Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve svém čtvrtém filmovém dobrodružství je Zatóiči (Šintaró Kacu) po příchodu do městečka Šimonita nucen v sebeobraně zabít mladého člena jakuzy Kisukeho. Od umírajícího mladíka se dozví, že místní jakuza na jeho hlavu z neznámých důvodů vypsala odměnu 10 ryó (zlatých). Zatóiči se tak opět proti své vůli zaplétá do konfliktů místních klanů jakuzy, navíc se ukáže, že ve městečku bydlí jeho dávná láska Otane. (Ertai)

(více)

Recenze (17)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl je (počínaje od prvního) jednoznačně nejlepší ve všech ohledech. Vše důležité již popsal KITANO a já se pod to můžu jen souhlasně podepsat ... Závěrečná akční část filmu je na rok výroby naprostá špička. Při úplném závěru, tím myslím opravdu úplném, ne při tom akčním, jsem měl slzy v očích ... Zde film dosáhl navíc ještě své obrovské hloubky a vymanil se tak rezolutně z ranku klasických japonských "katana-řezničin" ... Téměř umělecké dílo, zábava od začátku až do konce, neuvěřitelně dojemné ... absolutní skvost!!! ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tahle část se silně vymyká z celku hlavně tím, že se zde do Zatóičiho výjimečně nezamiluje krásná a mladá dívka, co by s ním chtěla strávit zbytek života ;-D ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Stvrty diel Zatoichiho. Odmena za Zatoichiho hlavu rychlo stupa a pokial na zaciatku filmu je to 10 yenov, na konci je to uz 300. A tato suma zmami uz nielen yakuzakov, ale aj tych, ktorym Zatoichi pomohol, dokonca aj tych, ktorych miloval. V zavere filmu vidime Zatoichiho prvy krat skutocne rozhnevaneho a naozaj to stoji za to. Uz to nieje ten muz, ktory sa snazi drzat od konfliktu co najdalej, ale monstrum-zabijak, ktory sa vyruti voci hadam 40-nasobnej presile. Skvely okamih. Askutocnou lahodkou je zaverecny suboj jedenna jedneho, ktory je urcite najlepsi z prvych styroch dielov. Skvely filmovy moment je taktiez prva-neozbrojena konfrontacia Zatoichiho so svojim uhlavnym oponentom, s ktorym sa obidu na schodisku a len v tomto kratkom okamihu prebehne posobivy suboj mysli a ostrazitosti. Velmi posobive. (10/10) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zatojči dál putuje japonskem a tentokrát se rozhodne účastnit se pouličního turnaje sumó na jakémsi festivalu, kde vyhraje pět zápasů, shrábne výhru a tím namíchne místní hochy od bobří jakuzy... Toť prvotní zápletka, klasicky doplněná dobrými souboji, dialogy i humorem, jenže co se třebas střetů katana na katanu týče, slepému masérovi mnohem víc sluší, když má oponenta jen jednoho, než když na něj nabíhá polovina Eda, krásně to bylo vidět i tady, kdy je finále tvořeno jak hromadným střetem, tak osobním ´versus-em.´ Mimochodem, docela fajn jsou zde i věci s přeháněním Zatojčiho umění s katanou, v lehké míře to takhle legendární postavě svědčí. A navíc tu Zatojči tančí na prašné cestě, ha! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Byť je to vlastně pořád na jedno brdo, i počtvrté je to skvělá zábava. Dobrák Zatochihi, slepý samuraj/masér, připutuje do dalšího městečka. Opět se začne přátelit s místními a okmžitě se znelíbí místním šmejdům, kteří se rozhodnou ho zlikvidovat. A i zde se šeredně spletou. Tentokráte je zde na můj vkus docela dost prostoru věnováno vedlejším postavám a tempo vyprávění je klidnější, ale těm co chtějí vidět slepce v akci je vše několikanásobně vynahrazeno v závěru, kde si Zatoichi podá nejen ty hlavní padouchy, ale vlastně celý gang. Pecka. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý film ze série o Zatoichim. Tentokrát to nebude mít Ichi tak lehké, protože je na jeho hlavu vypsána odměna, když se mu podařilo porazit členy yakuza gangu v turnaji sumo. ()

stub 

všechny recenze uživatele

Spíše komorní díl, ovšem s masivní gradací v závěru, a to akční i dramatickou. Souhlas s kitanem (i s Flipnicem, zejména pokud jde o hodnocení závěrečné scény), jen bych reagoval na "..tato suma zmami uz nielen yakuzakov, ale aj tych, ktorym Zatoichi pomohol, dokonca aj tych, ktorych miloval.." - je zcela zjevné, o jaké osobě je řeč. Ono je to tím lepší, že si tím Ichi (a divák) nemůže být zcela jist, jedinou indícií jsou slova nepříliš věrohodného umírajícího muže (mmch tahle "hra s pravdou" se ve filmech o Zatoichim vyskytuje častěji). Jednoznačným kladem je také Katsuovo zlepšující se herectví - posun při sžívání se s postavou a hledání té pravé polohy je zjevný. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalší Zatoichi. Čím dlhšie sériu pozerám, tým viac mi príde, že je to vlastne taká road movie, kde sledujeme ústrednú postavu, ako prichádza úplne o všetko. Návrat starých postavičiek a starých krívd prehlbuje Zatoichiho charakter a nové problémy ukazujú jeho charakterové zmeny v inom svetle. Na tomto poli to funguje bezchybne. Máme tu leto. Je brutálne horko. Do toho je tu letný festival a množstvo chamtivých, zlých alebo nevyzretých ľudí, ktorý robia viac škody, ako úžitku. Línia s Otane skvelo dotiahnutá a finálna rezanica - aj napriek tanečnej choreografií typu seknem pri tebe do vzduchu a ty padneš - je pôsobivá a naplno využíva prostredie v ktorom sa odohráva. Koniec má v sebe čudesnú pachuť víťazstva bez tej sľúbenej morálnej odmeny. A Zatoichi so smútkom v tanečnom prevedení putuje ďalej. Bez meča a bez priateľov. Nie je to také silné, ako prvé tri časti, ale sérií to hanbu nerobí. Kacu ako obvykle perfektný. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Stvrty a definitivne posledny diel, ktory som si pustil. Styl akym je podana tato seria ma prestal bavit. Furt su to tie iste motivy a podobne bitky. Tentokrat ale uz prehnali Ichiho schopnosti. Aj Daredevil by vyvaloval oci nad tym, co tento japonsky slepuch dokaze. Uz je to uplne odtrhnute od akejkolvek reality. Jedine co ma na tomto diely zaujalo bola linia medzi Ichim a matkou chlapika, ktoreho Ichi zabije. Zvysok je ale strasne nezazivny. Kitanove komedialne pojatie Ichiho pribehu ma bavilo ovela viac. Toto sa berie strasne vazne a zaroven je to absurdne. To mi nesedi a so seriou koncim. 4/10. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zatoichiho by chtěl zabít každý. ... Cože?? Zatoichiho by chtěl zabít každý :-) Je to opravdu sranda pozorovat ty hordy yakuzů, jak se na Zatoichiho valí s mečíkama v ruce, aby pak většina z nich skončila hezky naporcovaných na zemi a to víc ještě zamrzí, když se půlka z nich dá následně na útěk. Rozhodně i mě přišel tenhle díl jako nejlepší. Povedla se akce, povedly se barvy a povedla se i dějová linka se Zatoichiho nešťastnou láskou, což je právě to, co činí tyhle díly zajímavými, protože soupeření dvou gangů tak zajímavým není. No a jenom Japonci dokážou natočit scénu, kde někdo málem spadne ze schodů tak, aby byla nejemotivnější a nejzapamatovatelnější z celýho filmu. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není špatné-dokonce je tam pár nadprůměrných scén(např.setkání na schodišti..) a jeden pro Zatoichiho zlomový okamžik(smrt-však vítekoho..) Mě ale tenhle díl celkově něják nesednul-u Zatoičáckých filmů mě vždy upoutá ta dramatická linka více než ty souboje(které jsou prostě hodně stylizované)-Ale tady mi příběh připadal tak něják překombinovaný(i když vlastně nebyl), roztěkaný a celá ta tragičnost a síla která v tom všem byla skryta mě prostě minula..Ani ta mečovačka na konci nebyla jakkoliv lepší než mečovačky v předchozích dílech...takže...... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Výborný díl, opravdu výborný. Ta barva tomu dokonale sedla, ale hlavně ty akční scény a ty emoce, které se s akcí prolínají až neuvěřitelně ladně a krásně. Na konci budete zadržovat dech, protože ta akce je ohromující - jeden proti desítkám - ale stejně tak budete mít něco těžkého v krku, když si uvědomíte, že pravda je někdy pěkně drsná. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Štvrté pokračovanie Iči-ho túlania sa neprinieslo nejaký zaujímavý príbeh...aj ked spracovanie a súboje sú rovnako ako v ostatných filmoch na vysokej úrovni. A niektoré veci sa mi zdali už trochu preháňané. Hodnotenie: 70% ()

tomisaburo 

všechny recenze uživatele

Jeden památných dílů série. První hodinka je jen přípravou na závěrečný masakr. V dojemném závěru se Ichi pro záchranu milované Tane dostane do pasti. Yakuzáci se v obrovské přesile chystají na velkolepou popravu slepého maséra, ale podaří se jim ho jen šíleně nasrat. Ichi odhazuje svoji pokornou masku a následuje neskutečný tanec smrti... ()

lajkus 

všechny recenze uživatele

Co jsem napsal k trojce platí i u čtverky, zpočátku víte prd, kdo patří ke kterýmu klanu, kdo je kdo atd.... Pak se z toho vyklube prozatím nejlepší závěrečný souboj (nejdříve s přesilou, pak s hlavním zlounem), Zatoichi je ve filmu fakt namakanej, přednim jsem ho vnímal jako takového otylého mnicha, jediná věc, co můžu vytknout je chybějící krev a jiné efekty, např. Zatoichi prořízne chlápkovi břicho, ten se otočí na kameru a tam vidíme..... nic, žádná sečná rána... jediný Zatoichi co jsem si po shlédnutí chtěl pustit ještě jednou, o chlup lepší než jednička.... ()

Reklama

Reklama