Reklama

Reklama

Spolu & Hladoví

(seriál)
Česko, 2022, 3 h 16 min (Minutáž: 21–27 min)

Hudba:

René Rypar

Hrají:

Lukáš Hejlík (průvodce), Klára Hejlíková (průvodce)

Epizody(8)

Obsahy(1)

„Baví mě užívat si ten úžasnej mix památek, přírody a zážitků a objevovat kulinářský zázraky v těch nejzapadlejších místech naší krásný země. Velký věci v gastru se totiž dějí i na malejch vesnicích,“ říká jednačtyřicetiletý Lukáš Hejlík, #1 foodie influencer v Česku. A na víkendové výlety s tímhle mixem pravidelně bere i svou čtrnáctiletou dceru Kláru, teenage scenáristku a milovnici mangy. Na společných cestách rovnoměrně dělí čas mezi gastrozážitky, kulturu a pobyt na čerstvém vzduchu a neméně poctivě, i když někdy klopotně, hledají cestu jeden k druhému: dvanáct let totiž žijí odděleně a tráví spolu dva prodloužené víkendy měsíčně. I přes toleranci na obou stranách se nevyhnou občasnému – nebo vlastně docela pravidelnému – hašteření. (HBO Max)

(více)

Recenze uživatele chrispe k tomuto seriálu (9)

Spolu & Hladoví (2022) 

U Spolu & Hladoví asi hodně záleží, s jakým očekávám do toho jdete. Já očekávala HLAVNĚ jídlo (protože Hejlík), tipy na gastro a něco ve stylu: ,,Tak kam pojedeme dneska, tati?" ,,Na Šumavu! Sou tam parádní podniky, tak něco ochutnáme!" ,,Skvělý, moc se těším." No a dostala takovej mix tří rovin. Jedna je ta o podnicích a jídle, druhá o tom, co je kde k vidění a třetí osobní rovina v podobě linky, kde se táta, který svou dceru vidí 2x do měsíce, snaží, aby ten čas byl fajn, protože tak nějak vnitřně tuší, že to 2x do měsíce už nebude trvat věčně a že čas s tátou pomalu, ale jistě vytlačují další vzrušující věci, přicházející do světa mladé puberťačky. Ti dva se pošťuchují, nedají si nic zadarmo, táta (v dobré víře) rejpe a dcera protáčí oči pomalu o 360 stupňů. Jo, i tato linka mě bavila, i když na začátku víc, jak ke konci. Tyhle tři linky mi v některých dílech nepřišly moc vyvážený. Celkově se mi to ale líbilo, hlavně první tři díly v čele s Kokořínskem. Myslím, že teď těch 52% je celkem nízkých a že by si to zasloužilo na začátku šestku. 3,5* ()

Moravský kras (2022) (E01) 

Koukám, že jsem jedna z mála, které se to fakt líbilo. :D Neměla jsem velká očekávání, a je pravda, že to kočkování mezi otcem a dcerou trochu přebíjí jídlo, ale mě to neva. Moravský kras je opravdu velká oblast a každý si vybaví asi hlavně Punkevní jeskyně a propast Macochu, a mě tento díl donutil otevřít mapu a pořádně se kouknout, kam vlastně až sahá. ()

Uherské Hradiště (2022) (E02) 

Asi bych si k tomu koukání měla vzít poznámkový blok, co? :D V tomto dílu mi přišlo, že hrají prim hlavně památky a to, co můžeme kolem Uherského Hradiště vidět, než co tam můžeme sníst. A i když je mi jasný, že jsou ty scénky otec/dcera z velký části připravený a zahraný, stejně mě ta chvíle, kdy Lukáš řekl Kláře, že se mu líbí, jak je samostatná, trochu dojala. ()

Kokořínsko (2022) (E03) 

Na Kokořínsku jsem nikdy nebyla, ale jela bych tam hned. I přesto, že teď ta osobní linka byla smutněji zabarvená, atmosféra Kokořínska mi přišla úžasná a to tento díl trošku vyzdvihlo nad předchozí dva. ()

Litomyšl (2022) (E04) 

Po tom Kokořínsku mi Litomyšl přijde trochu nemastná neslaná. :D ()

Šumava (2022) (E05) 

I Šumava mě zaujala podstatně méně, než předchozí díly. Osobně si myslím, že tento díl měl mnohem větší potenciál a mohl konkurovat Kokořínsku. Škoda. ()

Kutná Hora (2022) (E06) 

Komu doteď vadila jedna puberťačka, tomu u této epizody nejspíš slezou vlasy. Nicméně já poprvé opravdu slintala nad obrazovkou, protože ta kachna dámy a pánové...! .... !!!! ()

Orlické hory (2022) (E07) 

U tohoto dílu jsem poprvé na vážkách, kolik dát hvězdiček. ()

Vysočina (2022) (E08) 

Konečně zase povedenější díl, i když zakončení té osobní linky mi přišlo trochu na sílu. ()

Reklama

Reklama