Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eben Adams je umělecký malíř z New Yorku, kterému se nedaří najít inspiraci pro malování. To se vše změní, když jednoho dne potká mladou dívku Jennie Appleton, do které se zamiluje. Později však zjistí, že Jennie není jen tak obyčejná dívka. (Hans.)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Damnsinead 

všechny recenze uživatele

Vizuálně hezké, ale průměrné dílko. Tady převládla forma nad obsahem a pokazila zajímavý námět.  A vztah umělce s dívkou se měnil příliš rychle, aby se do toho dokázal člověk vcítit. Jednou Eben mluví s mladou dívkou v parku, při dalším setkání je Jennie dospělá žena a jsou z nich milenci, mezitím se Eben dozvídá, co se stalo v minulosti a já u toho zívám, protože je to docela nudné. Škoda, šlo z toho vytěžit víc. 60% s odřenýma ušima. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Bunuel tento film zmiňuje ve svých pamětech "Do posledního dechu". "Zbožňoval jsem Portrét Jenny s Jennifer Jonesovou, neznámé, ale tajemné a poetické dílo...". Jelikož Bunuel je můj filmový "guru", musel jsem ten film vidět. A doopravdy, ten film je podivuhodný, a je skoro zázrak, že mohl v klasickém hollywoodském systému vzniknout takto nehollywoodský film, který je jak sen. ()

Reklama

MissJ 

všechny recenze uživatele

Kouzelný příběh, ačkoliv (pro mě) ani napodruhé ne úplně strhující. Další z filmů, které bych někdy ráda viděla na hodně velkým plátně...mininotebook zde přece jen není to pravé filmové ořechové. Zhlédnuto "na doporučení" Luise Buñuela, jinak bych se k tomuto u nás neznámému dílku pravděpodobně nedostala. Ve své autobiografii ho zmiňuje i Gabriel García Márquez. Kameraman Joseph August je pro mě hlavním pilířem filmu, který díky němu vypadá jako malířská plátna, výjevy ze sbírky starých pohlednic a výlet zpět časem do zimního New Yorku 30. let dohromady. Zvláštně, těžko popsatelně to na vás působí. Pak je tu krásná Jennifer Jones, které bez problémů uvěříte, že přichází z jiné doby i její proměnu z dívčí po ženskou. Negativem je nadužívání Debussyho hudby, a to až do stadia předávkování; v pozadí zní v podstatě celou dobu, ač v různých aranžích. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Sice je to ten typ filmu, na který už se asi nikdy nebudu mít potřebu koukat, ale musím říct, že to bylo zajímavé. V prvé řadě nádherná a originální kamera. V druhé řadě příběh. Nemůžu říct, že by mě nějak extra nadchnul, ale bylo v něm prostě něco, co mi znemožňovalo se nudit a nutilo mě to bez přerušování dokoukat. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Děj je vlastně červená knihovna, už jen ten div ne hladem strádající a inspiraci hledající umělec je klišé jako hrom. Ale forma je doslova kouzelná. I z New Yorku udělá potemnělé tajemné město. Příchody a odchody hlavní hrdinky jsou opravdu mysteriozní. Použití barevných filtrů a barevného filmu v závěrečné části je kouzelné. Ta atmosféra tajemství přebije i ten scénaristický kejček. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama