Reklama

Reklama

Zatôichi abare tako

  • Japonsko 座頭市あばれ凧 (více)

Recenze (15)

kitano 

všechny recenze uživatele

Siedmy diel Zatoichiho síce obsahovo len opakuje motývy z prechádzajúcich dielov, no charizma hlavného hrdinu opäť spolahlivo tiahne celý film. Jednoduchý gangsterský príbeh znova vtipne poukazuje na nepekné ľudské vlastnosti a Zatoichi, ktorý polovicu filmu len tradične postáva v pozadí a sleduje, v závere nadelí každému to, čo si zaslúži. Chuťouvkou je akčná scéna, kde Zatoichi zpacifikuje bandu grázlov pod vodou. (8.1/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V podstatě každý díl této filmové série stojí za zhlédnutí, protože v případě, že nejsou součástí filmu akční scény, tak se hraje na něco jiného - na dramatickou rovinu, anebo naopak na rovinu komediální. V tomhle dílu se spojuje všechno dohromady v takové kombinaci, která je velmi příjemná, což vede k tomu, že i tenhle díl stojí za to. ()

Reklama

tomisaburo 

všechny recenze uživatele

Konečně někoho napadlo vyšít po Ichim z kulovnice. Samozřejmě marně. Zápletka standartní kvality, od první chvíle je tedy jasné, kterého tlustoprda Ichi v závěru vyvrhne a vykostí. Ještě poplést hlavu pěkné holce a jde se dál. Soubojů (alespoň těch velkých) je trochu míň, ale o jejich kvalitě není pochyb. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento díl mi sedl ve srovnání s drtivou většinou ostatních o trochu méně. Zápletka jednoduchá až naivní. Začátek je dobrý, Zatoichi předvádí opět svoje vtipné eskapády, které prostě nikdy neomrzí a vždy tvůrci filmu příjdou s něčím neotřelým. Brzy ale toto vymizí a Zatoichi se nějak výrazně nezapojuje do dění. Postupně z něj jde spíše strach, to začíná scénou ve vodě, jak psal KITANO, to se prostě musí vidět ... trochu to už zavání snad i horrorem ... Ve finále pak Zatoichi spíše vyvraždí (nejedná se o klasický souboj, ale likvidaci ...) celou bandu zloduchů v jednom velkém domě. Musím jednoznačně pochválit kameru - úžasná, nejlepší jaká od prvního dílu byla použita. Vše krásně přehledné, statiské, úžasné úhly pohledu, které vyvrcholí na samém závěru, kdy Zatoichi likviduje desítky nepřátel při ohňostroji plném barev a jeho postup a "poprava" nepřátel je snímána kolmo z vrchu. Ano tohle jsou skutečně superlativy filmu. Ale jako celek a snad si dovolím říct i jistý maličký "subžánr" je tento Zatoichi svojí podstatou trochu slabší... ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší Zatoichi. Má emoce a skvěle zvládnuté závěrečné zúčtování. Hra světel a stínů, která je završena seknutým koncem. Cela tato série doposud drží vysoký standard, tento snímek z ní však vybočuje. Jsem zvědav, jestli se další Zaitochi filmy dokáží dostat až na takovou parádu, jako v tomto případě. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama