Reklama

Reklama

Doba ledová: Scratovy příhody

(seriál)
  • USA Ice Age: Scrat Tales (více)
Animovaný / Komedie / Rodinný
USA, 2022, 20 min (Minutáž: 3–4 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šesť úplne nových animovaných dobrodružstiev z Doby ľadovej so smoliarskym šabľozubým veveričiakom Scratom v hlavnej úlohe. Spolu so zlatým, no neposlušným synčekom Scratom juniorom zažíva dobré aj ťažké chvíle, keď si k sebe nachádzajú cestu alebo súperia o najväčší poklad na svete - oriešok. (Disney+)

Recenze (12)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Cením si toho kratšího formátu díky kterému nestihnu usnout a dokoukám každou epizodu až do konce. Scratovy taškařice jsem měl vždycky v oblibě a dcera na ně reaguje taky dobře. Disneyovský koncept mentorování prosákl i sem, ale funguje. Scrat jr. je roztomilý malý zmrd, který starému mazákovi dává co proto. Zvláště poslední díl je kulišácký. Možná to nejlepší co zatím z pohlcení 20th Century FOX myšákem vyšlo. Sbohem Modrá obloho... ()

Reklama

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

5/10 – Po zhlédnutí tohohle kráťounkého seroše nevyhnutelně přijde moment, kdy se člověk podivně zakření, v zamyšlení upře zrak z okna někam do dáli a zeptá se sám sebe, jaký měl celý tenhle rádoby seriál smysl. Čím usilovněji se bude pídit po odpovědích, o to větším pro něj bude překvapením, že na tuto otázku neexistuje smysluplná odpověď, leda snad píseň Smysl života Donnieho Longa, která režisérovi v nekonečné smyčce hrála v moderních AirPodech, zatímco ze sebe potil velkolepý scénář na Snůšku hoven pro Buzny+ (pracovní název Scratových příhod). Patrně byl v těžkém pracovním skluzu a potřeboval ze sebe v čekací místnosti před kanceláří Roberta Igera rychle dostat nějaký náměť. K dispozici mu přitom byla klíčová slova: žalud, věčný neúspěch, veverka. První dvě věci už důvěrně znal z osobního života, takže to ani nebylo tak těžké. O veverce se hravě něco přiučil na Wikipedii. Co dělá veverka? Chce žalud. Jasně. Motivaci bychom měli, odškrtnul si Donnie Long položku ze svého seznamu náležitostí, které by podle jeho školního učitele neměli ve správném příběhu chybět. Paráda. Teď už jen zbývá vymyslet, o co v seriálu půjde. Koukat na jednu veverku celých 20 minut by asi byla nuda, uznal Donnie Long. Z kanceláře vyšla sekretářka a zavolala jeho jméno. Donnie zpanikařil. Ale zatímco přemýšlel, že by se jí moc rád podíval do sekretů (kdyby nebyl takový nekňuba), dostal nápad. Už to mám, radoval se. Dáme tam druhou veverku. A co chtějí veverky? Žalud! To je konflikt jako vyšitý. Ještě tam narvu pár hollywoodských ptákovin – jo jasně! Dám tam ptáka! A bude tam občas procházet. Protože taky kurva proč ne, že ano. A taky ty veverky budou spolu nějak interagovat. To je mi panečku koncept! Se spokojeným úsměvem si to Donnie štrádoval do kanceláře pana Igera. Bodejť by ne – ještě pořád na hýždích cítil otisk Igerovy podrážky z jejich minulého setkání. Verdikt: „Jedno slovo: proč?!“ ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Na Době ledové jsem vyrostl, postavu Scrata miluju, a navíc toto má pouze dohromady 20 minut... to se rozumí, že mi to nesmělo ujít. Sice to není nějaký velký umění, ale já se bavil. Postava Scrata opět skvěle pobavila svými skeči (převedenými do seriálu) a jeho dabéra Chrise Wedgeho dozajista čeká ještě velká kariéra skřeků nejrůznějších zvířat. Fajn pohodová ujeťárna:) ()

Zajímavosti (3)

  • Jedná se o poslední projekt od Blue Sky Studios předtím, než bylo uzavřeno společností Disney v dubnu roku 2021. (petr.koca)
  • První zmínky o seriálu se objevily již v roce 2021, když několik bývalých animátorů studia publikovalo scénky ze seriálu ve svém portfoliu. (petr.koca)
  • V posledních dnech studia Blue Sky Studios před uzavřením stvořil malý tým poslední scénku s Scratem na rozloučenou. Video bylo publikováno 13. 4. 2022, tedy v den vydání seriálu. (petr.koca)

Reklama

Reklama