Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Jedna druhé jdou bez milosti po krku. Ráj, kde spolu lidi a upíři kdysi žili v míru, ale tahle smrtelná holka a upíří královna najdou, jenom když spojí síly. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

loki5 

všechny recenze uživatele

V některých ohledech příliž zkratkovité. Škoda slušelo by tomu dvojnásobná stopáž k lepšímu prokreslení světa a postav. Na druhou stranu to skončí než by to diváka začalo nudit.  70% ()

Rhaegar 

všechny recenze uživatele

Lehká inspirace ruskou estetikou slibovala osvěžující zasazení. Bohůmžel kromě pár uniforem, aut a zbraní apod. se s ním nijak nepracovalo. Zbyl velmi nudný klišoidní příběh s naprosto stupidními postavami.  Animace od studia Wit je OK. Neurazí, nenadchne. Takže při sledování se člověk, který má rád akci nudit nebude, ale je to velmi mdlí zapomenutelný zážitek na jedno použití. Jedna drobnost co mě zaráží, je, že Netflix má čím dál tím větší potřebu 2h animovaného obsahu (nejen anime) místo toho, aby to vydal jako film rozstříhat na 4-6 epizod a říkat tomu seriál. Jako proč to v tabulkách vypadá lépe či co? ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Můj vztah k upírům v anime (který, co si budeme nalhávat, prosakuje i do hrané kinematografie) je značně pokulhávající; důkazem budiž klasické pravidlo o výjimkách v podobě okrajově se dotýkajícího Monogatari anebo kolty hřející/mile hřešící Hellsing. Ikonický Shiki mě ale ještě čeká, takže konečné rozetnutí si ponechávám na vzdory této epištole otevřené. Je kuriozitou, že jedním z prvních děl WITu byl krvežíznivými hlodavci nasáklý shounen Owari no Seraph, který v aktuálním portfoliu tohoto studia se blyští jako stánek s ruskými suvenýry uprostřed divů světa. Návrat lehce poetičtějším příběhem o sblížení bezvýznamné lidské dívky se znuděnou, humanisticky vzdělanou upíří aristokratkou (její zahrada se prapodivně dostala do názvu série díky 2 minutám stopáže?) dopadl drsněji, než když tyto potvory dostanou plnou salvou světelného děla. Samotný emoční základ pro příběh je vyloženě katastrofální; nesmyslně musíme sympatizovat s prachobyčejnou dívkou, která po X letech zradí svou rasu, která se noc co noc brání před masakrem ze strany upírů. Sic žije v industriálním pekle s podtónem nehostinné Sibiře, přesto vymění relativní bezpečí za úprk do promrzlého a cokoliv jen ne bezpečného neznáma. A zároveň musíme pochopit, že dosud v andante tempu žijící upíří královna na zakonzervovaném zámku je z ničeho nic snadno překecána k malé válečné výpravě, kde se zvláštně rozhodne riskovat svůj kejhák pro náhodnou dívku z opačné strany fronty. Následné seznamování je nejlepší, nejuvěřitelnější a nejsympatičtější část, ale jakmile se opět dostaneme k tomu, že život ovce a vlka pod jednou střechou jde těžce skloubit/lehce, uhm, skousnout, co je vlastně země zaslíbená anebo k nemotornému "zachráním tě, aby si mohla příště ty zase zachránit mě" perpetuum blbine, tak to jde vyloženě dál jak do Prčic. Ničemu nepomáhají ani nerozvité vedlejší postavy, jejichž účely jsou příběhově značně dvojrozměrné, či imerzi boříci hlouposti typu CGI amatérské brázdění aut nebo přenášení věcí/lidí upíry při letu, když se jejich pařáty promění na křídla. Konec je předvídatelný a poselství celé série vyšumí do 404 erroru. Animací je to na WIT nezvykle průměrnější a osobně se mi hlavně nezamlouval prostý character design oproti detailům okolního světa; hudebně to naopak bylo překvapivě solidní. To mi mé všeobecné rozčarování nezahladí a tudíž můj vztah k upírům obdržel do kartičky potvrzující razítko v kolonce "Další Edward". 2* ()

Lukas193 

všechny recenze uživatele

Vampire in the Garden má zajímavý koncept, a jak už u studia Wit bývá zvykem, tak i pěkné vizuální zpracování. Bohužel zde, ale kvůli příliš malému počtu dílů není prostor pro budování jednotlivých charakterů, což seriálu značně ubližuje. Hlavním způsobem, jak se o postavách divák něco dozví, je formou rychlých flashbacků, které nastíní hlavní myšlenku, ale zbytek si musí divák domyslet sám. Seriál má poměrně zajímavý svět, který opět prozkoumáme jen lehce a dostaneme pouze hrubou představu o tom, jak zhruba svět, ve kterém se lidé a upíři vzájemně nesnáší, funguje. I přesto se, ale jednalo o fajn krátkou jednohubku, která by byla značně lepší, pokud by měl seriál více dílů, a dostal tak prostor pro rozvoj jednotlivých postav a komplexnějšího příběhu. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Na prostoru pouhých pěti dílů se tu podařilo odvyprávět smysluplný a docela zajímavý příběh. Na druhou stranu mi chybělo lepší úvodní prokreslení Momo a líp rozpracovaný prostředek seriálu, kde bych chtěl viděl víc rozvoje vztahu Momo a Fine, protože by to pak asi mělo lepší efekt ve výsledném silném a emotivním finále. Zkrátka zažít s nimi v této části trochu víc, abych si k nim dokázal vybudovat o něco silnější vztah, a tak to nakonec vše o trošku silněji prožil. Stejně tak by třeba nebylo od věci trošku víc prokreslit mámu Momo, minimálně tak dobře, jako se to povedlo u jejího strýce (zkrátka abych jí víc chápal a neměl jí jen za ženskou, co má až příliš vysoko v žebříčku hodnot kariéru). Líbí se mi témata příběhu, prostředí i atmosféra. Tempo za mě trochu trpí právě díky zvolené délce seriálu. Animačně to někdy hodně kolísá, což mě u studia WIT trošku překvapuje, hudební doprovod je skvělý. Ve výsledku tady mám seriál, který se mi sice líbil, ale neměl jsem z něj tak silný zážitek, jak by si autoři evidentně přáli a jak jsem i já sám čekal. Přestože úvod a konec byly docela dobré, prostředek je ale za mě spíš jen průměr a tak si z mojí zahrady vampír víc jak 7/10 neodnese… ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama