Reklama

Reklama

Resident Evil: Lék

(seriál)
  • USA Resident Evil
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Skoro tři desetiletí po objevu viru T dojde k epidemii, která odhalí temná tajemství Umbrella Corporation. (Netflix)

Recenze (145)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Netflix se zase vyznamenal! A pokud si myslíte, že to myslím v pozitivním slova smyslu, tak jste vedle jak ta jedle. Dal jsem stěží jeden díl, víc mi můj organismus nedovolil, protože bych dostál nezvratného selhání všech vitálních funkcí. Tento projekt nemá absolutně nic společného s hrami. To, že hlavní devízou seriálu jsou zombies, z toho totiž automaticky nevytváří součást této známé značky (tady se někdo asi hodně uhodil do hlavy). Film z minulého roku nebyl dokonalý, to vůbec ne, ale snažil se, nabídl nám divákům milované (Jill, Chris, Leon, Claire atd.) i nenáviděné (Albert Wesker) postavy z původních her a zpátky nás přenesl na známé lokace (Spencer Mansion, policejní stanice v RC). Tohle nemělo spatřit světlo světa. Otřesný vizuál (ta obří housenka a přeměněný dobrman? hodně špatný vtip...), nezajímavé hlavní postavy (z těch dvou hlavních hrdinek v roce 22 mi nebezpečně stoupal krevní tlak), nepochopený Wesker, příběh úplně o ničem. Dál to dokoukávat nebudu, chci si zachovat stejný počet neuronů jako před zhlédnutím. Za mě 2/10 ()

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně jsem po všech těch ohlasech tohle čekal mnohem horší. Jasně naprosto nesmyslně to adaptuje jednu z největších herních značek. Kdo by si pode Resident evil představil teen drama? NIKDO. Navíc se na to montuje hromada politických agend. Tím nemyslím etnické obsazení, ani LGBT postavy, ale spoustu jiných zpráv, které různé postavy a jejich chování obsahuje a je to naprosto prvoplánové. Když se podívate na roli těch témat v příběhu, tak spíše tvrdí opak, než co byl záměr. Avšak první polovina byla vcelku působivě zpracovaná, ať už co se týká režie, palety barev, zakomponování efektů a gradace příběhu, kde dobře funguje prolínání dvou linek. Opravdu je tu občas působivá práce s kamerou a nebo se najdou i zapamatovatelné akční momenty. V tomhle ohledu to vyčnívá nad něčím jako Kenobi nebo Zaklínač: Pokrevní pouto. Má to prostě svůj styl a vizi a ta je dobře odvedena. Problém je v tom, že ten styl a vize není od začátku úplně dobrou volbou a ikdyž to hodnotím jen jako seriál, tohle vše se začne rapidně zhoršovat v druhé půlce. Ta už pokrývá v minulosti nepotřebné věci a v přítomnosti se stává méně zajímavou. Prolínání nadále dramaturgicky nefunguje a celé je to až moc překomplikované. Místo toho, aby se to drželo jednoduchých motivů, které to mělo pěkně načrtnuté. Když řeknu že se to týká klonů a geneticky upravených děti pro darování krve a tak dále, tak to bude mluvit asi za vše. Upřímně ale premisa sledovat Weskerovu dceru, která se cítí provinile za zničení světa a chce jej tak napravit nezní špatně, zvlášť když k tomu připojíme její rivalitu se sestrou. Avšak i tohle nakonec nedopadlo tak slibně jak znělo. Když na to ale koukneme očima adaptace, tak se to už naprosto rozpadá. Nedává smysl, proč by se někdo rozhodl takto adaptovat Resident Evil (Ne že by ty příběhy her stály za to, ale aspoň zachytit tón původního díla by bylo fajn). Shrnul bych to asi takto: docela solidně odvedený příšerný nápad. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Totální nudná sračka :-( To je tak, když nechají amatéry natočit RESIDENT EVIL! Se divím, že hlavní roli nehraje trans lesba, která čeká na operaci pohlaví. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejhorší zpracování adaptace Resident Evil, nejhorší seriál od Netflixu i nejhorší seriál roku. Absolutní Joke i Fail, ve kterém bohužel Netflix selhal. Nejsem fanoušek hry, takže fakt, že se nejedná o herní adaptaci mi nevadí, ale chápu rozčílené fanoušky, kteří miluji herní sérii a poté dostanou tenhle kopanec do koulí. Já však chtěl jen zábavnou a brutální zombie řežbu s monstrama, kde končetiny budou létat až ke mně do obýváku třeba jako v hejtovaném a mém milovaném Army of the Dead, ale ne ani tohle se tady nekoná a tím si tvůrci podepsali ortel. Tvůrci natočili Teen postapo s 2 sestrama ve dvou časových liniích a 80% seriálu tvoří flashbacky, jejich vzájemný vztah, teen problémy, no zkrátka věci, které nikoho nezajímají a samotní Zombie jsou na scéně dohromady asi 30 minut ze 7 hodinové stopáže, to je ubohé. Celý seriál má nezajímavé, nefunkční a špatně zahrané postavy, má lacinný look ( ten krokodýl na konci už docela hraničil s Asylum), je to celé umělé, nezáživné se všemi moderními trendy ( To měli i Boys, ale ti šli na to chytře a odvážně), příběh je o ničem a akce je alespoň průměrná, ale je jí tak málo, že nestojí pomalu ani za zmínku. Pavouci ve 3.díle a hrátky s motorovkou ve 4.díle byly ucházející, možná kdyby zvýšili rozpočet, vyměnili dvě ústřední pipky za dva sympatické mariňáky, kteří by hláškovali a řezali to tam o sto šest, tak bych mohl být i relativně spokojený i přes zmíněné negativa, ale takhle je to Teen soap opera se zombíky v pozadí s nálepkou RE. Někteří lidé psali, že kdyby se film nejmenoval RE, tak by to byla pecka. Nesouhlasím, myslím, že je jedno jak se seriál jmenuje, sračka to bude pořád stejná. Zlatý Racoon City! 3.5/10. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Vedec Albert Wesker sa so svojimi dcérami presťahuje do nového domu v komunite New Raccoon City. Umbrella Corporation tu pracuje na novej droge s názvom Joy, ale ich ozajstné plány sú omnoho temnejšie. - Resident Evil považujem za jednu z najpreceňovanejších hororových sérií a jej kultový status mi bol vždy záhadou, ale oproti tomuto je asi každý jeden diel klenotom. Toto je tak nezmyselná zlátanina, že sa to ťažko popisuje. Jediné, čo sa tu dá pochváliť, je vizuálne prevedenie a silné herecké výkony, ale aj keď sa herci snažia hrať naplno, scenár jednoducho neumožňuje, aby z toho vzniklo niečo zaujímavé. Nedotknutelnosť hlavnej postavy je miestami až úsmevná a jej motivácia je úplne debilná (dcéra, ktorá o ňu absolútne nejaví záujem). Dopozerať sa to dá. Teda pokial pri tom budete robiť ďalších desať vecí a občas si spomeniete, že vám na obrazovke beží epizóda seriálu. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

S každým novým dílem víc a víc dada, takže u finále se zmutovaným aligátorem už se jen královsky bavíte s vypnutým a rozšmelcovaným mozkem. Macho Wesker v sedmém dílu je absolutně nepopsatelná záležitost. Být hardcore fan, zabiju autory i sebe. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Užívateľ "EvilPhoEniX" krásne vysvetlil prečo viac R.E. nenapĺňa očakávania diváka, no Ja teraz trošku prejdem do hĺbky a podstaty. Moja generácia starých dementov, hrala túto hru na PS1 v časoch, kedy zombie chodili krokom, no presto všetko vedeli nahnať väčší strach, ako tí dnešní, ktorí majú stovku za 10 sekúnd. A prečo je tomu tak? No lebo to bol strach z neočakávaného, nepoznaného, zo samotnej atmosféry a následných vsuviek, ktoré sa nedali predvídať. Tí šťastnejší, ktorí sa k prvotným dvom častiam dostali ako prví, nemali šancu čomukoľvek rozumieť. Bola totiž komplet v Japonskom jazyku, hádanky sa riešili "na náhodu", išlo čisto o boj "panáčika" zo zvyškom infikovaného sveta. Jednoducho, tých starších v žiadnom prípade neuspokojí nejaká vyfarbená "mandolienka", ktorá pôsobí ako nejaký odkaz na dúhový PRIDE v Malženiciach. Ja nechcem byť fakt zlý, no paradoxne posledný "R.E. - Raccoon City" je viac Residentom (i keď už dejovo zbastardelým), ako (takmer) hociktorá časť predtým. Keby som dal tomuto počinu 3 hviezdy, musel by som podaktorým predchodcom minimálne jednu hviezdu prihodiť. Ono to hodnotenie tu (od všetkých) asi nebude úplne objektívne, nakoľko nie všetko bolo vyslovene špatné, no tá tretia je zrejme fakt v nedohľadne. Proste to kurvia koľko sa len dá, pričom už hocijaký čurák sa smelo priživuje na značke "Umbrella". A mimochodom, do puntiku súhlasím aj s názorom užívateľa "Marceloo-m", ľavým bekom vydýchaného, extrémne nesympatického Realu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jestli se filmové verze nepovedly, tak tenhle seriál lautr ne. Bohužel další bezostyšné zneužívání značky o které to ve finále vůbec není. Aspoň, že měli dost rozumu to po první sérii ukončit.15% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

ach jo, prokletí videoherních adaptací pokračuje a pro franšízu Resident Evil to už platí nejmíň trojnásob – viz. sice blbá ale relativně zábavná tetralogie s Millou Jovovich (ne, poslední dva díly fakt nepočítám), nicneříkající japonský animákyposlední celovečerák – protože tahle kultovní série se snad nikdy nedočká kvalitního zadaptování na filmový plátno či televizní obrazovky alá Planeta Terror.... ale jako nenáročný brakový zombie horor na večerní binge-watching ujde. Ta částečná teenage stylizace tomu fakt nesedí. Každopádně já stále čekám na to kdy se objeví Mr. X 🗿 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[45%] Sotva v roce 2017 skončila s touto RE filmovou sérií Mila Jovovich, tak už vloni vznikl další film téhle známé ságy dle pc her, ale nedopadl moc dobře. Divím se, že jsem mu dal čistý průměr, ale co už. Co se týče téhle netflix série, tak to není o moc lepší a vlastně i snad trochu celkově horší. Ještě tak první 4 díly byly koukatelné, ale mělo to spoustu much. V druhé polovině série už mě to vůbec nebavilo a nudil jsem se až do konce. Technická stránka je slabá, ale sem tam jsou najdou přijatelné scénky se zombíky, ale tím dějem se to začalo nudně padat do kytek. Herecké obsazení na tom také není nejlíp, i když mi ústřední dvojice sester zpočátku bavila, ale zbytek herců už moc ne včetně nudného Weskera. Prolínání minulosti a přítomnosti bylo přehledné. Hudba – té jsem si nevšiml. No, neříkám, že to byl nějaký odpad, ale jsem dobrej, že jsem to dokoukal celé do konce. Nikomu to nedoporučuji, je to slabota. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem člověk který přehrál všechny díly RE kromě jednoho(Resident evil Outbreak 2), tak jsem se na seriál těšil. Filmy s Jovovich mi nevadí a mám je rád, reboot z minulého roku se mi celkem taky líbil. Ale tohle je děs a bída. Neuvěřitelně zbabraný scénář který nic nezachrání, ani sem tam mrknutí na herní sérii. Co si vzpomenu jsou tu tak dvě dobré scény....a efekty ujdou. Ale jinak seriál o dvou pipkách a jejich tátovy který je Wesker(snad nejhorší casting ever). Dvě hlavní postavy jsou strašně otravné a vůbec mě nezajímaly. Navíc seriál je celkem dost "woke" takže další mínus. Nejlepší postava(ten tlouštík, který v jednom díle každého zmasakruje) umře rychle a nemá moc prostoru. Hodně špatné. 2* a to jsem velkorysí. Tohle je opravdu bahno které zachránilo hodně málo. Druhou sérii raději už ne. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Asi je i dobře, že seriál nebude pokračovat, on to tady Lance Reddick hodně tahal a jeho scény, sou prostě jedno velký sigma. Co mi nejvíc na seriálu ? Asi hlavní hrdinka, ona prostě vytváří problémy a z větší části i cíleně a to jen proto, aby mohla uškodat svému otci, který fakt má rád obě svoje dcery. Takže mně docela i bolelo vidět, jak proti němu furt vyjíždí a furt ho z něčeho viní, on tedy Albert má nějaký ty škraloupy, ale jeho láska k dcerám byla opravdová. Je mi i líto Billie, která se i snažila zapadnout a chtěla aby to mezi nimi všemi fungovalo, takže bych ani nedávál za vinu, to co se z ní stalo, byla spíš k tomu dotlačena svoji sestrou. Co mi také vadí, je to chaotické a naprosto nelogické střídání minulosti a současnosti, první čtyři epizody sou v tomhle úplně šílený, dvě minuty v minulosti, dvě v současné a takhle to skáče do té páté epizody. Od té páté, se to taky děje, ale už to neni tak chaotické, kdyby to takhle pokračovalo i po ten zbytek, asi bych dostal epileptický záchvat a to nejsem vůbec na tohle alergický ! Různé odkazy na hry sou fajn, monstra sou taky fajn, akce je nic moc, z vedlejších postav mně zaujal jen Richard. Osobně bych tenhle seriál přirovnal k Resident Evil: Survivor. Jako neni to jako od Andersona, tam bylo všechno špatně už od samého začátku, tady prostě jen tvůrci nevěděli co mají dělat, takže neni to koncentrované zlo, je to spíše celé zmatené. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Pět dílů a stačilo. Co to má dopíči společnýho se značkou Resident evil? Co to je za sračku? Uráží mě to. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání velká mizérie, která mohla na první pohled působit jako splněný sen fanoušků videoherní série, ale selhává ve všem od herců, přes režii, lacinost a nepotěší tak ani fanoušky ani herní sérií nepolíbené, kteří očekávali zábavný seriál. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je to ve finále velké zklamání tenhle série, začátek se mi celkem líbil ale dílem to šlo do nudy a nezáživné ho příběhu. A přitom RE umí nabídnout skvělou podívanou. Málo akce, slaný příběh, herecké výkony celkem nezáživné, obrovská škoda. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Snad i samotným tvůrcům muselo být jasné, že tímhle zaryté fanoušky herní série příliš nepotěší. Tahle adaptace není žádný fanservis a jde si zcela a naprosto svou cestou a nebýt těch několika postav a názvů, prakticky ani nepoznám, že se jedná o Resident Evil. Do role Alberta Weskera, který je v herní předloze běloch navíc ještě s výraznými árijskými rysy, obsadit vyloženě čokoládového černocha považuju od Netflixu vyloženě za trolling haterů. Lance Reddick je ale výbornej a celej seriál hodně zvedá nahoru. Se scénářem je to už ale horší. Příběhově je to vlastně dost banální a postavy často jednají dost nelogicky, v některých ohledech až hloupě. Opět tu mám ten pocit, že má Netflix u své tvorby problémy s pacingem epizod a efektivní dramaturgií. Slow-burn tempo vyprávění by mi nevadilo, ale seriál jako kdyby úplně nevěděl, na jaký žánr se zaměřit. Chvíli sledujeme teen drama, chvíli survival, posléze zase okrajově fušuje do hororu. Což by samo o sobě nevadilo, ale jedno neustále přerušuje druhé, co do tempa je to dost rozhoupané a nesourodé a dost dlouho mi trvalo, než jsem se do děje pořádně dostal. Ale nakonec mě to celkem chytlo. Vizuálně to vypadá úsporně, ale docela pěkně. I ta trocha akce, které je ale k celkové stopáži naprosté minimum. V součtu mi z toho vychází sice možná slabá adaptace, ale jinak obstojný průměrný seriál. Hysterický odpad! určitě ne. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak dokoukáno a jako milovník herní série z toho moc nadšený nejsem. Vše je sice dobře vysvětleno, ale je to hrozně nudně natočené. Wesker mi tady vůbec nesedí. Nic člověka nenutí chtít koukat na další díl a čekat jak to dopadne. Seriál jen tak plyne až skončí. Efekty jsou zde moc pěkné a potvory známé z herní série pěkně vytvořené. Ale ty jsou opravdu jen občas. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Ja považujem značku Resident Evil za celkom solídnu. Jednotku mám v obľúbených a dokedy tu budem, tak to meniť určite nebudem a tie ostatne sa celkom dajú zniesť. A tak na tento seriál som bol dosť zvedavý, ako to Netflix zvládol. A teraz viem, že to nezvládol. Príbeh o dvoch sestier u ktorých sa strieda minulosť z budúcnosťou a zaujímavá ani dramatická nie je ani jedna s tých liniek. Je to neskutočná nuda, skoro žiadna akcia a keď i nejaká sa dostaví, tak je to slabučký odvar. Potom sa tu ma hrať na veľkolepé monštra a tvorcovia za zmohli len na vypasenú húsenicu, nezaujímavého Aragoga( H.P) či finálneho Gustava (Po stopách zabijaka). Jednoznačne je to jeden z najslabších seriálov od Netflixu a aj keď som nič extra nečakal, tak som zas nečakal ani takú hroznu biedu. Len za slabé 2*. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Zlatá Milla Jovovich, tak už aj z Resident Evil dokázal Netflix urobiť otravnú teenegersku woke kravinu. Najhorší Resident Evil doteraz, najhorší seriál od Netflixu za tento rok a jedna z najhorších herných adaptácií EVER. Našťastie, že som tento mesiac zrušil subscription, nech už Netflix ide fakt k čertu, pritom ako vedia skaziť akúkoľvek značku. CELKOVO: 2/10 ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, bohužel se ani další projekt z universa RE nepovedl. Byť jsem to dokoukal, je to fakt hrozná sračka a po těch dvou jsem dával většinou proto, že jsem chtěl vědět, jestli to může být ještě horší a co dalšího za výplody T virem napadeného mozku na mě tvůrci vypustí. Holt jsem sadomaso. Už to tak vypadá, že pokud chceme kvalitní titul RE, nezbývá než sáhnout po některé z her. ()

Reklama

Reklama