Reklama

Reklama

Resident Evil: Lék

(seriál)
  • USA Resident Evil
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(8)

Skoro tři desetiletí po objevu viru T dojde k epidemii, která odhalí temná tajemství Umbrella Corporation. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (146)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Popravde, nie je to až také fiasko, ako predtým vystríhali, ale taktiež popravde, čakal som viac. Najlepšie sú prvé a posledné epizódy a medzitým tona vaty. Vôbec mi nevadí, že Weskera preobsadili, pretože herca Lance Reddicka poznám dlhé roky a mám ho rád z čias Fringe, Johna Wicka a podobne, ale potenciál to malo ďaleko väčší a pri pohľade na príšerky, ktoré tam vystúpili, tak rozpočet nebol najnižší, aj keď CGI zahaprovalo hneď pri dobermaníkovi. Hlavná postava je debilná aj ako teenagerka aj ako dospelá, za jej chovanie by som jej natrieskal na hlavu, takže čokoľvek sa jej stane, zaslúžila si to. Určite tomu dám šancu v prípade ďalšej série, lebo oživenie sveta okolo korporácie Umbrella mi prišlo zaujímavé a nevidím to tak čierne ako niektorí, ale žiaľ sa im nepodarilo prekročiť tieň ani len tých najslabších častí filmov s Milou a dokonca ani minuloročný filmík. Možno sú to len tri hviezdy, ale v mojom prípade silné a omnoho lepšie, minimálne v zrovnaní s animovaným pokusom Netflixu z tohoto univerza v minulom roku. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

ach jo, prokletí videoherních adaptací pokračuje a pro franšízu Resident Evil to už platí nejmíň trojnásob – viz. sice blbá ale relativně zábavná tetralogie s Millou Jovovich (ne, poslední dva díly fakt nepočítám), nicneříkající japonský animákyposlední celovečerák – protože tahle kultovní série se snad nikdy nedočká kvalitního zadaptování na filmový plátno či televizní obrazovky alá Planeta Terror.... ale jako nenáročný brakový zombie horor na večerní binge-watching ujde. Ta částečná teenage stylizace tomu fakt nesedí. Každopádně já stále čekám na to kdy se objeví Mr. X 🗿 ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Zlatá Milla Jovovich, tak už aj z Resident Evil dokázal Netflix urobiť otravnú teenegersku woke kravinu. Najhorší Resident Evil doteraz, najhorší seriál od Netflixu za tento rok a jedna z najhorších herných adaptácií EVER. Našťastie, že som tento mesiac zrušil subscription, nech už Netflix ide fakt k čertu, pritom ako vedia skaziť akúkoľvek značku. CELKOVO: 2/10 ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epický fail #1: casting. Opět tabulky korektnosti totálně podělali obsazení. Wesker je černoch! Má dvě dcerunky v barvách duhy (obsazené díky tomu zcela příšerně - opravdu na prvním místě by měla být schopnost hrát, ne plnit tabulky diverzity). Epický fail #2: scénář. Sledujeme střídavě linii 2022 v “novém Racoon city” (na to které známe se volně odkazuje) a v linii 2036 v Evropě (UK + Francie). Většinu času se nic neděje, postavy se chovají zcela nelogicky a s existujícími Residenty (tedy existující universem formovaným hrami + jakýmikoliv filmy) se pracuje velice volně a nešetrně (hodně se sice odkazuje, ale nesedí to nikam - př. Evelyn je prakticky sestra Alice z Andersonovi série!?). Mnohem lepší by bylo si jít vlastní cestou, vymyslet třeba C-virus, zcela nové postavy, odkazovat na vystavěné universum a recyklovat osvědčené (zmutované monstra). To by ale museli vyhodit scenáristu a toho idiota co měl na starosti casting (abych nebyl pochopen zle, třeba Lance hraje skvěle, bohužel špatnou postavu). Za mě tedy jde o další trapný pokus o moderní (korektní) recyklaci 25 let fungujícího světa. Více u jednotlivých epizod. ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Resident Evil: Raccoon City, je totální blbost, ale snažil se být aspoň trochu věrný hrám. Bohužel tento seriál má se hrou společný pouze jméno. Příběh, který někdo vymyslel, tak za hodinu, je tu roztahaný do osmy dílů, kde se pořádně ani nic moc neděje, jen se člověk dívá na absolutně nudný postavy, které vás prostě nezajímají. Jediná známá postava ze hry, je tu Wesker, bohužel nějakého totální idiota napadlo z něho udělat kladnou postavu. Upřímně, když se nad tím člověk zamyslí, tak ta postava se mohla jmenovat jinak a vyšlo by to nastejno. Celkově, je to nejhorší Resident Evil jaký mohl být natočený. PS: To CGI toho psa, vypadá pořád hrozně. :D ()

Galerie (170)

Zajímavosti (21)

  • Scéna, kde má Billie halucinace před zrcadlem, jak se postupně mění v zombie, je přímý odkaz na scénu z „Resident Evil 3“, kde měla Jill Valentine stejnou noční můru. (ScarFace_V8)
  • Obří zmutovaný červ, který se objeví v budoucí časové lince, je velmi podobný červímu bossovi Gravediggerovi ze hry „Resident Evil 3“. (LUKICKK)
  • Podle showrunnera Andrewa Dabba je seriál kánonem a pojí se s příběhem herní série. Dějová linka 1. série seriálu se odehrává cca rok po událostech videohry „Resident Evil: Village“. (NiWi)

Reklama

Reklama