Reklama

Reklama

Šin Zatóiči monogatari: Oreta cue

  • Japonsko 新座頭市物語 折れた杖 (více)

Recenze (9)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto nejtejmnější Zatoichi, který spíše připomíná drsné exploitační drama. Málo humoru, neuvěřitelně pomalé vyprávění děje, velice drsné scény (ubití pětiletého dítěte k smrti apod.), ... sám Zatoichi zde nevystupuje jako tradiční "stroj na smrt", ale pouhý smrtelník, který se dopouští chyb a není všemocným hrdinou. Fyzicky i psychicky klesne na samotné dno ... Ve finále s bandou zlořádů i přes všechny útrapy skoncuje tradičně po svém. Choreografie soubojů je průměrná, byly lepší i horší masakry, každopádně rubanice v bouřce nemá chybu!! Blesky osvětlující Zatoichiho v temnotě a jeho "popravy" jsou vskutku působivé ... ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Poprvé se režie ujal samotný představitel Zatoichiho Shintaro Katsu a sérii tak jednoznačně obohatil. Na to, že se jedná o jeho debut, nese film znaky autorské osobitosti a musím říci, že se mi jeho styl dost zamlouvá. Zejména konverzační pasáže jsou zajímavější, tak nějak autentičtější (skoro jak od Bermana chce se říct) a vynikne tak beznaděj a zoufalství osudů jednotlivých postav. Příběh patří k těm nejlepším, které se v sérii objevily a jediná výhrada je ta, že díky dříve chválenému režijnímu stylu strádají akční scény a choreografie, které jsou jím dost utlumeny. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Dvacátý čtvrtý film ze série o Zatoichim. Zatoichi se snaží odčinit neúmyslnou smrt ženy, která spadla z mostu a vyhledá její dceru a snaží se jí pomoci. Tento snímek je smutný, temný a zobrazuje násilí a bezpráví páchané na chudých obyčejných lidech. Ichi při ochraně ženy utrpí velmi těžká zranění a do závěrečného finále nastupije s velkým handicapem, ale v boji o holý život mu to nezabrání . . . ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Dekadentni chanbara s prvky yakuza ,s uzasnou kamerou. Beckovost snoubici se se socialnim dramatem a umeleckou ambici.Neni to pro slabsi povahy, to tedy ne.Cernocerny humor a zajimana postava ztvarnena opet Shintaro Katsuem ktery si film i zreziroval. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Možná úplně nejlepší díl z celé série. Temný atmosférický, skvěle natočený, méně humoru, možná vlastně žádný a vůbec to nevadilo. Filmu až do konce nedochází dech. To, že se Kacu ujal režie bylo určitě ku prospěchu věci. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Velmi temný díl, o tom žádná. Katsu se poprvé rozhodl, že nebude jen hrát hlavní roli, ale rovnou se ujme i režie. A je to znát. Film je jiný, než ty před ním. Je dobrý, o tom žádná ale je dospělejší, je násilnější a je depresivnější než filmy před ním. A Zaotichimu tohle sluší. Docela mě mrzí, že už mám před sebou jen dva díly. Že bych si pak dal i seriál? ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Temný a tragický díl série. Iči si musí sáhnout až na dno svých sil a přesto nedokáže mnohým pomoci. Finální zůčtování s místními gangstery plné bolesti, krve a bahna zanechá v člověku spíše pocit zhnusení, než zadostiučinění. Jeden z vůbec nejlepších filmů se Zatóičim. ()

hypnos11 

všechny recenze uživatele

Tak hnusně temenj, zoufalej, pesimisteckej Zatoichi, to jsem teda nečekal. Film je tak depresivní, že tentokrát nezbylo místo ani pro špetku pověstného humoru. Více než solidní výkon Kacua, a to jak herecký, tak hlavně na režisérské židli. Hutná atmosféra, slušná hudba, asi není co vytknout. ()

Reklama

Reklama