádné katastrofické zábavy, bude se muset trochu změnit koncepce. Letiště zablokované vánicí, otrávená osádka či letoun bez pilotů, to už tady bylo a co teď... A tak se z Jumba 747 udělala ponorka. Skoro bych řekl, že trikově je tento díl horší než ten předchozí. Myslím tím hlavně ten let nad oblaky či nouzové přistání na moři. Mimochodem nechápu, proč bez čtyřky nemohli letět. Dědové ve Fortressech B17 nebo B24 to domů kolikrát táhli natři motory běžně, někdy i na dva ze čtyř a to ještě šlo o vrtulové předchůdce. Jestli bylo Letiště 1975 ukázkou toho co má v arzenálů US. Air Force, tak tady je to opepřeno ještě o US. Navy. A přiznávám, že ta záchranná operace po té co se do toho vloží žabí muži byla na sledování dobrá i po tolika letech.  Starej kennedy se tu zas emihne, ale moc prostoru už nedostal. Většinu času si pro sebe bere Jack Lemmon a docela zajímavá je i účast Sarumana Christophera Lee .-). Tohle je další z Letišť na které se dá koukat i po tak dlouhé době, nesmíte ale u něj moc přemýšlet. Dávám za 3 vzduchové vaky. * * * ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 8/10/// +napětí, děj, prokreslení postav -snad jen dnes už film působí staře/// Mnohem lepší než předešlé Letiště 75. To co mě na minulém snímku vadilo, tady nebylo a naopak, to co tady být mělo tady taky bylo. Konečně někdo slušně naznačil postavy tak, aby vám o ně šlo. Je zde více napětí, lepší herci, více se toho tady děje. Rovněž jsou zde záporáci, kteří samozřejmě na svoji lumpárnu doplatí. Navíc všemu napomáhá stísněný prostor v letadle, které se nachází pod mořskou hladinou. Tento díl je po všech stránkách nadprůměrný a i v současné době vás udrží u obrazovky./// Celkem 77%/// ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Je paradoxní, že nejlepší díl série Letiště se jednak skoro vůbec neodehrává na letišti, ale téměř se ani neodehrává ve vzduchu. Letiště '77 má totiž blíž k takovému podvyživenému sourozenci Dobrodružství Poseidonu než k předešlým či následujícím leteckým thrillerům, a tímto svébytným způsobem kupodivu zcela funguje. Velkou zásluhu na tom má Jack Lemmon, jenž svým charismatem a nulovou prvoplánovostí dá do kapsy všechny herecké pardály, kteří hlavní role v této sérii ztvárnili před ním či po něm. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Peníze nesmrdí, řekl si Lemmon a jal se natáčet film hrubo pod jeho úroveň. A nebo je to možná tím, že převážně hrál v komediích,domníval se, že i Letiště 77 je komedií (a vzhledem k dialogům bych tak snímek i označila) a roli přijal. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Námet, u ktorého sa už nedá veľa nového vymyslieť, niekoľko slávnych hercov, vynucovaná dávka napätia a máme Letisko 2 (alebo neviem koľko), ktoré sa k tomu prvému ani nepriblížilo. Možno je užitočné si film pozrieť (čo keby sa podarilo objaviť niečo naozaj originálne a zaujímavé?) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho komického vystupování, kdy se každý jen pletl, je to docela solidní katastrofický film, určitě jeden u lepších ze všech námětově podobných. Výborný je dabing Vladimíra Brabce, Bohumila Švarce (Lassardem navždy) a třeba Jiřího Zahajského. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zdařilý katastrofický thriller, který se sice nevyrovná jiným klasikám, ale přesto dokáže zabavit i přinést notnou dávku napětí. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zoufale obyčejný katastrofický thriller, se kterými se v 70.letech roztrhl pytel.Začátek na letišti má celkem slušnou atmosféru a to především díky působivě nasnímaným scénám teroristů při přípravě útoku na letadlo, tam bylo trošku napětí, potom se to ovšem díky mizerným trikům a nudnému obsazení změní v nesnesitelnou nudu a díky vypatlanému scénáři i v nechtěnou parodii, kdy je plastový letadýlko doslova 20 tisíc mil pod móřem.Předchozí ani další díly týhle prý známý série jsem nikdy neviděl a pokud se nebudu nudit jako prase, nevypadne proud, nedojde mi baterka v androidu na Angry Birds a cool je nebude vysílat, nidky je neuvidim a vůbec mě to nebude srát.25%. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Na špičku žánru to nemá, ale i tak je to pořád ještě dost dobrý katastrofický film s prvotřídním hereckým obsazením (mj. pět držitelů oscara). ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jak to s ním vypadá, doktore ??" - "Víte, i když by to mohlo vypadat velmi podobně, je to dost vzdálené mé běžné praxi.. Jsem doktor veterinární medicíny !! Veterinář !! Starám se panu Wallacovi o koně.." ;) ()

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

Zemřela Olivia de Havilland

Zemřela Olivia de Havilland

26.07.2020

Po bouřlivém období, během nějž se oči veřejnosti po letech opět začaly houfně upínat k legendárnímu snímku Jih proti Severu z roku 1939, přichází velmi smutná zpráva. Včera filmový svět opustila… (více)

Reklama

Reklama