Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lakotná pohádková princezna se chce provdat za bohatého krále a málo ji zajímá, že je do ní zakoukaný obyčejný mládenec Šuplík. Jen, když potřebuje splnit podmínku ke svatbě a naučit se tancovat, je jí Šuplík dobrý. Naučí ji, co má umět, ale žádného vděku se nedočká. Docela mu to prospělo a našel si lepší nevěstu. (oficiální text distributora)

Recenze (19)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Docela povedená pohádka, snad proto, že je obsazená výhradně herci, kteří věděli, jak hrát a nepřehrávat. Miloš Kopecký a Viktor Preiss velice roztomilí, překvapivě dobrá i Tereza Pokorná v roli princezny. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Není to výpravné dílo, překonávání nesnází, vraždění plazů a získávání pokladů. Ale ta písnička, taneček a boty s rudými bambulemi mi utkvěly, takže i když jsem to roky a roky neviděla, něco to v sobě mít muselo. Že by to něco byl vtip? ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Nádherný pták Brum (myslím, že to měl být strakapoud) a skvělý Viktor Preiss ve vtipné a malebné pohádce, která se určitě malým dětem moc líbí. Výborní herci v malém dílku. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po otřesném zážitku s Ulovit miliardáře jsem si něčím potřeboval spravit filmovou náladu. A tahle pohádka mi dneska ráno přišla náramně vhod. Příjemné, oddechové, mám tyhle interiérové televizní pohádky rád. Preiss je perfektní, Veškrnová příjemná, Kopecký humorný a Přeučil - to je prostě borec. Kdykoliv ho vidím někde, kde vystupuje sám za sebe, nejradši bych mu něco zarazil do hlavy, ale když hraje, tak je to parádní herec. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Z totální nudy jsem zapnul telku a zrovna začala tato pohádka. Dal jsem ji tedy šanci, ale po zhlédnutí lituji. Ač jsem dospělý, tak některé pohádky mě baví, ale tato postrádala zábavnost. Nezlobte se na mě, ale správná pohádka by měla obsahovat špetku vtipu, aby i malá dítka u toho vydržely. Z herců stojí za pochvalu pouze Viktor. Dáša trochu přehrávala. Toho ptáka bych nejradši sejmul. Kazil dojem. Pamatujte si. Brumbambule se tančí pro potěšení. Pojďte si tedy zabrumbambulit:-) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Studiová pohádka dá se říct o ničem. Velmi prostý příběh o královstvíčku, princezničce, kuchařce a něco jako sluhovi. Děti pohádka moc nezaujme, dospělí si vychutnají maximálně Viktora Preisse a snad maličko Miloše Kopeckého. Na to, jaké obsazení pohádka má, je výsledek mírné zklamání. Spíše podprůměrná pohádka. Hudba: Vítězslav Hádl ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Poměrně roztomilá pohádka o tom, jak sluha zablblý do princezny nevidí, že mu už léta nadbíhá pro něj daleko vhodnější nevěsta. Na to může přijít jen tak, že vyčerpá všechny možnosti a zjistí, že sluha bude vždy sluhou a sluhy si princezny za muže prostě neberou. 60% ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Tancuj víc, tancuj víc, když brumbambuli zahrajou nám. Pohádka české televize, kterou obohacuje veselá písnička od Viktore Preisse. Hned bych si s nimi také skočila do kola, ale jen v těch úžasných střevíčcích. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

nevím jak to tehdá dělali. Scénáristicky jednoduchoučká až primitivní záležitost, kulisy papundeklové, kostýmy úsporné, ale přece je to vtipné, výborně zahrané a hlavně všechno do sebe zapadá a děj má hlavu a patu. Jaký to rozdíl oproti podstatné většině současných pohádek... ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Viktore, Viktore....je sice hezké, že máš mluvícího ptáka, ale to má vlastně občas každý z nás. A ten tvůj ti měl určitě pošeptat, že lepší Dášin rozkrok v srsti, než-li ten princeznin na střeše. Jinak nejlepší byl tentokrát Jan "The Afekt" Přeučil a jeho stoprocentně čtyřprocentní taneční mistr. Myslím, že se měl dát dohromady s panem Kopřivou, dalším tanečním maestrem z básníků, a společně vytvořit velice "plodné" duo. Alespoň choreograficky plodné. 60% ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Já prostě miluju Viktora Preisse nejen v klasických filmech, ale i v pohádkách. Možnná proto, že on v nich nikdy moc nehrál. ()

sulek 

všechny recenze uživatele

V období, kdy se všechny pohádky točily - nevím proč - s písničkami, je tahle velmi dobrá a vtipná. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Nedat Brumovi bonzákovi plusové body by byl středně těžký hřích. Celkově je taková ta studiová blbinka za pár šupů, v neděli před obědem klidně. V mém věku jako vzpomínku. Ubírám za děsnou hudbu. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Ne že by to bylo příliš pitomé nebo otřesné, ale byla to obyčejná nezajímavá nuda.Podprůměrná pohádka ve všech ohledech. Není to ani tak otřesné, aby se to dalo zapomatovat pro svou stupiditu. Lehce zapomenutelné a asi je lepší jen tak koukat na zeď. 40% ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Dani.K 

všechny recenze uživatele

V dobách socialismu byli naši skvělí herci obsazováni i do nízkorozpočtových televizních pohádek (chtělo se mi napsat hloupoučkých, ale vždyť je to pro malé děti, tak taková pohádka má byýt naivní až hloupoučká). A takovou studiovou pohádku pozvedli na výborné dílko. ()

Reklama

Reklama