Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jade pomůže do tunelu několika lidem, kterým se podařilo přežít, ale ještě zdaleka nemají vyhráno. Albert varuje Umbrellu před děsivými vedlejšími účinky léku Joy. (Netflix)

Recenze (6)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvním a druhém díle jsem si toho tak nějak moc nevšímal, ale ve třetím už se v celé své nahotě odkrývá další problém. Strašně jalová režie/dramaturgie. Oni jedou ten scénář tak, jak je na papíře. Akce i cesta k ní není nijak obzvláštněná, vygradovaná, vůbec si s tím nepohráli, nepromýšleli dané záběry a situace, jede to jak fabriková výroba. Jeden příklad za všechny: když jsem viděl tehdy v traileru, že mezi bubáky bude konečně i dlouho ignorované RE monstrum - pavouk, čekal jsem, že první setkání s ním bude ve strašidelném duchu (je to přece horor, že?) na způsob toho, že převivší někam půjdou, v daném místě začnou houstnout pavučiny, v některých dokonce zabalené, uschlé mrtvoly. A už taková blbůstka nakopne nepříjemné pocity. Pak by ve tmě nad sebou slyšeli takovéto klasické tlumené dupání (kdo si pamatuje RE1 chatu, ví, co myslím). Pěkně pomaloučku, polehoučku si to vychutnat. NE! Tady první setkání probíhá zbrkle ala: "utíkejte, utíkejte!" a ze tmy zničehonic vyběhne přeživší a za ním pavouk. Atmosférické jak hovno. A to nemluvím o jisté noční akci, která tomu předchází a která má být obsahově hektická a dost dramatická (je tam jakože zmatek a střílení o stošest), forma je ale  mdlá a ospalá (zvuky a hudba téměř chybí), jsou tam dlouhé pauzy bez ráznějšího střihu a herci pořádně nevědí, co se kolem nich děje (protože nepřítel je CGI), no prostě celá scéna je tak neuvěřitelně IMPOTENTNÍ, že to ani nejde popsat, to se musí vidět. /// Jinak ta ředitelka Umbrelly ("malířskou štětkou natřené obočí"), je se svým přehráváním + ksichtěním (což zahrnuje mrkání jak mrkací panenka) už dost otravná. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady už to začíná slábnout. Linka v apokalypse je dost o ničem a nápady, které má byly viděny tisíckrát jinde a k tomu lépe. Linka v minulosti fajn buduje nějaké věci, ale přeci jen začíná být utahaná. Aspoň to má nějakou reřii a styl, který sice není bůh vi jaký, ale porád lepší než třeba seriál Kenobi. Což je smutné. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Linka 36 má zajímavé nápady, ale ani zdaleka z nich netěží jak by mohla. Linka 22 je nudná a zbytečně roztahaná. Pipky (obě) se chovají jako protivné slepice (vůbec všechny ženské role jsou celkem bizár). Každopádně. Prostříhání by seriálu prospělo. ()

Zajímavosti (2)

  • Evelyn Marcus (Paola Nuňez) je dcerou Jamese Marcuse, jednoho ze tří zakladatelů Umbrella Corp. Těmi dalšími dvěma byli Oswell Spencer a Edward Ashford, a všichni tři spolu byli spolužáci z oboru virologie. (NiWi)
  • Scéna, kde má Billie halucinace před zrcadlem, jak se postupně mění v zombie, je přímý odkaz na scénu z „Resident Evil 3“, kde měla Jill Valentine stejnou noční můru. (ScarFace_V8)

Reklama

Reklama