Reklama

Reklama

Moloch

Trailer 2

Obsahy(1)

Betriek (Sallie Harmsen) žije na okraji rašeliniska na severe Holandska. Keď ju a jej rodinu raz v noci napadne tajomný cudzinec, Betriek sa vydá hľadať vysvetlenie. Ako Betriek pokračuje v pátraní, je stále viac presvedčená, že jej rodina bola napadnutá prastarými silami. (einar)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (52)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá hvězda čistě kvůli tomu, že jsem na tenhle typ snímků žánrově zatížen, ale nemůžu si pomoct, Moloch mi zkrátka udělal radost. Někdy mi holt stačí pradávná kletba, mlžné noční močály, hustá atmosféra a řemeslná zručnost. A vlastně je to v dnešní době, kdy se stalo standardem, že se i sebeblbější béčko snaží být uvědoměle meta anebo mít sociální přesahy, osvěžující, dostat film klišovitý a obyčejný, ale funkční. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Další hororová bída co nestojí v podstatě za zmínku a ,kterou , když neuvidíte o nic nepřijdete. V bažině je jakási mrtvá ženská co se upsala jakémusi démonovi občas tam posedne chlápky a ženské a nutí je zabíjet. Film nevysvětlí proč zabíjí i chlápky, když jí jde privátně o ženské a navíc pokud se dokáže proměnit v kohokoliv proč se vůbec namáhá s tím někoho posednout. Na konci se objeví nějací sektisté , ale kdo to byl a kam zmizely ví možná tak režisér . Většinu filmu je to i nuda sledujeme ženskou s babkou a děckem a jejich život u bažiny navíc posednutí vypadá jak kdyby si ho tam dotyční honily s tím jaké tam hážou ksichty a než děsivé   je to spíše směšné i titulní démon vypadá jak někdo koho právě propustily z koncentráku. Pochválit se dá maximálně obal filmu a  masky těch sektistů a to, že se to na konci konečně rozjede. 40 procent ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Báchorka o čarodějnici, která se nechce smířit s tím, že kdysi dávnou posloužila coby palivo a tak se vrací a tropí neplechu. Takže se jedná o něco, co tu už x krát bylo a ještě x krát bude. Ale to by nevadilo. Je to celkem technicky obstojně natočené, atmosféra je místy hutná, holandské reálie nepůsobí sice úplně svěže, ale trošku neoukoukané přece jen jsou a konečně není to ani blbě zahrané. Jenže je to zoufale nezajímavé. Nedokážu si vzpomenout na žádnou scénu, kterou bych vypíchl. Jistý potenciál tu byl a třeba lesní scéna se staříkem mohla a měla zamrazit, ale vyšuměla do ztracena. Samotné strašidlo vykouklo až v závěru a ani tady to nebyla žádná hitparáda. Prostě jen další z mnoha zapomenutelných žánrovek. 40% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Bažinou se šepot nese... Divná máma, heleme se!" Zatímco současné Čechy straší v šumavských slatích jen zabitý duch předlohy a Moraváky leká jen zhouba turistického ruchu, Jožin z bažin, číhající na chutné Pražáky, pověrčiví Holanďané si užívají courání v rašeliništích a hrůzou z nich stoupá pára. Bažinoidní babice vkládá do myslí lidí vražedné choutky, zlověstně šeptá v mlze (resp. tiše chrochtá, ta holandština je prostě v krku drhnoucí jazyk) a děsí celou vesnici, zejména pak matky, babičky a mytologie neznalé archeology. Bájná Feike aka Jožina z holandských bažin straší kudy chodí, včetně školních besídek a s ničím se nepárá, tedy kromě krků. Ty párá kreativně, od brady dolů kolmým řezem, aniž by si sama špinila kostnaté hnáty, párá totiž v zastoupení. Užíval jsem si stíny postav za oknem, kladení cinkajících pastí i atmosféru všudypřítomné, nad lidskými osudy se vznášející kletby, podobně ubíjející, jako v ponuré baladě o ztraceném dětství Paroží. A finále s maminkou, čtoucí dcerunce z pohádkové knížky, bylo luxusní, vpravdě nadčasové. Čtyři světlušky nocí poletují a do slatě vábí... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chápem "Veselého" orgazmus. Ja si tiež denno denne neodopriem Horalku, no legenda ne-legenda, z hrušky dolu! Holanďania momentálne nebavia ani futbalom, nie to ešte po hororovej stránke, kde vyslovene ťahajú za kratší koniec s celým svetom. To už Bebjak je oproti ním stredoeurópskym Wanom. Dnešný hororo-maratón ukončujem touto čisto priemernou (a možno aj menej) záležitosťou, ktorá síce ponúka celkom zaujímavý príbeh, no z hľadiska žánru mi príde predsa len trochu nevýrazná. Je to škoda, lebo natočené je to kvalitne, len to chcelo väčšie gule a odhodlanie "postrašiť", lebo nejaký opar z diskotéky medzi troma jedličkami, no uznajte, to je asi už dnes málo. No a na záver len dodám, že nie je Moloch, ako "Moloch". ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama