Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čistým trestním rejstříkem se pochlubit nemůže. V hospici, kde si má odkroutit veřejně prospěšné práce, se ale spřátelí s milým a soucitným knězem, který mu změní život. (Netflix)

Recenze (35)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tolik lidskosti a citu jsem ve filmu snad ještě něviděl. Nádhera. Ano, některé scény mě naprosto rozemlely. Ovšem ta kombinace příběhu o umírání a současně naději na lepší život, to je teda neskutečná síla. A pánové David Ogrodnik a Piotr Trojan to byl herecký koncert těch největších mistrů oboru. Dawid Ogrodnik podle mě patří mezi nejlepší herce na světě. Jak to do prdele v tom Polsku dělaj, že tam výrůstá neustále tolik užasného hereckého a filmařského talentu ? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, kolik kvality v sobě polský film skrývá. Johnny je další z celé plejády dokonalých filmů s dokonale lidským příběhem a hereckými výkony, za které se Dawid Ogrodnik (a ten obzvlášť) a Piotr Trojan nejspíš upsali ďáblu. Neskutečné. Hlavně tedy neskutečně lidské, smutné, vtipné, ale i nadějné a upřímné vyprávění dvou naprosto odlišných lidí, které spojil sám pán Osud. Že je to podle pravdy? To mě u polských filmů ani nepřekvapuje. Buď jsou v Polsku extrémně srdceryvné lidské příběhy nebo to zdejší scénáristi umí napsat tak, jako nikdo jiný na světě. Otec Jan Kaczkowski byl mimochodem neskutečnej frajer! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ČAS JE TO NEJCENNĚJŠÍ, CO MŮŽEŠ TOMU DRUHÉMU DÁT. NÁŠ ČAS…“  Film s vypravěčem o zvláštním duchovním, kterej našel pravej smysl víry. Občas dojemný, občas nudný… se spoustou (až) filozofickejch myšlenek. Film jako oslava člověka. Proč ne, podle zde viděnýho, byl Jan Kaczkowski dobrej týpek.  ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jedná se o film podle skutečnosti. ThDr. Jan Kaczkowski byl polský římskokatolický duchovní, doktor teologie a bioetik, vloger, zakladatel a ředitel Hospicu sv. otce Pia v Pucku. 2.) Thx za titule „Veronika Šnyrychová“. ///                         PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo veľmi príjemné prekvapenie. Málokedy sa mi pritrafí niečo také. Pozorný divák, ktorý rád číta aj medzi riadkami, určite ocení vývoj celej situácie okolo dvoch hlavných postáv. Čo je však dôležité, film donúti aj premýšľať a možno aj prehodnotiť svoje životné hodnoty. A tie dialógy, no paráda... jednoduché, trefné a sakramentsky účinné. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý film, bez zbytečných režijních kudrlinek, se scénářem, který z banalit umí udělat běžné věci a z běžných věcí ty mimořádné. My ateisté vlastně máme ohromné štěstí, že není více takových kněží, ještě bychom mohli začít chodit do kostela. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

"Náš vlastný čas je to najcennejšie, čo môžme dať druhému človeku." O Jan Kaczkowskim som nikdy nepočul. Skôr som si myslel, že film bude o delikventovi, ktorý sa zmení na dobrého človeka. Síce to tak aj je, ale film je hlavne teda o tom farárovi, ktorý bol neuveriteľný týpek. Krásny obraz zlatej strednej cesty. Hulil, nadával, ale nesmierne miloval blížneho svojho. Nejde o žiadnu patetickú sračku a ani o citové zdieranie diváka. Hoci je záver smutný, tvorcovia ho nádherne odľahčili (nebudem prezrádzať). Vlastne prvé dve tretiny filmu sú dosť kvalitné hlášky. Na debut absolútne odvážna téma, ale mladý režisér (videoklipov) Daniel Jaroszek  ju zmákol fantasticky!!! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Utrpenie, umieranie, hospice, to je veľmi nevďačná tematika. A práve tú si Daniel Jaroszek vybral do debutového filmu. Použil udalosti zo skutočného príbehu, mal šťastie na hercov i dobre napísané dialógy, takže sa nemožno čudovať úspechu filmu i oceneniam. Ja nanešťastie nie som, napriek pokročilému veku, divák z cieľovej skupiny. Zaujal ma rozdiel medzi ubezpečovaním umierajúcich, že bude dobre a ich uistením, že budú s nimi až do konca. V každom prípade považujem za užitočné film vidieť, lebo je dobré vedieť. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Namiesto toho, aby si na niečo stále čakal, začni žiť dnes. Je to oveľa neskôr, ako si myslíš. V podstate obyčajný príbeh, ale o neobyčajnom človeku. Nesmierne zaujímavá postavička tento Jan, a skvelo napísaná. A Ogrodnik ho dal ako pán! Ohromný film .. o priateľstve a láske k blížnemu, o snahe zmeniť aspoň malú časť sveta niektorým ľuďom. 4,5* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Emotívne pútavý príbeh s dobrou hudbou a pripravenosťou publika na tlak na slzné kanáliky. Niekto podľahne a niekoho to nechá chladným už len z čírej nenávisti voči cirkvi, ale toto je príbeh jedného z mála tých dobrých, čo službu blížnemu nezamenili za službu zadarmo zo štátneho, v pohode a blahobyte. Aj v truse sa dá nájsť poklad. ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

V Polsku ty církevní témata prostě umí. Zase další příběh ze života (mně doposud neznámého) kněze, který následuje odkaz: Cokoliv jste učinili jednomu z nejposlednějších lidí, mně (Ježíšovi) jste učinili...Ztvárnění Dawidem Ogrodnikem na jedničku a jestli je to prvotina režiséra, tak to klobouček. Říkám si, že takovýto přístup kněze k lidským potřebám, má dnes větší význam než 1000 kázání a nedělních bohoslužeb. To je odkaz jako hrom! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tak tomu říkám režijní debut. Johnny je takovou polskou variací Nedotknutelných, kdy máme reálný základ, přátelství dvou zcela odlišných lidí, vážnou nemoc, a k tomu navíc pro Poláky důležitou víru, humor a hodně životních pravd podávaných tak nenásilně, že i když sem se nakonec překonal, nejednou sem měl slzu v oku. Celé je to navíc skvěle napsané, natočené, výborně zahrané a takového Dawida Ogrodnika sem původně vůbec nepoznal. Pro mě osobně obrovské překvapení i přesto, že mě Poláci v poslední době snad ani jednou vyloženě nezklamali...85% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nie som zrovna priaznivec náboženskej agitácie v akejkoľvek forme, tak som sa trochu obával, či tento film nebude jeden z tých katolibanských. A veruže nebol! Práve naopak, bolo to celé veľmi milé prekvapenie a tak charizmatickú postavu akou bol kňaz Jan, to som už dlho nezažil. Skutočný príbeh o jeho odhodlaní a snahe vidieť vo všetkých ľuďoch len to najlepšie, naučil Patryka pokore a emóciám. Ústredná dvojica pôsobila spočiatku síce pomerne kontrastne, ale navzájom sa pekne dopĺňali. Film sa mi veľmi páčil - bol skutočne inšpiratívny a s príjemným posolstvom, ktoré však bolo dosť predvídateľné počas celého filmu. 4* ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Otec Jan: „Namiesto toho, aby ste na niečo čakali celý život, začnite žiť dnes. Je to neskôr, ako si myslíte.“ Čo vás presvedčí ohodnotiť film plným počtom bodov? U mňa v prípade, že zasiahne moje myšlienky a musím ešte niekoľko dní premýšľať. Dokonca je jedno, o aký žáner filmu ide. Akoby bol napísaný a nafilmovaný pre mňa a pre tú chvíľu. (Stalo sa mi už viackrát, že som svoje pôvodné hodnotenie o niekoľko hviezdičiek zmenila, po rokoch.) Johnny by mohol byť film plný pekných, ale povrchných myšlienok a klišé, jeho príbeh je jednoduchý, dal by sa vyrozprávať niekoľkými vetami. Konštatujem opak, je plný ľudskosti, vrúcnosti, chýb a omylov, boja s vlastným ja. Nič z toho nie je prehnané alebo urážlivé. Otec Kaczkowski žil ako kresťan - išlo mu o lásku, pomoc a odpustenie. O vykúpenie, nie suché moralizovanie. ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Mňa to strašné, ale ... V tomto filme sa stretli dve veci, ktoré nemusím. Chorí geriatrici a cirkev. A aj keď som sa snažil, fakt, nemôžem mať pozitívny postoj k takémuto počinu hlavne po tom, čo viem, že poláci vedia o cirkvi natočiť aj úplne iné filmy. ODPAD! ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Takže i Poláci umí natočit velký za srdce beroucí příběh, u kterého nezůstane oko suché. Příběh Jana Kaczkowskima si rozhodně zasloužil zfilmovat a povedlo se to nadmíru dobře. Herci byli výborní, zejména Dawid Ogrodnik. O něco bych však film zkrátil, protože v jedné fázi se mi tento příběh táhl, což je škoda, protože podobné příběhy by měly chytit a pustit až u závěrečných titulků. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Chápu princip. Chápu všechno. A film v něčem funguje. Ale přijdu si jako magor, že jako jeden z mála asi vidím, jak strašně to bylo uspěchaný. Strašně zkratkovitý a hrozně povrchní. Cápek si postaví hospic, nikdo neví proč, nikdo neví, proč to sere biskupa, nikdo neví, jak se chlápek dostane domů ke krádeži. No prostě strašně nahodilá věc. Hezký příběh, ale mišmaš byl v něčem přes čáru. ()

Reklama

Reklama