Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1948 ve fiktivní zemi zvané Zakharstan pracuje mladý Mark Miller (Michael Sarrazin) na americkém velvyslanectví jako zaměstnanec, který má za úkol sledovat Ellen Jasper (Jennifer O'Neill). Dceru senátora Jaspera T. Ellena však poté, co se provdala za plukovníka Nazrullaha (Behrouz Vossoughi), zmizela. Během vyšetřování Mark zjistí, že Ellen od manžela utekla a žije mezi příslušníky kmene, jehož vůdcem je Zulffiqar (Anthony Quinn). Nepodaří se mu ji přesvědčit, aby se znovu setkala se svým otcem. Mark však zjistí, že Zulffiqar je zapojen do obchodu s ruskými zbraněmi... (mac000)

(více)

Recenze (5)

majo25 

všechny recenze uživatele

Kedže Lee sa tu mihne iba v dvoch scénach, herecky to všetko padá na pleciach Quinna, no dobre, čiastočne aj na zvodnej O'Neillovej. Pretože hlavná postava - seriálový herec Mišo Sarrazin - je absolútne nezaujímavý. Príbeh o slobode, lepšie povedané o svojskej slobode, má viacero hluchých miest a konanie hl. postavy je viackrát mimo logiku (chlapík robí pre americkú ambasádu v Iráne a nepoznám žiadne miestne zvyklosti, ach jaj), napriek tomu má niečo, čím diváka vtiahne. A nie je to len hudba a zasadenie do exotických exteriérov. ()

Reklama

mac000 

všechny recenze uživatele

Slušný dobrodružný romantický příběh podle vůbec prvního Mitchenerova více než třísetstránkového románu, odehrávajícího se v Afghanistánu roku 1946 (autor knihy během svého pobytu v Afghanistanu byl svědkem jedné z posledních tradičních karavan, které po tisíce let brázdily hory, pouště a hranice států.). V porovnání s literární předlohou film trpí škrty v ději, aby se kniha vešla do dvouhodinové stopáže (v románu hlavní postava příběhu Michael při pátrání po ztracené Ellen procestuje celou zemi a setká se s mnoha zajímavými lidmi). J.A. Mitchenerovi se konečná verze scénáře s ohledem na velký rozsah změn a škrtů nelíbila a podal žalobu proti jeho autorům. Narozdíl od popisky obsazení nehraje Christopher Lee, uvedený na prvním místě, hlavní roli (podle interview , které k filmu poskytnul, byla většina s ním natočených scén v konečné verzi vystřihnuta). ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Film, na ktorom je absolútne najlepší OST, inak osciluje medzi * a **. Ale OST si kúpte. Zoženiete ho za facku a stojí za to. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama