Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí film ze série o slepém masérovi a mistrovi meče Zatóičim (Šintaró Kacu) tvoří závěr volné trilogie, další filmy na sebe již nijak dějově nenavazují. Unaven neustálým zabíjením se Zatóiči po čtyřech letech od ukončení šermířského výcviku vrací do vesnice, kde žije jeho učitel Banno (Seizaburó Kawazu), aby zde nalezl klid. Banno hodlá provdat svou sestru Yayoi (Mikiko Tsubouchi) za bohatého samuraje, Yayoi se však zamiluje do Zatóičiho. Ten po jistém váhání její city opětuje a zaváže se, že opustí svůj dosavadní styl života. Se znechucením však zjišťuje, že Banno chce nejen doslova prodat svou sestru, ale též se zapletl s gangem lupičů a únosců. (Ertai)

(více)

Recenze (22)

movie 

všechny recenze uživatele

70% Ve třetím díle začíná Zatoichiho epická cesta skutečně gradovat a místy je to celkem temná jízda. Visuálně se mi ale více líbí předchozí dva černobílé díly. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

První barevný Zatoichi. V barvě je to skutečně neuvěřitelná estetická podívaná, vizual je úžasný. Každopádně film má velmi pomalé tempo, což mu trochu ubírá, méně soubojů než předchozí díl a je vskutku hodně smutný. Z filmu vyplývá zejména zřejmě základní myšlenka osudu, který máme každý svůj a i když chceme, s těží se mu vyhneme ... Opět výborné, ale ne taková pecka jako druhý díl. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Treti diel zatoichiho a prvy vo farbe. Oproti minulym dielom je vyrazne odlisny a to hlavne tym, ze vo filme je minimum akcie (vlastne len povinna zaverecna vyvrazdovacka) a naopak pribeh je omnoho viac zamerany na samotnu postavu Zatoichiho a jeho tragicky, priam prekliaty zivot. Zatoici hovori: "Spravil som mnoho veci, co som nemal, ublizil som mnohym ludom , ktorym som nemal, zabil som mnohych ktorych som nemal. Hromadia sa predo mnou hroby. Dostal som sa to nebezpecnej situacie. Nastal cas lutovat co som urobil". Film je skutocne hlboko prepracovanou dramou, ktora ma aj ten efekt, ze Zatoiciho do hlbky prepracovany charakter dava jeho dalsim dobrodruzstvam hlbsi rozmer a pozadie.(9/10) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Mnohým samurajským filmům přechod na barvu nesluší (například ty od Goši Hidea), ale Zatojčimu sluší obrovsky, nejen, že záběrování je na mnoha místech skvělé, on i hlavní představitel působí ve své roli mnohem sebejistěji, než v předchozích částech. Krom toho má tenhle film i mnohé plusy v tom, že je postaven na výborném příběhu, díky tomu je Zatojčiho příběh spíš podoben melancholickému dramatu, než samurajskému rubání (byť i na něj dojde a je skvělé), trocha hloubání v minulosti, trocha osudovosti i fungující ´romantická´ linie - to vše v tempu, které se nesnaží zbytečně utíkat, prostě výborné. Nehledě na to, že se tu vypije spousta čaje, buhehe. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Zatoichiho je opět o chlup lepší než ten předchozí. Je to zejména díky o něco osobnější rovině ve které se příběh odehrává. I tento díl je vtipný. Stačí pohled na Zatoichiho jak se láduje rýží, nebo jak úslužně se chová k roninům, které by bez problémů rozsekal. Shintaro Katsu je v této roli prostě geniální. Nechybí ani akce, ta sice nijak nezaujme, ale ani nepůsobí lacině, což je na dobu vzniku slušné. Co dělá ale tento díl ještě o něco lepší je větší prostor věnovaný Zatoichiho minulosti, nebo jeho citovým vazbám, díky nimž poprvé v celé sérii vzubzuje i soucit v momentech kdy se nad ním jeho protivník smiluje a jeho přítel jej zavhrne. Opravdu dobrý film a ten nejlepší trailer na další díl. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Třetí film ze série o Zatoichim a první barevný. Sice je zde méně soubojů, ale setkáme se s Ichiho učitelem (Sensei 先生), který ho naučil bojovat. Zatoichimu barva sluší a obraz vypadá hodně dobře. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Barva Zatoichimu nijak neubrala na působivosti, a tak sledujeme tklivou romanci, jež rozmetána jest nezvratným osudem. Hypnotizující, pomalé a na ty rychlé souboje už jsem si zvykl. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První Zatoiči v barvě ale nějak už se mi začíná přejídat. Víceméně stejně vystavěné jako předchozí díly. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pôvab čiernobielej vystriedala atraktívna farba. A farbistejší je i tretí príbeh Zatoichiho, poodkrýva sa nám tienistá stránka pôsobenia v yakuze a osudovým sa stáva stretnutie s bývalým učiteľom a jeho sestrou. Hrdina prežíva láskyplné vzplanutie a začína zvádzať svoj osobný boj. Boj o smerovaní jeho ďalšieho života... Zatiaľ najemotívnejší zo série je poctivou filmárskou prácou, kde sa neberie dôraz len na súboje, ale aj na hlbšie vykreslenie hlavnej postavy. Tu je predchádzajúca časť a nasledujúca časť. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Barva Zatoichimu celkem sluší (sama o sobě ale posun k lepšímu rozhodně nepředstavuje), stejně jako dramatická poloha připravující půdu pro následující díly. V kontextu série si zaslouží víc, než maximální hodnocení, sám o sobě však nefunguje úplně dokonale. Pokud jde o akční prvky, Katsu stále ještě nemá svůj pozdější vytříbený styl, rovněž ve výrazu a mimice zatím nedosáhl finální působivosti (tam je nicméně posun větší). Silný, důležitý díl, který definuje následný princip celého díla o Ichim - nemožnost utéct před osudem a zbavit se tak svých stigmat.. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prešli sme do farby. Toho som sa trochu obával. Čiernobiely formát pri starých samurajských filmoch milujem. Ale Zatoichi je natoľko zaujímavá postava, že tento prechod zvláda bez najmenších zádrhelov. V podobnom duchu ako jeho dva predchodcovia, je aj táto časť vizuálnym skvostom. Oldschool kameramanská tvorba. Nájazdy, odjazdy, švenky cez ramená a veľké celky. Prostredie rodného mestečka a jeho zákutí je tu rovnako využité na maximum. Je to už tretí film o Zatoichim a prostredie je zase raz iné. Tanaka veľmi umne zobrazuje vzťahy medzi postavami. Či už tie nové, alebo tie, zo Zatoichiho minulosti. Stret so starým učiteľom je v tomto smere dominantou. Rovnako ako aj ľúbostný motív. Všetko je podmienené logickému vývinu, a tomu ako charaktery reagujú na určité situácie aj aké sú ich túžby. To je základným hybateľom všetkých situácií. Žiadna postava tu nie je zbytočná! V konečnom dôsledku je to ale veľmi smutný príbeh. Kde je spoločenská hierarchia dominantná nad záľuby obyčajných ľudí. Funkčné aj vtedy, ak to porovnáme so súčasnou situáciou. Šintaró Kacu ako Zatoichi znova raz perfektný. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mam za sebou treti diel ale mam pocit jak keby to bol aspon tridsiaty. Furt tie iste motivy dookola. Akurat tentoraz uz konecne aj vo farbe. Zase nejaka nespravedlnost ktoru musi Ichi napravit. Nejaka pipina ktoru poblazni a vynimocne aj ona poblazni jeho, takze chce s kantrenim zloduchov skoncovat, ale osud mu to samozrejme nedovoli, co vyusti v trpkom suboji s jeho byvalym senseiom. Bitky su kvalitne, ale choreograficky sa uz tiez zacinaju opakovat. Mimo epizodky so mstiacim sa samurajom, ktory ma aj srdce, ma to uz prilis nebavilo. Risknem este jeden diel a asi to s Ichim zabalim. 5/10. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Třetí zářez a opět dokonalá podívaná. Zatoichi je skutečně postava s velice smutným a tragickým životem. Když ho navíc ztvárňuje Katsu který svým hereckým uměním posouvá Ichiho do vyšších dimenzí , tak není co řešit. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Já nevím, témata tu sice byla zajímavá (Zatoichiho setkání s jeho bývalým mistrem, pokus o to oženit se s jeho sestrou a stát se čestným člověkem), ale na mě to moc nefungovalo. Celkově mě to příliš nebavilo, temné barvy nijak zvlášť nevynikly a té akce tam moc nebylo, takže pro mě slabší díl. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

První barevný a až překvapivě-jak příběhově tak psychologicky-vrstevnatý Zatoichi. Tempo je pomalejší a chvilku to trvá, než do sebe vše začne zapadat ale nakonec je z toho krásně melancholická podívaná. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Slepý masér v barvě? No, moc jsem tomu nevěřil, ale musím říct, že mě ta barevná kamera velmi mile překvapila. Tohle už je příběh, který je skutečně zatoichiovský, kdy ani doma, v rodné vesnici Ichi nedokáže najít klid a i zde musí bojovat o svůj život, i když nechce a i když by raději prostě jen žil s tím, že ho všichni nechají na pokoji. Ten smutek v jeho tváři se snadno přenáší na diváka. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Tretie pokračovanie, tentoraz už vo farbe, pôsobí velmi dobre po vizuálnej stránke, po príbehovej je to skôr dráma na úkor akčnosti. Trochu mi vadili postavy, ktoré pôsobili privelmi prvoplánovo. Hodnotenie: 70% ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Zatoichi k nám ve třetím díle přichází v barvách i když pro něj zůstává svět temným. Už od začátku zde vypadá sebevědoměji, ale stále v něm zůstává něco z našeho českého Švejka. Tento chicks magnet se dvěma bradami a jeho skrytá čepel má něco do sebe. Přesto mě trošku děsí množství filmů, které mám ještě před sebou. ()

black.mao 

všechny recenze uživatele

Ano, první barevný Zatiochi. Více psychologický, pomalejší a prostý velkých soubojů. Zatoichi bilancuje svůj dosavadní život, chtěl by se dokonce oženit (snad inspirace ze setkání s dávným přítelem, kterého potká na svých toulkách), ale není mu to dopřáno. Setkání se svým mistrem Bannoem (Seizaburo Kawaza - např. také Kurosawův Yojimbo), který jak se ukáže, nežije zrovna vzorný život, a který se zapletl do únosu syna místního boháče, přinutí tak Zatoichiho bránit spravedlnost i proti svému učiteli. Náš slepý hrdina tak musí zůstat na své cestě věčně osamoceného, toulavého mstitele, protože nelze uniknout svému osudu. ()

Reklama

Reklama