Reklama

Reklama

The Oscar

USA, 1966, 119 min

Obsahy(1)

Slavnostní večer předávání Cen Akademie. Frank Fane (Stephen Boyd) je sice jen jedním z pěti nominovaných herců, vnitřně si je ale naprosto jistý, že vytouženého Oscara dnes večer získá. Vždyť pro to přeci udělal úplně všechno!

Diváci dnes ale neuvidí přenos z předávání zlatých sošek, namísto toho jim bude představena Frankova životní pouť od těžkých začátků v laciných provinčních putykách až po křiklavou hollywoodskou slávu a ohlušující jekot fanynek. Mohl mít všechno, a vsadil na jedinou kartu, pro kterou neváhal obětovat i své nejbližší. (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Silný, smutný a lehce depresivní příběh o lidské zbabělosti a slabotě. Důvodem nízkého hodnocení z mojí strany je obsazení Stephena Boyda - až na závěrečných deset minut se mi nelíbilo, jak svou postavu zahrál. Nejenže mluví jako retard a není mu tak slovo rozumět, ale po celou dobu jsem měl nutkání přemýšlet o věrohodnosti jeho výkonu. Prostě nesedlo. K filmu jsem se dostal přes participaci Franka Sinatry, i přes jeho pozdní příchod i krátký pobyt na plátně, jeho postava se "povedla". Našim divákům stojí za to ještě připomenout přítomnost nesmrtelného Ernesta Borgnina, někdejšího seržanta Willyho Dunlopa z Hillova trháku Superpolda. ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama