Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nová verze filmu ze 70. let s Budem Spencerem a Terencem Hillem, ve které se po pětadvaceti letech znovu sejdou dva bratři, aby se přihlásili o otcovo milované vozítko. (Netflix)

Recenze (56)

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Pro lásku k originálu jsem se držel v uctivé vzdálenosti od tohoto filmu. Když jsem ale ležel v posteli s teplotou, sýpal, kašlal a bědoval nad chlapskou rýmičkou, zhodnotil jsem, že kdy jindy si pustit tento film, než když mi je fakt hodně zle. Hůř mi totiž  tu chvíli už být ani nemohlo. A ano, přesně podle očekávání to i dopadlo. Přiznávám, že když bych neznal originál, dvě hvězdy by si film asi zasloužil. Já to tady ale úplně neumím. Netváří se to ani jako pokračování ani jako remake. Prostě se to odkazuje na originál a sem tam to kopíruje i scény, popřípadě soundtrack. Nejlepší byl asi ten herec, co kopíroval Buda Spencera. Ten ještě ušel. Jeho parťák už ale takovej sympaťák nebyl. No a už vůbec nebudu rozmýšlet nad těmi scénami, které tu tvůrci chtěli tak originálně kopírovat. Nepovedlo se jim to a mě to rýmičku taky nevyléčilo. Bohužel. Takže dle očekávání. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Proč vznikl remake v jistých zemích a pro jisté generace kultovního bijáku "Jestli se rozzlobíme, budeme zlí"? Stačí si odpovědět jedním slovem: Netflix. Ano, koproducentem je tento ekvivalent 80s drekařů Cannon Films, který ale na rozdíl od svých předchůdců postrádá nejen elán, a brakovou autenticitu, ale i upřímné filmařské srdce. Online videopůjčovna, jejíž PR maska progresivity a odvážnosti padla a odhalila vypočítavost podloženou algoritmy se po celém světě pídí po značkách, které by mohla levně a rychle vytěžit a skrze vyvolání nostalgie i hněvu motivovat lidi k pořízení předplatného. Stejně jako v případě "Cowboy Bebop" tady nebyl důvod cokoli předělávat. Remake představuje trochu dražší, ale pořád velmi výhodný způsob, jak diváky přimět ke sledování originálu, který bude ve stejnou chvíli také překvapivě k přehrání na totožné platformě. Jinak je zajímavé vidět, jak se mladý videoklipař pokouší popasovat s dědictvím originálu, a to především v rovině stylu. Původní "Jestli se rozzlobíme, budeme zlí" mísily slapstick raných grotesek s estetikou sedmdesátkových populárních komedií. Tentokrát se tvůrci rozhodli přijít se zběsilým mixem trailerové formální zběsilosti (včetně bezdůvodných kresebných vsuvek, asi ve snaze působit víc komiksově) a cirkusácky rozjařilé kašírky maskující všudypřítomnou lacinost produkce. Přiznejme si, že originál není žádný skvost kinematografie a jeho obliba spočívá v tom, že jsme jako děti neměli americké animované grotesky, tak jsme byli vděční za jejich italský hraný ekvivalent. Ale současně v mantinelech přízemní lidové zábavy pořád měli Spencer a Hill svou nepopiratelnou osobitost a šarm v jasně čitelné mimice a rozmáchlých gestech, které remake marně zkouší replikovat a fatálně při tom dostává na hubu. Navíc teda těmi peckovačkami, závody a dalšími fyzickými atrakcemi nový film hodně šetří na úkor žvanění a pitvoření. [projekce na filmovém trhu v Cannes] ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Odpady jsou opravdu zbytečné, stejně tak kolovrátkové nadávání na to, jak nám zase jednou remake pokazil klasiku. Nepokazil, klasice by se nic nestalo i kdyby to odpad opravdu byl. A není to (úplně) remake. Je fakt, že kdyby se mě před natáčením někdo zeptal, jestli potřebuji vidět nové Jestli se rozzlobíme, budeme zlí, ťukal bych si na čelo, nicméně když už to tu je, proč tomu nedat šanci? Přece jenom muselo chtít odvahu nazout si boty Buda Spencera a Terence Hilla, protože ani původní film by bez nich nestál za moc. Dobrá zpráva pro ty, které zajímá, jak novinka dopadla a neodsoudili ji předem, je, že tvůrci si byli zřejmě dobře vědomi každého klacku, který se jim může připlést pod nohy, a věděli, co dělají. Ano, sice mě mátlo, čí synové vlastně oba hrdinové vlastně jsou (skoro to vypadalo, jako by měli prostě dva otce - Bena a Kida), ale byl to docela jednoduchý způsob, jak děj posunout do současnosti. Aktualizace naštěstí není nijak násilná a nedějí se žádné zhůvěřilosti typu "hlavní postavy poslouchají rap nebo dokonce rapují" a díkybohu se nekoná ani žádný fekální humor. Vše se drží nálady původního filmu, ale odehrává se to v (snad trochu alternativní) současnosti. Edoardo Pesce a Alessandro Roja jsou podle mě castingová výhra. Mají mezi sebou tu správně vybalancovanou chemii, především Pesce si svého "Buda" užívá, a když dojde na první facky, je to čirá klukovská radost. Pobavil jsem se velmi, velmi, velmi nenáročně, ale pobavil jsem se. Neměl jsem pocit, že se dívám na nějakého parazita, který by Spencera a Hilla vykrádal (od toho máme Šimona a Matouše), viděl jsem opravdu láskyplný, stylový hold slavné komedii, který by mě ale pravděpodobně bavil méně, kdybych původní film neznal. Ale kdo ví. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Režie: Younuts - LOL, to by vlastně jako komentář stačilo. Filmy s Budem Spencerem a Terencem Hillem nikdy nebyly moc inteligentní a většina z nich byla vlastně jen blboučkým čekáním na chvíle, kdy začnou lítat facky a kladiva (přičemž dotyčné scény mají z dnešního hlediska dost neobratnou jak komediální, tak i "zápasnickou" choreografii). Do toho pár hlášek a příběhy o vytrestaných mafiánech. ALE! Něco ty filmy přece jen měly - byli to právě sami Spencer a Hill, jejichž charakterističnost de facto definovala vlastní komediální subžánr. Oba byli fyzicky výrazní, oba měli kvalitní komediální dikci a mezi sebou během dekád vytvořili unikátní chemii. Stali se světovými, ač se totéž nedá říci o žádném jejich filmu. Z toho vyplývá, že když se v dnešní době pokusíte natočit sequel/remake TAKTO definovaného fenoménu, potřebujete dvojici obdobně výraznou. Tenhle film ji nemá (zatímco Pesce alespoň nějaké sympatie s odřenýma ušima uhraje, Roja je hrůzostrašný castingový omyl). A nemá vlastně - kromě asi dvou vtípků, schopných vyvolat nostalgický úsměv - vůbec nic. Už úvodní představovačka charakterů děsí přebytkem zbytečných postav a všechno ostatní působí dojmem, že si parta fanoušků spencerhillovek půjčila pár motorek a šla si po deseti pivech ke světským natočit pár videí na instáč. Ani si neumím představit, jak strašně otravný a k posrání nudný zážitek tohle musí být, pokud divák původní filmy nezná. A pro fanoušky ještě hůř. Mně, jakožto kompletně nezaujatého diváka, umlátila především ta zoufalá nijakost. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem to horsi.. Velky se moc povedl, hubeny moc ne. Pribeh klasicky, v dnesni dobe uz moc nepotahne. Ale jako pripominka starych hezkych casu... ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Pokračování, ne remake. Co si budeme povídat, není to o moc debilnější, než původní film(y) Spencera a Hilla, v tomhle se tvůrci drží laťky, ale bez kouzla nostalgie a především legendární dvojice, to nemůže fungovat jinak než kuriozita. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak v první řadě to není remake ale pokračování, to ale nemění nic na tom, že je to příšerná sračka. Tvůrci tohohle shitu zjevně nikdy neviděli jediný film dvojice Spencer/Hill nebo to prostě nepochopili. Žádná ústřední melodie která by měla šmrnc, žádný suchý hlášky ani natvrdlý humor, žádné bitky, žádné groteskní situace. Naprosto nudný a nezáživný žvást natočený televizní kamerou na telenovely. Příšerný herci, strašný karikatury a naprosto stupidní a zbytečný scénář. Jediný, kdo dokonale napodobil a v jednom filmu dokonce naprosto předčil legendy Hilla se Spencerem je Antonio Cantafora a Paul Smith s jejich slušnými Karamboly, skvělým Matoušem a právě naprosto dokonalým Šimonem a Matoušem na Riviéře. Tohle zbytečný a nudný hovno bylo úplně k ničemu. Film má hodinu a půl, ale pocitově snad šest. Čekal sem zbytečnou, ale třeba aspoň zábavnou taškařici a ne nudný výblitek. ()

Chrustyn odpad!

všechny recenze uživatele

Mizerně natočená zbytečnost, která vlastně ani nemůže nalézt svého diváka. Milovníci klasiky zvrací jen při pouhé myšlence na novou verzi a noví diváci od dnešního filmu očekávají přeci jen něco modernějšího. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film pro fanousky starych filmu z detstvi. Clovek nesmi nic zvlastniho ocekavat. Citelne chybi charismaticti Bud a Terrence. Ale nova dvojice udelala svou praci dobre. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Voľné remake populárneho filmu sa pýši slušnými farbami, exteriérmi a titulkami. To je všetko. Ostatné je len bohapustá filmová tragédia bez štipky humoru s nedbanlivou akciou. Nemá charizmu akčnej komédie, originálna verzia, ktorá má veľmi jednoduchý dej, je oproti tomuto paskvilu nadupaná. Zbytočný film, kde nefunguje ani chémia medzi hlavnými predstaviteľmi. Zbytočný film. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je tam všetko, čo by v správnej Spencer/Hillovke malo byť (bitky, naháňačky, pekná bugina a pokus o chytľavý motív), ale nič z toho nefunguje. Hlavne z humorom to je veľká bieda. Nezasmial som sa ani raz. A to najhlavnejšie sa absolútne nevydarilo. Kasting. Tí dvaja medzi sebou nemajú žiadnu chémiu a ani sami o sebe nemajú charizmu. Nepoznám tých hercov, takže neviem, či to sú ostrieľaní komici, ale podľa tohto filmu im komédia nejde vôbec. Stále si myslím, že by aj dnes mohol tento štýl komédie fungovať, ale to by ho museli natočiť kvalitne. A to nie je prípad tohto filmu. Tak snáď len za technickú stránku a za to, že sa to pokúsili dejovo napojiť na originál, dávam aspoň 1*. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

už od prvního článku a traileru sem se poťouchle těšil jak tenhle film brutálně setřu za to, že przní milovanou klasiku a ono to moc nejde. Tedy ono to jde, ale z úplně jiného důvodu než sem si původně myslel. Nová verze Jestli se rozzlobíme, budeme zlí totiž nejde cestou předělávky původního filmu, ale snaží se o to být spíš regulérním druhým dílem, kdy v odkazu pánů Spencera a Hilla pokračují jejich synové (nebo jsou to možná "synové" jen Spencera).Je to sice pokračování o které nikdy nikdo nestál a které si z "jedničky" bere vše co mu přijde pod ruku počínaje nápadem a hudebními motivy konče, ale stále jde o pokračování, které se vyloženě nesnaží jedničku prznit a předělávat. Druhou věcí ovšem je fakt, že to prostě není dobrý film a nebyl by dobrý i kdyby na nic "nenavazoval". Technická stránka je sice fajn a je vidět, že si s tím někdo dal opravdu práci, ale tím výčet kladů končí. Akce je mdlá a nefunguje ani jako přepálená pologroteska z původního filmu, ani se nedá brát vážně. Humor chybí prakticky úplně a třešničkou na dortu je obsazení hlavních rolí. Nikdo určitě nečekal, že bychom snad měli dostat nového Spencera s Hillem, ale takhle necharismatickou dvojici bez špetky chemie mezi sebou aby jeden pohledal. Budu si muset pustit původní film/jedničku a doufat, že na tenhle nepovedený paskvil rychle zapomenu. I když počítám, že to půjde tak nějak samo...15% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vzdy som rozmyslal - uz roku 1998 , ci vznikne niekedy Suda a Licha 2, napokon Spencer mal vtedy malo, len 69 rokov. Teoreticky  by to zvladol este roku 2008, no nic z toho. Teraz, ked vidim Altrimenti ci arrabbiamo 2022, uz verim kludne tomu, ze o par rokov vznikne Suda a Licha 2. Sak ked sa kurvia uspesne filmy, treba  v tom podla niektorych ludi pokracovat  15 % ()

LUKICKK odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak si někdo mohl myslet, že je to dobrý nápad, který nenasere fanoušky Buda Spencera a Terence Hilla. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Myslím, že originál som nikdy nevidel celý a ak aj áno, tak nie s plnou pozornosťou. Takže neviem, či je tento remake dobrý. Film ako taký ma nezaujal, neprišlo mi to vtipné a čakal som, kedy to skončí. 1 z 5 ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Proč tento snímek parazituje na původním snímku opravdu netuším. Jako samostatná podivnost by na tom tento film byl mnohem líp. Jako Remake to stojí za prd, Jako pokračování je to úplná zbytečnost. Těžko říct co tím chtěli tvůrci říct - 3% ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Je třeba hned na začátek uvést, že jde o pokračování, kde štafetu Buda a Hilla převzali jejich filmové "děti". A tak si to musíte říkat a opakovat po celý film a snažit se nehledat mezi nimi podobnost. Jsou to jejich děti, jsou to jejich děti, vždyť to jsou jenom jejich děti....Já vím, nejde to! Mohli si odpustit snahu udělat za každou cenu z Budova (Edoardo Pesce) syna stejnýho tvrďaka, jako byl Bud. Nemuseli mu říkat "špekoune", když nemá žádnýho banďoura. Jinak si umím představit, že bych si na něj zvyknul. Ovšem to se nedá říct o roli a celkově osobnosti, kterou stvárnil (Alessandro Roja) tedy Hillův "syn". Je to tak protivný, nesympatický člověk, že ho prostě nemůžete mít rádi! Navíc mu dali zrzavé vlasy? Prostě zde casting naprosto selhal. Tenhle člověk by celkově neměl nikde a nic hrát. Dvojice pak společně působí křečovitě, jsou k sobě navzájem zbytečně násilnický a Roja hraje spíš blba, než mazaného vysmátého chytráka. Ve filmu hraje i (Alessandra Mastronardi) moc pěkný ženská v roli cikánky, která jí perfektně sedne. Záporáci jsou taky dost dobře obsazení zvlášť pak vůdce motorkářů (Massimiliano Rossi) je to prostě skvělá figurka. A teď to hlavní - rvačky. Tento film vyvrací keci blbů, kteří filmy s duem SaH brali jen za pouhé fackovačky. Proč? Protože i to se musí umět! SaH měli tu výhodu, že hráli většinou se stejnými kaskadéry a tak byli sehraní. Tady to prostě drhne a není to zábava. Takže opakuji, že není snadné dát facku tak, aby to pobavilo a ještě těžší je ji přijmout. Rvačky zde jsou spíš nudné. Nicméně je tu i pár zábavných, úsměvných scén. Songy, který jsou okopírované z původního filmu jsou skvělé, ale veškeré ostatní jsou velmi špatné a k filmu se vůbec nehodí! Pokusy kde se Pesce snaží zpívat jsou vtipné dokud se tam neobjeví Roja....Na závěr chci říct, že při sledování filmu jsem si uvědomil, že to není tak špatný, dokonce to není ani špatný nápad natočit pokračování. Jenže by se to dalo a hlavně se to MĚLO udělat mnohem líp, zejména casting zde pokulhává. Byla by to moc pěkná vzpomínka na SaH, která by si jistě našla mnoho nových fanoušků. ()

Reklama

Reklama