Reklama

Reklama

Zatôichi umi o wataru

  • Japonsko 座頭市海を渡る (více)

Recenze (9)

tomisaburo 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s předchůdci je to nevýrazný díl. Ale zajímavá je skladba protivníků. Není to rozsáhlá síť gangů, bosů, úředníků ad. Není to ani osvědčený model s aspoň jedním trochu zručným šermířem. Osu zla totiž tentokrát od začátku do konce tvoří pouze smradlavý Tohachi a jeho banda otrhanců na koních. Připomínají Calveru a spol. Až na to, že obyvatelé téhle terorizované vesnice, jsou tak neuvěřitelně vychcaní a nevděční, že by je nikdo kromě slepého dobráka nezachraňoval. Holka která po Ichim vyjede, má celkem naději, i když je to nakonec opět jen trapně platonické. Řezničiny je zoufale málo, až v závěru. A to ještě někteří z oponentů předstírají boj tak urputně, až se jim gumové katany ohýbají. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Další z těch hodně vydařených filmů o Zatoichim. Ani ne tak kvůli akci, ale kvůli silnému scénáři. Oproti jiným dílům zde není tolik prostoru věnováno vedlejším postavám a o to více je pracováno s tou hlavní. A to je dobře, protože Shintaro Katsu to herecky ustojí. Dějově je film jedním z nejponuřejších a nejsmutnějších. Zatoichi je na všechno sám a když vysvětluje, proč si nikoho nemůže pustit k tělu, je to jedna z nejdojemnějších scén celé série. K tomu se nakonec rozhodne pomoci lidem, kteří ho jej zneužívají, jsou zbabělí a neocení ho, prostě protože je jediný kdo může. Klasický komiksový motiv osamělého hrdiny v samurajském podání. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Čtrnáctý film ze série o Zatoichim. Ichi podniká životní pouť, při které chce navštívit 88 chrámů a a přemítá o tom, že nikdy nezabil, protože by chtěl a neví proč zabil a co s ním bude po smrti. V průběhu cesty je Zatoichi přepaden a brání svůj život. Dojde do vesnice, ve které jsou farmáři ovládáni bosem Tohachi. Dostává se k sestře mladíka, kterého zabil a postupem času se rozhodne farmářům pomoci. Oproti předchozím snímkům jsou zde pouze dvě menší bitvy a delší závěrečné finále. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrný ZATOICHI ... a tím myslím opravdu hodně "průůůměrnýýý" ... Jedna dějová linka, jeden úvodní souboj na začátek, jeden menší souboj uprostřed filmu, pak vše spěje k tradičnímu konci - finálnímu masakru. Herci tentokrát nepodávají výrazné výkony, záporáci jsou takoví "málo záporní" ... Jen Katsu opět jako herec exceluje. Film neobsahuje ani příliš humoru, ani nějaké nápadité scény, chvílemi mírně zavání nudou. Je to pořád dobrý ZATOICHI, ale jako by trpěl nedostatkem nápadů a inovací ... Choreografie soubojů je lepší než oproti několika předchozím dílům, škoda, že akce je poměrně málo ... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Sedm samurajů, V pravé poledne a Je třeba zabít Sekala v osmdesátiminutovém Zatoichim. Charismatu slepého maséra navíc propadne už kdovíkolikátá krasavice, rodící se vztah však skončí u společného koupání. Chtěl jsem dát "jen" čtyřku, ale finále nemá chybu...Ichi vypadá psychicky unaveně a má téměř namále. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama