Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milionář Stevens otevírá v Palm Beach muzeum svých sbírek. Ke slavnostnímu otevření expozice nechává převézt z Washingtonu cenné obrazy, automobilové veterány a další starožitnosti nedozírné ceny. Transport se má uskutečnit obřím letadlem nového typu, které pilotuje zkušený kapitán Gallagher. Kromě posádky a cenného nákladu letí v jumbu i skupina prominentních cestujících - osobních Stevensových hostů, včetně jeho dcery Evy a vnuka. Nikdo netuší, že o náklad má zájem skupina lupičů, kteří proniknou na palubu letadla jako obsluhující personál. Zpočátku let probíhá podle plánu, ale nad oceánem zahájí spiklenci akci. Omráčí kapitána, uspí cestující pomocí nervového plynu a ovládnou letadlo. Pilotáže se ujme druhý pilot, který patří k lupičům. Za snížené viditelnosti však ztratí orientaci, následuje havárie a pád letadla do moře. (TV Nova)

(více)

Recenze (65)

cariada 

všechny recenze uživatele

Snímek o super moderním letadle -nejsem odborník a ani jsem nidky neletěl ,ale vybavení letadla vypadolo jako bájná ponorka Nautilus. Letadlo je hned na své první cestě přepadeno a je nuceně nouzově přistát. Což se sice podaří ale né na souši ,ale pod hladinou. A tak začíná boj o přežití no je to koukatelné.ale na druhou stranu někdy je to docela nelogické ,když jim při strartu neřeknou ,aby se připoutali. Na odpoledne to jde . ()

mab 

všechny recenze uživatele

Ne, že by byl film vyloženě špatný, to ne, dokonce ze začátku i zajímavá zápletka - zločinci, propašování se jich do letadla, vzácné obrazy na palubě, významné osobnosti vhodné k žádání výkupného, nicméně pak jako když utne, zločinci zmizí a film uhne do nudné šedi katastrofického filmu jako z oka vypadlého většině ostatních, navíc bohužel těch z kategorie nevěrohodné. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Opět výborný katastrofický snímek, ve kterém proti tradicím umírají velice nečekané postavy. Akorát ten Lemmon moc hrdinsky nevypdá. EDIT 2023. Ve třetím díly je spousta celkem nezajímavých postav, které nemají moc prostoru a samotný zlodějský plán který způsobí katastrofu je opravdu o ničem. A co se týče herců, tvůrci opět jak to v téhle sérii je zvykem "vykopali" pár prastarých herců (Cotten, de Havillandová), nechybí tu potřetí George Kennedy jako Joe Patronic. James Stewart je tu opravdu dědula a Lemmon s knírkem a prošedivělými, proplešlými vlasy se prostě na hrdinu nehodí. Ovšem samotná katastrofa - letadlo pod vodou, přežívání, nečekané úmrti (Christopher Lee!) a monumentální záchranná operace námořnictva jsou natolik působivé, že si to prostě ty 4* i potřetí zaslouží. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Bezva kousek tenhle dil je opet o neco lepsi nez predchozi tentokrat se letadlo stava tercem unosu ktery tak docela nevyjde a skonci v mori krome Lemmona byl v pohode i Lee toho mi bylo lito a taky Kennedy kterej jeste nedostal takovej prostor jinak to pristani na mori asi nebude tak spatny kdyz se hodilo Fredu olenu Rayovi aby si to vypujcil do svyho V Zajeti hlubin samozrejmne ze odtud jsou i ty zabery na letadlo pod vodou kazdopadne na tu dobu urcite spicka a plny hodnoceni nedam protoze preci jenom od chvile kdy letadlo skonci ve vode uz to takovej narez nebyl kazdopadne letistni serie mela vzestupnou tendenci a tenhle film to potvrzuje ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie prebiehalo na Floride, konkrétne v meste Miami a v oblasti Wakulla Springs. (dyfur)
  • Aby se připravil na svou roli, navštěvoval Jack Lemmon školu potápění a leteckou školu. Jak řekl pro svůj letový výcvik: „Chtěl jsem vědět, k čemu jsou všechny knoflíky a číselníky.“ (sator)
  • Extra rozšířená verze, která byla několikrát vysílána v televizi, nebyla nikdy vydána v žádném formátu domácího média. (sator)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

Zemřela Olivia de Havilland

Zemřela Olivia de Havilland

26.07.2020

Po bouřlivém období, během nějž se oči veřejnosti po letech opět začaly houfně upínat k legendárnímu snímku Jih proti Severu z roku 1939, přichází velmi smutná zpráva. Včera filmový svět opustila… (více)

Reklama

Reklama