Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po tom, čo je doktor Frankenstein zabitý stvoreným monštrom, pokračuje jeho dcéra v začatých experimentoch. Na svoje pokusy zvábi postihnutého fešáka Stephena, ktorému chce voperovať mozog svojho postaršieho milenca Charlesa Marshalla. Medzi tým ale v okolí vyčíňa a vraždí potulujúce sa Frankensteinovo monštrum, ktoré mieri späť do laboratória, kde bolo stvorené, aby tam dokonalo konečnú pomstu... (T2)

(více)

Recenze (9)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nudné guilty-pleasure, které zachraňuje pouze Rosalba Neri s jejími uhraničivými pohledy a obnaženanými ňadry. Není divu, že jí všechny mužské postavy plní přání. Taky bych si kvůli ní nechal odoperovat mozek a vložit ho do cizího těla, kdyby se jí líbilo více než to moje. Jen proboha ne za režijního vedení primářů Luppiho a Wellese. Lady Frankenstein je silně béčkový, těžkopádně plynoucí a nevzrušivý patlanec se směšným monstrem i vraždami. A na dramatickou linku nehraje, dějově se vyvíjí ryze exploitačními ideemi - máme uprchlé vraždící monstrum a recept jak ho vytvořit, tak stvoříme další a proložíme to nahotou a bublajícími červenými limonádami ve skumavkách. Přitom to ze začátku díky osobnosti Josepha Cottena a jeho spoluhráče Paula Müllera, který svým projevem taky evokuje normální filmařinu, vypadalo důstojně. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na italském snímku „La figlia di Frankenstein“ je sice fajn, že se tu v roli barona Frankensteina objeví Joseph Cotten, ale nějak moc prostoru nemá. Více ho má krásná Rosalba Neri, která rozhodně dovede na pohled zaujmout. Film je ale spíše jen historické drama, kdy hororové jsou jedině momenty s monstrem. Jasně, v podstatě to navazuje na původní filmovou verzi, ale v tomhle roce už chcete trochu víc, nejen nahou krásku. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Už kvôli seduktívnej Rosalbe Neri sa do toho oplatí ísť. Je zvodná, svoju rolu si očividne užíva, trošku mi svojim zapálením pripomenula Jeffreyho Combsa aka Re-Animátora, ale tak ďaleko v posadnutosti výskumom zas nie je. Krásne sú kostýmy, výprava, dobrí herci(eurostálice Paul Müller, Herbert Fux), hudba ujde. V podstate je to verné prerozprávanie Frankensteina s nejakými twistami a troškou nahoty a násilia naviac. A v tom je tak trochu problém. Po plagátoch a recenziách som obojeho čakal oveľa viac. Filmu by to prospelo, tam kde končil, by mal skôr začínať. Napriek výhradám je to ale dobrý film. 3 a 1/2 stars. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Interesantní a věrohodné kostýmy, spolu s atmosférou vesnice, a dekoracemi nad úrovní běžného trashe trochu nekorespondují s absencí jakékoliv odezvy vůči divákovi. Erotické vyznění, které by mělo být polovičním kořením filmu, je bohužel příliš impotentní a málo explicitní (i když vzhledem k roku výroby se není moc co divit). Monstrum působí šestákovým dojmem a jeho maska je skutečně otřesnou prací propadnuvšího studenta umělecké průmyslovky a ona křečovitá neuvěřitelnost pak ruinuje i poslední zbytky divácké trpělivosti a vstřícnosti. Utahané přešlapování po několika hradních komnatách a jedné návsi tak nezachrání ani svůdná hlavní hrdinka. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

To Frankensteinove monštrum výzorom a chovaním pôsobí skôr smiešne ako strašidelne. A pripomína mi skôr akéhosi návštevníka z hviezd s úzkymi nohavicami a veľkými topánkami, ktoré asi ukradol Borisovi Karloffovi. Podobne snímku nepomáha ani dejová rozťahanosť, čo je len škoda, pretože film má tú správu béčkovú atmosféru, len v nej nieje čo na výplň. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama