Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nová verze filmu ze 70. let s Budem Spencerem a Terencem Hillem, ve které se po pětadvaceti letech znovu sejdou dva bratři, aby se přihlásili o otcovo milované vozítko. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (56)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vzdy som rozmyslal - uz roku 1998 , ci vznikne niekedy Suda a Licha 2, napokon Spencer mal vtedy malo, len 69 rokov. Teoreticky  by to zvladol este roku 2008, no nic z toho. Teraz, ked vidim Altrimenti ci arrabbiamo 2022, uz verim kludne tomu, ze o par rokov vznikne Suda a Licha 2. Sak ked sa kurvia uspesne filmy, treba  v tom podla niektorych ludi pokracovat  15 % ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Moderná verzia dnes už kultového filmu, ktorý v kariére dvojici B. Spencer / T. Hill znamenal míľnik. Bohužiaľ, výsledok vôbec nie je dobrý. „Remake“ síce s radosťou zapožičiava známe scény z klasického filmu a tvaruje ich na svoj tvár, ale tie pointy alebo dialógy sú v podstate nefunkčné. Hlavné postavy (podobne tie vedľajšie) nemajú takú charizmu, ktorú mala známa dvojica Spencer / Hill. Film, ktorý v tejto forme a kvalite by nemal vzniknúť. Keď máte možnosť, tak si spuste pôvodnú verziu, ktorá aj dneska má takú silu, o ktorej tento „remake“ môže len snívať. P.S.: Netflix – (opäť) vedľa. Osobné hodnotenie: 58% (*) ()

Reklama

charles3 

všechny recenze uživatele

Na klasiky a kultovní filmy se (ohledně jejich pokračování, prequelů či remaků) prostě nesahá. To se týká nejen Barbara Conana, Souboje Titánů, Bodu zlomu, The Omen atd., ale také Fondatova téměř 50 let starého originálu, který baví dodnes. Nicméně... Neznat jej, dal bych tomuto nejspíš 3 a možná i 4 hvězdy jak za námět, tak za jeho zpracování. Se znalostí je to samozřejmě o dost horší. Nejde ani o remake (navzdory pár téměř přesně okopírovaným scénám) ani o pokračování, spíše o jakýsi moderní variaci pro ty, kteří o originálu nikdy neslyšeli a k filmům starším než vlastní věk chovají odpor. K hercům: Pesce docela dobrý, Roja mě celou dobu iritoval, mafián a jeho syn obstojní a šéf jejich goril jaksi podivný, ten by se hodil spíš do jiného filmu. K formě: solidní širokoúhlá kamera s občas pěknými záběry. Děj chvílemi prezentovaný jako comics. Nechyběly ani obě původní písně; na De Angelisových hit Dun Buggy dojde až v poslední čtvrtině, přičemž se během závěrečných titulků dočkáme i jeho nijak moc vydařené moderní předělávky. Zarazila mě také mezititulková scéna - "příslib" možného pokračování mě upřímně vystrašil. Sestřih nepovedených záběrů během titulků byl už celkem zbytečný. Poměrně nesourodě působily četné odkazy na jiné filmy: Leoneho westerny (včetně variace na Morriconeho), 300: Bitvu u Thermopyl, Coppolovu Apokalypsu, comicsové filmy, gangsterská dramata i lupičské komedie. Celkově lze doporučit pouze mladším divákům neznalým originálu jakožto reklamu na něj. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Odpady jsou opravdu zbytečné, stejně tak kolovrátkové nadávání na to, jak nám zase jednou remake pokazil klasiku. Nepokazil, klasice by se nic nestalo i kdyby to odpad opravdu byl. A není to (úplně) remake. Je fakt, že kdyby se mě před natáčením někdo zeptal, jestli potřebuji vidět nové Jestli se rozzlobíme, budeme zlí, ťukal bych si na čelo, nicméně když už to tu je, proč tomu nedat šanci? Přece jenom muselo chtít odvahu nazout si boty Buda Spencera a Terence Hilla, protože ani původní film by bez nich nestál za moc. Dobrá zpráva pro ty, které zajímá, jak novinka dopadla a neodsoudili ji předem, je, že tvůrci si byli zřejmě dobře vědomi každého klacku, který se jim může připlést pod nohy, a věděli, co dělají. Ano, sice mě mátlo, čí synové vlastně oba hrdinové vlastně jsou (skoro to vypadalo, jako by měli prostě dva otce - Bena a Kida), ale byl to docela jednoduchý způsob, jak děj posunout do současnosti. Aktualizace naštěstí není nijak násilná a nedějí se žádné zhůvěřilosti typu "hlavní postavy poslouchají rap nebo dokonce rapují" a díkybohu se nekoná ani žádný fekální humor. Vše se drží nálady původního filmu, ale odehrává se to v (snad trochu alternativní) současnosti. Edoardo Pesce a Alessandro Roja jsou podle mě castingová výhra. Mají mezi sebou tu správně vybalancovanou chemii, především Pesce si svého "Buda" užívá, a když dojde na první facky, je to čirá klukovská radost. Pobavil jsem se velmi, velmi, velmi nenáročně, ale pobavil jsem se. Neměl jsem pocit, že se dívám na nějakého parazita, který by Spencera a Hilla vykrádal (od toho máme Šimona a Matouše), viděl jsem opravdu láskyplný, stylový hold slavné komedii, který by mě ale pravděpodobně bavil méně, kdybych původní film neznal. Ale kdo ví. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, já se domnívám, že to zase taková hrůza není. Ve filmu je naznačeno,že jde o pokračování, proč tedy skoro všechno stejné, to nechápu. Cirkus, souboje na motorkách a tak podobně. Hudba je fialový hnus, to ano, ale občas zachytíme i původní melodie a na konci je slyšet pořádně. Stopky a dokreslovačky při rvačkách jsou kapitolou samy o sobě a mně hodně vadily. Já jsem se tuším tři krát zasmál,takže za to desítku dát musím a samozřejmě přidávám něco pro Alessandru Mastronardi. Jestli koukat podruhé, to věru nevím. Zatím. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama