Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Král Josef (V. Preiss) se rozhodl, že obě jeho dcery musí mít svatbu zároveň. Princezna Zlata (S. Laurinová) byla totiž krasavice, zato princezně Pepičce (L. Vlasáková) nadělil osud sice dobré srdce a bystrý rozum, ale na kráse šetřil. Na zásnubním plese všichni nápadníci chtěli za ženu Zlatu, o Pepičku nestál žádný. Král však nechce ani slyšet o tom, že by se vdala jen princezna Zlata, a tak zklamaní ženichové opouštějí zámek. Jistou naději jim ale král přece jen dal… (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vlasáková není ošklivá princezna, to je ten zásadní problém. Stačilo by nenosit ten drdól a brýle ošklivku nedělají. Někdy by měli mít filmaři víc odvahy a do role podle scénáře ošklivé ženy obsadit ženu skutečně ošklivou. Takhle to až příliš evokuje jistou telenovelu a její českou verzi. Jinak hezká pohádka, i když nejlepší není romantika, ale král Preiss a Román Dejdar. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Moudrá pohádka o skutečné lidské kvalitě v minirozměru představila podobenství o rovnocennosti obojí krásy - duchovní i tělesné. Dalo by se říci, že je to pohádka kalokagathická. A - chvála bohu - i druhý pár, byť ponělkud marnivý, není nelidský - naopak jen lidsky - většinově - normální. Jemný humor kolem prince Ramána je rozkošnou šlehačkou na tomto chutném duchovním pokrmu. I pohádky pro dospělé mohou upoutat a povznést. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Nepochopila jsem proč by jako měly být zrzky s pihama pasovány do rolí ošklivek a ještě k tomu s nehezkým jménem Pepička. Ještě chudák vyfasovala ty nejnevkusnější brýle, které v rekvizitárně byli schopni vyhrabat. A taky přece žádná z nás nechce za každou cenu vypadat jako strašidýlko Emílek byť nemáme v hlavách seno. Proč o sebe nedbala, holka královská? Je to přece moudrá princezna a být moudrý přece ještě nutně neznamená být i ošklivý. Není přece žádný problém si pěkně vlasy učesat, strčit do nich korunku, kytku, sponku a sladit to s jemnými obroučky brýlí. Hmm, průměrná pohádka. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ošklivka Pepy v české pohádce, vyrobená tradičně z hezké ženské, kterou obdaříme mimořádně špatným účesem, v tomhle případě ještě vyšperkovaným o opravdu hodně nechutnou barvu na vlasy, z které chemie ani tak nekape, jako prýští proudem, a brýlemi, že by se i Hurvínkovi protočily oči. Už si jednou zapamatujte, že žena s brýlemi není zrůda, jenom špatně vidí a nenosí čočky.Z jiné telenovely máme slepého prince, je to zelené, běhá to po lese a naráží do stromů, je to Esmeralda, je to blonďaté, potácí se to po zámecké zahradě a bourá to do stromů, je to princ Vítek. Pak se zjeví čaroděj Dejdar, zřejmě paralela s divokým andělem, předá kouzelný nápoj a rozplyne se jako pšouk v průvanu. Čtvrtá hvězda je jednoznačně za to, že tu z princezen, kterou člověk neměl chuť zabít, nechali od začátku chytrou a brejlatou. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Kdo si chce vzít nádhernou princeznu musí splnit nelehký úkol, sehnat ženicha i pro její ošklivou sestru. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Bravo, gratuluji tvůrcům, v soutěži o stupidní příběh skončili na stříbrné příčce, zlato zatím zůstává v Mexiku. Tvrdit o pěkných ženských, že jedna z nich je škaredá, a nechat kolem nich pobíhat škaredé chlapy, o nichž autoři tvrdí, že jsou pěkní, to už by se do té Esmeraldy skutečně hodilo. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Ani sám nevím, pro dávám za jednu hvězdu. Je to kekel. Ale dokoukal jsem to, takže snad proto. Ja prostě nedokážu pochopit, jak na tohle se můžou dívat děti. Nechápu. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyřka. Zatímco začátek je svěží a vtipný, tak posledních 20 minut to kazí, a to zejména vystoupením čaroděje, které působí dost násilně a silně nelogicky. Jinak je potěšením se dívat na Viktora Preisse jako krále (ostatně tento herec má vždycky úroveň), buclatou "slepičí" princezničku Sabinu a vášnivého prince - veršotepce. Celková myšlenka, totiž vyšší hodnocení moudrosti a obětavé lásky než povrchní lidské krásy, je dobrá a správná. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, že vzhled není to podstatné, že to hlavní se skrývá uvnitř a záleží, jaké má člověk srdce a kolik dobroty na rozdávání. Vynikající jsou zde Preiss a Dejdar, Dlouhý jako básník princ jen statuje, Laurinová hraje svůj rozverný diblíkovský standard holky z E55 a Vlasáková svůj typický standard zakřiknuté holky, který jí věřit příliš nejde. Blažek je někde uprostřed, ostatně jako slepý toho moc hrát nemohl, když ho vodili za ručičku. Pár vtipných momentů, slušné exteriéry, ale celkově poněkud nevyvážené a vlastně nepohádkové (jediným pohádkovým motivem je lék čaroděje, a to ještě jako vedlejší produkt). Některé dialogy jsou vtipné, jiné zase trapné. Ty osobní myšlenky řečené nahlas jsou občas zbytečně natahované, i když mají alespoň nějaké opodstatnění. Prostě - jak už jsem psal - je to nevyvážené, dobré scény střídají ty poněkud trapné až hloupé, stylizovanost princezen je přehnaná stejně jako Laurinové dekolt, a samotní Preiss s Dejdarem to zkrátka sami nezachránili. Btw, pokud chtěli ošklivou princeznu, měli ji nechat hrát Bárou Hrzánovou nebo klonem Helenky Růžičkové. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Laurinová tradičně napřesdržku, Dlouhý to nějak divně odsípal, jako kdyby mu někdo šlapal na krk, Preiss v jedné z mnoha královských rolí, které zcela postrádají aspoň trochu panovnické důstojnosti a Vlasáková zdaleka ne tak ošklivá, jak se o tom mele celou hodinu. Takže z celý pohádky mě nejvíc bavil zámeckej park na Konopišti. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Vás jsem nenašel jednu podstatnou věc... nosný děj. Koho by bavilo sledovat bezkonfliktní pohádku? Já osobně byl touto nedělní pohádkou zklamán, zaujal jen král Viktora Preisse. 20% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pohodová pohádka, díky Viktoru Preissovi i vtipná. Jen původní myšlenka, že ošklivou holku si vezme jen slepec, nebyla moc hezká. ()

Numinek 

všechny recenze uživatele

Ten nejlepší český herec(Preiss) a ten nejhezčí český herec(Blažek) v jednom filmu :) - to překoná i nic moc děj :) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pohádka na neděli vskutku vydařená. Lahůdkové obsazení, slušný humor, neuvěřitelně dobrý Dejdar a tradičně vtipný Preiss jsou zárukou, že se u této pohádky budete bavit. Navíc žádné papundeklové kulisy, ale opravdový zámek, zahrada, jídlo i pití. Hudba: Václav Zahradník, hláška: "Buď prokleta chvíle, kdy mě astrální síly přivedly do tohoto zámku." ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Nic moc pohádka. Vlastně je dost podprůměrná. Tak proč čtyři hvězdy? Protože tu Dejdar vystupuje v roli záporného arabáče. A ono je chválihodné učit děti hned zkraje, že arabáči jsou zlo. Navíc mě potěšila jeho epická "CC Pixel polly" smrt. ()

Reklama

Reklama