Reklama

Reklama

Zatóiči keššótabi

  • Japonsko 座頭市血笑旅 (více)

Recenze (12)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Zatoichi vůbec. Zatoichi se na počátku filmu ujme malého mimina, kterému zabili bandité matku. Stalo se tak jistým nedopatřením, kdy oni mysleli, že v přenosné "sedačce" je Zatoichi a probodali ji mečem. Zatoichi se tak s prckem vydává na dlouhou pouť za jeho otcem, aby mu mohl dítě odevzdat. Při své cestě potkává dvě ženy, příběh není nijak příliš složitý. Soubojů je dost. Hlavní "dokonalost" tohoto filmu je však v obrovském přesahu Zatoichiho lidství. Tohle je jeden z nejemocionálnějších, nejetičtějších a nejmorálnějších dílů, protože je zde jasně vyjádřeno jak se v jednom člověku skrývá pečující a ochranitelský hrdina, člověk, který si dokáže na louce hrát s malým miminem a po chvíli v sebeobraně rozcekat desítku nepřátel. Finále je geniální právě v tom, že Zatoichi, již bez prcka s rukou, pouze se svým mečem stojí v lese plném ohně a hledí vstříc polovině poražených nepřátel (neopakovatelný několikavteřinový záběr!). Zde je jasné a opakující se vyjádření nevyhnutelnosti Zatoichiho osudu, ale také údělu, tedy toho,že je ten, kdo bez milosti trestá ... Film mne naprosto dojal. Svým pojetím se liší od dílů předchozích právě v obrovském morálním přesahu, který mi přišel tak enormní, že ho tam zřejmě řada diváků ani nevidí ... A nebo jsem prostě jen "měkota" ... :-) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Beru-li to chronologicky od začátku, tak zatím nejlepší Zatoichi. Aby mohl být film plně doceněn je asi nutné vidět většinu předešlých a znát Zatoichiho svět, ale zde se krom klasického přídělu akce a humoru dostaví díky dítku i větší hloubka psychiky hlavní postavy. Díky tomu, že tentokráte je film dost emotivní, jsem si finální řež orpavdu vychutnal. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Osmý film ze série o Zatoichim. Zatoichi se zaváže dopravit ditě k otci, kterému kvůli záměně s ním gangsteři zabili matku. Scéna při níž při přebalování dítěte Ichi zlikviduje deset útočících protivníků, je jedna z mnohých, která ukazuje, že mu na chlapečkovi záleží. Ve finále soupeři Zatoichiho docela potrápí, protože se snáží zmást jeho sluch. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

V poradí ôsmy Zatoichi má jednoduchý príbeh a trochu sa odlišuje od ostatných. Nie je tu klasický záporný hrdina, len pár bezmenných hrdlorezov, ktorí idú hrdinovi po krku a druhá odlišnosť je v nezvyčajnej kombinácii slepého šermiara s bábätkom. Chvílky otcovskej lásky a starostlivosti patria k ozdobám tohto príbehu. Tu je predchádzajúca časť a nasledujúca časť. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tento díl má hodně komických momentů - například úvodní pochod slepců, kde se každý z nich jmenuje Ichi, nebo noc u prostitutky, Zatoichiho starání se o děcko atd. Vzhledem k tomu, že po Zatoichim jde velká parta vrahů, která se po každém setkání s ním zmenší, tak o souboje není nouze. No a ten závěrečný v lese s pochodněmi byl opět luxusní. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Výborný díl, kde jsou až překvapivě vtipné scény, které mě dostaly a rozesmály. Ale zároveň zde jsou scény, které jsou naprosto parádní v tom, jak jsou vážné, jak ukazují život, který se dovede zvrtnout. Ichi je skvělý hlásič a dojde i na celkem zajímavě a trochu nově pojaté souboje, což je jen dobře. Série prost není vyčpělá. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Tenhle Zatoichi moc nenadchne. Není tam žádný záporák, co by se Zatoichim vydržel déle než pár vteřin, a děj je přímočaře jednoduchý až moc. Konec to sice trochu zachraňuje, ale i tak jsem podle názvu čekal něco úplně jiného. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Môj druhý Zatoiči. Trošilinku mi vadil ten humor, ktorý sam o sebe nie je zlý, ale k dráme sa jednoducho nehodí. Príbeh je jednoduchý, nič prevratné sa v ňom nedeje, zase ale akčné súboje sú celkom na úrovni. Hodnotenie: 70% ()

tomisaburo 

všechny recenze uživatele

Slepý dobrák putuje dál a mistrně se vyhýbá obávanému soupeři - hovnu vprostřed cesty. Tentokrát se musí postarat o kojence bez mámy a přebalování a krmení jsou pro něj práce navíc. Stejně jako v ostatních dílech Ichi potkává nespočet lidí-kurev, kteří se ho snaží za každou cenu ojebat. Celá série Zatoichi vyznívá v tomhle směru velmi pesimisticky. Hele slepec! - pojďme ho okrást, podvést, křivě obvinit, případně zamordovat.. Tento příběh se odehrává netradičně za pochodu, Misumi ho pojal jako předzvěst pozdějších vycházek Lone Wolfa s jeho kočárkem. V závěrečné ohnivé bitce má Ichi konečně obrovské problémy, když se protivníkům podaří zapálit jeho hadry. Aspoň chvíli drama, obvykle mu totiž soupeři vydrží sotva pár vteřin.. ()

Reklama

Reklama