Reklama

Reklama

Návrat do vesmíru

  • USA Return to Space
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Elon Musk a inženýři ze SpaceX mají za úkol dostat astronauty NASA zpátky na Mezinárodní vesmírnou stanici. Revoluce v cestování do vesmíru je tady! (Netflix)

Recenze (24)

scroochy 

všechny recenze uživatele

Dokument o testovací misi DM-2, při které v lodi Crew Dragon od SpaceX poprvé letěli astronauté. Dokument shrne historii SpaceX a vznik programu Commercial Crew a dále se primárně věnuje přípravám a průběhu mise DM-2, při které dva astronauti NASA otestovali Crew Dragon a strávili dva měsíce na ISS. Přiznám se, že jsem se trochu nudil, ale to bylo asi tím, že jsem se jako velký fanda SpaceX nedozvěděl skoro nic nového. Laik si to asi užije víc. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Elonova revoluční myšlenka nevyhazovat zlomy je hlavním ekonomickým důvodem proč předat zkoumání vesmíru ziskuchtivým korporacím. Musí se to začít vyplácet. Jinak tam nebudeme létat vůbec. Vzít jako konstruktéry lidi, kterým při nevydařeným letům někdo umřel je taky nápad za milión. Tyhle drobnosti ve finále rozhodují o úspěších mise. Pro lidi co to sledují Live není ten dokument nic tak převratného, ale Netflix všechno servíruje ve 4K pěkně sestříhané, s hudbou ala Interstellar a za to má plusové body. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Ty vidíš Elona Muska jako geniálního vizionáře. Já vidím Elona Muska jako egocentrickýho bambilionáře a novodobýho strýčka Skrblíka, který místo toho, aby za 40 miliard dolarů ukončil chudobu a hladomor, si koupí Twitter. My nejsme stejní...... #sežertebohatý ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol super, potom sa to už len viezlo na rovnakej vlne. Nevidel som nejaké silné vyvrcholenie dokumentu. Elon Musk má svoje sny, veď za tie miliardy si to môže aj dovoliť. Ale asi nečíta konšpiračné teórie. Veď Američania predsa neboli na Mesiaci! Tak ako sa on chce dostať na Mars? ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Plebs jako já může jen snít a oceňovat, že se někdo snaží znovu probudit sny o lidstvu jako o meziplanetárním živočišným druhu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ten kdo Muskovi fandí a o jeho projekty se zajímá tenhle dokument nejspíš nic moc nepřinese. Já jeho fanoušek nejsem a nijak extra jeho počínání nesleduji, takže pro mě byl naopak Návrat do vesmíru celkem fajn a i když bych uvítal drobnější krácení, nakonec mi ty dvě hodinky celkem slušně utekly...65% ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Návrat do vesmíru alebo ako Elon Musk búra hranice, nebojí sa riskovať a tlačí veľké prachy do vecí čo NASA chcela tak trochu hodiť do koša. Audiovizuálne ide o bezchybne zvládnutý dokument, hlavne štarty kľúčových letov. To ma bavilo najviac. Atmosférická hudba, prehľadné strihy a pohľady do zákulisia. Časom ale začne všetko pôsobiť monotónne, naťahovane a (chcel som sa tomu slovu vyhnúť) aj nudne. Myslím že urobíte lepšie keď to pozriete na dva krát. Až tak veľa objavných vecí sa nedozviete a koniec vlastne nemá správne vyvrcholenie. Návrat do Vesmíru je dobrý. To je ale stále iba na 3. Má silné scény aj výpovednú hodnotu, no dĺžka bola cítiť. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Muska mohlo být víc, když se to tváří, že to je hodně o něm. Vždycky se tam objevil rozuchaný s hrnkem v ruce a po chvilce zase zmizel. Jinak ale fain dokument o někdy ne úplně lehkých začátcích SpaceX. 7/10 ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument. Hvězdička dolů za to, ze některé méně zajímavé věci se ukazovaly zbytečne do detailu, a naopak některé jiné by si zasloužily více prostoru. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Reklama pre SpaceX a Elona Muska.“ Skúsená dvojica dokumentárnych filmov Elizabeth Chai Vasarhelyi / Jimmy Chin, medzi inými, naservírujú stručnú históriu o tom, že ako a kedy sa začala vybudovať firma E. Muska SpaceX, a končia tam, kde sme dneska. Nechýba zachytenie prvých, veľmi vážnych nevydarených pokusov, ani ako pripomenutie úspechov, ktoré vo svete rezonujú aj dneska. Dokument má jasnú koncepciu a zachytávanie prípravy dostať astronautov na vesmírnu stanicu je celkom vydarená. Osobne mám dve problémy. Prvý je to, že dynamika dokumentu v druhej polovici sa príliš spomalí. Viem, že vesmírna stanica dostáva väčšiu pozornosť, no aj tu by tie zábery mohli niesť v sebe viac života. Druhý je to, že dokument len povrchne zachytáva myšlienky a plány SpaceX, predovšetkým však šéfa Elona Muska. Viem, ešte väčšie pozornosť pre E. Muska by už viedlo k úplne iným cieľom, aké mal tento dokument, no z hľadiska toho, aby sme mohli trochu viac pozrieť za firmou SpaceX a lepšie ich plány, je to viac-menej nevyhnutný krok. Osobné hodnotenie: 79% (***) ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele

Máme tu další Elonův dokument a ani tenhle mě ze židle neodpálil. Nebylo to zlé, ale poprvé se začalo něco dít až zhruba po hodině filmu, do té doby to byl jen souhrn letů SpaceX a NASA z let minulých. Druhá polovina už byla o dost kvalitnější. "I believe luck is the best superpower. If you can have any superpower, luck is the one you'd want." ()

george82 

všechny recenze uživatele

Za mě jsem poznal zase o něco víc z Elina Muska. Ať je jakej je, boří hranice a to mi na něm imponuje. Přesně takové lidi lidstvo potřebuje. Hudba v dokumentu jen podtrhuje sílu jednotlivých příběhů. ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Najprv som sa pozretiu zdráhal, keďže nie som aktívny sledovateľ Muska. No hodnotenia a ľahká prístupnosť (Netflix) ma nakoniec prikovala k telke počas dlhých 128 minút. Elon je zjavne zjav, či až blázon, v pozitívnom slova zmysle. Je vôbec možné, že jeden jediný človek (samozrejme má obrovský tím) vie dať 'dole' aj taký kolos, akým je kozmický program USA? A od piky postaviť spoločnosť, ktorá do vesmíru vzlietne a aj sa vráti, možno dokonca už so železnou pravdepodobnosťou? Človek, ktorý si rád 'zahulí' a má rád Star Wars, vedie kozmický program, na ktorom stojí celý západný svet. Je to o to viac absurdné, že práve kozmické programy sú tie najkonzervatívnejšie. A je zrejme aj EGO, ktoré už dosiahlo na zemi všetko, a tak sa proste pustil do vesmíru. Ale aj takých zjavne potrebujeme. Holt, technologický mág, veď koniec koncov, všetko je o peniazoch. A zostrojiť raketu, ktorá sa vráti, sama pristane a tým znížiť náklady na prevádzku tak, že sú lety udržateľné, to je základ budúcnosti. Aj by som už začal veriť, že sa mu skutočne podarí pristáť aj na Mars. Výborné spracovanie. ()

swenyx 

všechny recenze uživatele

Jako milovník dokumentů jsem se tady našel. Je krásný vidět jak se technika posouvá dopředu a jsme schopný používat rakety opakovaně. Muskovu snu o obydlení Marsu moc fandím a doufám že se to splní. Netflix dokumenty prostě jedou a tohle je jeden z těch top. 4/5 ()

Reklama

Reklama