Reklama

Reklama

Svatá tajemství

(seriál)
  • Francie Les Mystères du sacré (více)

Obsahy(1)

Vydejte se spolu s tvůrci za poznáním svatých tajemství. Čeká vás putování po stopách ostatků svatého Petra, svatých relikvií či posledních hodin Ježíše Krista... Posvátné texty fascinují nejen historiky, ale také věřící i různé zvědavce. Ti všichni v nich pátrají po důkazu, že se různé historické události odehrály opravdu tak, jak nám jsou popisovány. Investigativní dokumentární mini série Svatá tajemství nás zavede do srdce záhad, mystérií a kontroverzí křesťanství. Odhalte, co nám historikové mohou prozradit o skutečném Ježíši a jeho apoštolu Petrovi. Díky dramatickým rekonstrukcím na vlastní oči uvidíte pravou podobu těchto osobností, jež jsou stejně známé jako tajemné. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

jungewolf odpad!

všechny recenze uživatele

Díl vysílaný v neděli (18.9.2022) : typická ateistická propaganda-hovadina. 1)Římští vojáci provádějící popravy používali k dorážení odsouzenců JINÁ kopí. Dlouhé 15-20cm kované hroty a ne sotva 10 cm dlouhý prefabrikát vylisovaný bucharem ve fabrice!!! 2)Odsouzenci na kříži byli VŽDYCKY (!!!) přivázaní - ruce - aspoň - pod rameny a hned pod nimi tělo v horní části hrudi. Nohy+ruce byly přibíjeny až poté, před vztyčením kříže !!! .3)Dalčím jištěním těla byl plátěný pruh pod břichem (mnohdy částečně zakrýval mužské/ženské ohanbí odsouzence) !!!. 4)Tito zkušení profesionálové (v mučení + popravách) bezpečně poznali, kdy je odsouzený/á mrtvý/á. Pak stačilo dlouhým kopím probodnout pravý bok pod žebry - špička hrotu probodla pravou plíci + srdce. 5) (sv.)Josef z Arimatie/statkář+člen Sanhedrinu=Velerady,asi aristokratic.původu/ poskytl pro narychlo zorganizovaný pohřeb Ježíšova těla svůj vlastní hrob, který si už někdy dřív nechal vytesat do skály. V oblasti Judeje,Samařska,Galileje atd. si je takto pořizovali jak bohatí Židé+Samařané, tak i bohatí lidé pohanské víry.  Takhle bych mohl pokračovat furt ....  .Nas.alo mě, jak levičácká hovada dělají z Římanů debilně idiotské kretény s IQ bublajícího bahna. ODPAD, za který by jim dr.J.Goebbels, Hitlerův ministr propagandy dal stěží za 3 . ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Prvni dil pojednava o apostolu Pavlovi. Pro me hodne novych informací. Druhý díl o zradě Ježíše Jidasem polibkem. Třetí díl o relikviích po Ježíšovi. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť, lebo na jednej strane ide o svätá tajomstvá, na strane druhej je tu silná tendencia ich demystifikovať a urobiť nehodnotnými spochybnením toho, že by naozaj mohlo ísť o tajomstvá. Vraj môže ísť len a len o podvod. Niečo z dokumentu je zaujímavé a dôveryhodné, niečo zas pritiahnuté za vlasy. ()

Reklama

Reklama