Reklama

Reklama

Oni no sumu yakata

všechny plakáty

Recenze (4)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Shintarô Katsu hraje v tomto minimalistickém díle ne příliš morálního zbojníka, který se dělí ve svém obřím domě o dvě ženy. Kdo se k domu přiblíží, toho rozseká na kusy, každopádně film obsahuje pouze jeden hromadný souboj a ten není nijak zvlášť dobře choreograficky proveden ... Zato v něm Katsu mává opravdu obrovskou katanou ... Obě ženy se jej nechtějí vzdát, každá z jiných důvodů. Stejně tak jemu vyhovuje žití s dvěma ženami, i když tu jednu často ponižuje. Zdánlivě se má vše změnit, když jejich příbytek navštíví budhistický mnich ... Myslím, že pro zaryté milovníky japonské kinematografie se jedná o skutečný skvost. Ovšem já jsem se při něm příliš nebavil a vyústění filmu mi přišlo docela logické. Příliš akční snímek to není, spíše takový ten "intrikářský" ... Herecké výkony každopádně u všech zúčastněných na jedničku, stejně jako technické provedení filmu. Škoda, že neproběhlo více soubojů (a lépe choreograficky zvládnutých ...). ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Perfektní drobnohra čtyř různých "malých lidí" zasazená do rané éry Muramači (usuzuji z poznámky, že začal střet mezi Kjótem a Yošinem). Kdo čeká, že bude film zase stereotypně o tom, jak Katsu masakruje lidi jak na běžícím páse, bude jistě zklamán. Ano, je tam několik sekaček, ale to jen tak pro ilustraci jeho morálních vlastností a schopností (mimochodem, jakoby se zde dokazovala poněkud cynická poznámka, že vítězil ten s delším mečem, protože při soubojích na jeden úder to byla značná výhoda). Dílo má znaky klasického ústně předávaného příběhu, zápletka s pokleslými urozenými, necudnou ženštinou, pokušením mnicha a budhistickou moralitou neurazí. Co mě na filmu uchvátilo, to byly dialogy a styl řeči: Osoby nádherným způsobem lžou a manipulují. Používá se velká škála honorific a humble větných a slovních tvarů, tomu je v roztomilém kontrastu hrubá mluva Katsuova. Dostal jsem něco hodně jiného než očekávaného -- skvělé. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Dominantní Katsu , dvě ženy které ho chtějí a jeden mnich který to vše změní. Jednoduché a fungující. Kenji Misumi je jistota sama takže jsem se nenudil a vše uteklo jako po másle. Spokojen. 4,5* ()

maldoror16 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně natočené, nijak náročné či složité komorní drama s dobrou atmosférou a špičkovými hereckými výkony - Katsu je tu opět excelentní a Sato i Aratama jsou skvělí. Paráda! Fanouškům Katsua/Misumiho/japonsých 60./70. vřele doporučuji. 70% ()

Reklama

Reklama