Reklama

Reklama

Zatōichi rōyaburi

  • Japonsko 座頭市牢破り (více)

Recenze (10)

stilgar1 

všechny recenze uživatele

I když je šestnáctý film o Zatoičim nepochybně velmi odlišný od těch předchozích, rozhodně není tak špatný, jak zde tvrdí někteří komentátoři. Zmíněná jinakost je pravděpodobně způsobena režisérem, který dosud s touto sérií neměl žádné zkušenosti. Zvolil také zjevně jiný styl, což se projevilo na několika úrovních. Nelibost mnohých diváků vůči tomuto dílu je tak nejspíš způsobena tím, že již film nedrží klasické šablony "Zatoiči monogatari". Ani já bych ovšem tento díl neřadil mezi to nejlepší ze Zatoičiho. Nápad scénáristy byl sice výborný (nemluvě o tom, že přinesl do série o Zatoičim nové nápady), avšak jeho uchopení občas pokulhávalo... ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Šestnáctý film ze série o Zatoichim. Rolníci jsou drženi v herně, protože nejsou schopni splatit svoje hráčské dluhy. Jejich pán dluh uhradí a ve společnosti Zatoichiho jsou na cestě domů a nevědomky kráčí vstříc přepadení. Ichi jde po tomto incidentu pánovi herny oplatit "pohostinnost". Ve znamení špatných zpráv se Zatoichi po roce vrací zpátky "na místo činu" a nestačí se divit zdejšímu vývoji událostí . . . Je zde zajímavá postava mistra, který učí rolníky, že je špatné propadnout hazardu a alkoholu a naopak dobréí být jednotní. Finále je plné krve a useknutých končetin. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento film se Zatoichim je vskutku slabší. Je to tím, že po většinu stopáže je film nefalšovaná nuda. Spousty vedlejších postava vedou dlouhé a nezajímavé dialogy. V těchto pasážích chybí jakákoliv režijní invence a ani Shintaro Katsu, který spoustu filmů podržel svým výkonem, zde jen prostě je. Reputaci sérii trochu navrací posledních cca 30 minut, kdy Ichi zpytuje svědomí a vrací se věci „vyřešit.“ Jakmile se jde na věc filmu se vrací náboj a poslední řežba ja v rámci série spíše nadstandartní. To ale nemění nic na tom, že any ty dobré scény si divák dlouho počká. ()

Rameno 

všechny recenze uživatele

Tenhle Zatoichi je temnější a morbidnější než starší díly, rozhodně ale není slabší, jak tu někteří tvrdí. Propracovanější příběh, tragický osudy postav a spousta hajzlů v průběhu. Zatoichi uvažuje nad mírumilovnou filosofií jinýho samuraie a dokonce se v jedný scéně nechá mlátit do krve a meč nevytáhne. I ostatní slepci jsou tentokrát perverzáci, aby toho nebylo málo. A na závěr krvavá řežba, jak se dá očekávat. Velikej film. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zaotichi zase válí s kostkami a já si říkám, kolik ještě variací na téma kostek je možné vymyslet. Bylo to součástí každého filmu, nebo mi to jen tak přijde. Tenhle díl ničím zásadním nevybočuje, chce se toho stát moc, ale nakonec se zase tolik neděje, dokud nedojde na nějakou pořádnou bitku, která samozřejmě nechybí. ()

Galerie (75)

Reklama

Reklama