Reklama

Reklama

Komedie začíná zvoněním telefonu v třípokojovém bytě jedné spořádané rodiny, která pronajímá pokoj Čedoku. A právě nyní sem posílají Angličana, který tu má být ubytován. Do pohybu se dává řada záměn, nedorozumění a komických situací, v nichž je Angličan považován za Čecha a Čech za Angličana, a to všechno proto, že starostlivá matka chce výhodně provdat dceru, která má zase naštěstí svůj rozum. A nesmělo by se to vše odehrávat na jižní Moravě, abychom se s hrdiny komedie nepodívali také do nefalšovaného slováckého sklípku, kde se samozřejmě hraje, tančí a zpívá. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Dobová (socialistická) představa o tom, jak (ne)vypadají cizinci ze Západu. Možná, že se tehdy lecjaký divák ve svém obýváku prohýbal smíchy, ale dnes? Těžko. Větrovec tady předvádí jeden z nejtrapnějších hereckých výkonů vůbec, slušně mu asistuje Simona Stašová a celý ansámbl oblíbených figurkářů. Škvár nejhrubšího zrna. Nebrat. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Tolik srandy najednou, to je proti přírodě. 1) Jako obvykle, když jde o cestovní ruch, je vidět, nemají tvůrci ani šajnu o tom, jak věci probíhají, ať už jde o ubytování, průběh večera v Kolibě, "vyšetřování" pobytu cizinců a mnoha další okamžiky._____ 2) 28letý Boris Rösner vypadá velice mladě._____ 24letá Simona Stašová předvádí pěkné herecké etudy. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Dost pitomá ptákovina. Ani nevím, proč jsem to dokoukal. Na odpad to úplně není, ale nemá to tam daleko. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Josef Větrovec jako angličan byl strašný, vlastně mi zkazil celý film. Tak skvěle česky rozumí málokdo. Možná bych bral toto dílo lépe jako divadelní hru na živo, protože tato inscenace se tak tvářila. A také obsazení bylo docela atraktivní, byť Simoně Stašové ty krátké vlasy s odpuštěním opravdu neslušely. Až mě mrzí, že "angličan" byl opravdu "angličan". Nelogický závěr podtrhl spíše televizní bídu.Nejvíce mě zaujala ovšem věta maminky, že dnešní mladí by se hned ženili a vdávali, místo toho, aby si užili a třeba cestovali. Dnes se jí přání splnilo. Zajímavé bylo také vyšetřování policie, že by u sebe někdo nelegálně ubytoval cizince. Hezká vzpomínka na doby minulé. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

"To je dědečkovo království. Království... King a queen zusammen." Velké překvapení pro mě. V tom dobrém slova smyslu. Vynikající Robert Vrchota, který kudy chodí, tudy hláškuje, ztřeštěná Stašová, Větrovec spíkuje very good english a snad ještě líp tančí, Rösner v oranžových slipech a bez jednoho zubu... To vše dohromady je tak bláznivé až je to vtipné. Já jsem se tedy bavila. Možná je to jen mojí slabostí pro tyhle typy inscenací. Taky varianta. P.S. Příšerná hudba u titulků, ani se mi nechce věřit, že to složil Karel Svoboda. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Anglican Vetrovec, pseudoanglican Rösner, kratkovlasa Stasova, zvlastni Neblechova. Televizni komedie, ktera nicim nevybocuje z prumernych a snadno zapomenutelnych komedii tehdejsi doby. Snad jen ta Jarmilka v kroji za neco stala... ;) 3- ()

Astrebleue 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto kvůli B. Rösnerovi a můžu říct, že zas úplná ztráta času to nebyla. Simona Stašová je perfektně potrhlá a celá ta její rodinka jakbysmet. Obraz je tedy šílený, místy se tak jako vlní, zkrátka ten materiál na co to natáčeli nebyl nic moc, tak to občas vypadá jako halucinace. Jinak myslím, že herci se na tom vyřádili a nuda to není. Pokud to budou dávat v TV a vám se po obědě nechce z křesla, klidně zůstaňte, nebudete otráveni, ale ani výrazně nadšeni. ()

jolly.rose 

všechny recenze uživatele

Za shlédnutí stojí, ani neurazí, ani nenadchne, Praštěná komedie, kterou jsem shlédla hlavně díky Borisi Rosnerovi, který je zde úplný mladíček. Stašová také, ale tu si z jejího mládí víc pamatuji. Na situace, které tam šly někdy přes závit, se dívám s určitou blahoskonností. Určitě bych se v dohledné době nedívala podruhé, třeba až za 10 - 15 let let..... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tady bohužel pan Moskalyk sáhl totálně vedle. Obsazení nebylo dejme tomu nejhorší, ale například pan Větrovec zahrál Angličana příšerně. Na první poslech bylo zřejmé, že neumí anglicky ani to ň a když už přeci jen z něj něco vypadlo, tak by mu občana Velké Británie snad nevěřil vůbec nikdo. Celá zápletka byla docela slaboduchá a vtipný snad byl jen dědeček alias Robert Vrchota a chvílemi Simona Stašová. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Takovejdle Angličan by snad ani neměl bejt Angličan!" Britský občan Větrovec ubytovaný Čedokom u českej rodiny v paneláku spoznáva svojráz stredoeurópskej socialistickej spoločnosti. Nechtiac príjma poštu, úplatky, chápe sa hasáku čo by inštalatér-amatér a nakoniec končí v juhomoravskom sklípku. Český občan Rösner  v oranžových slipoch britské občianstvo len predstiera, aby oblafol matku Neblechovú a tá mu poskytla dcéru Stašovú čo by sprievodkyňu nočným životom. Dedko Vrchota chová hady a hádže hlášky. Vzniknuté zmätky nakoniec urovná súdruh príslušník Besser. Základná idea dobrá, obsadenie slušné, herci robia čo môžu, ale celkový výsledok je taký nejaký polovičný. Ovšem za jedno pozretie to iste stojí. Dva a pol koštýřu. "A vy myslíte, že já jsem mehlo?" ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Skvělá herecká práce. I když všichni věděli, že nejde o nic velkého, přesto si role vychutnali. Slovní gagy nechyběly, mělo to šmrnc a ani chvilku jsem se nenudil. Tohle se dá vidět i několikrát a vůbec se to neomrzí. Určitě se na to někdy zase mrknu znova.  90 % ()

baxz 

všechny recenze uživatele

Klasická TV komedie ze 70tých let využívající nadsázky, záměn a nedorozumění. Za schlédnutí stoji i díky hereckým výkonům R.Vrchoty a hlavně J.Větrovce co by typickýho angličana na návštěvě v ČSSR, hlavně díky němu a jeho angličtině dávám 5*. ()

jakoby 

všechny recenze uživatele

Vetrovec mluvi celkem pekne anglicky.Falesni anglicane.....to uz to bylo za zlate ery ceskeho filmu, treba Eva tropi hlouposti a bylo to mnohem lepsi nez tento TV film. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Větrovec uměl být i docela solidní herec a měl zejména krásný hlas, ale tady se pitvoří až kam. Ta plzeňská dáma nic nekazí, ale taky nepřináší, mladá dvojice jedině stojí za vidění, Rossner pokud nepřehrával moc, byl vynikající, Simona Stašová tyhle kratičké vlasy jednu dobu nosila a dá se. Vrchota je jen figurkář, dtto Niederle, Besser nemá co hrát. Strašně moc to chce být ztřeštěně vtipné, ale z mého hlediska se to daří jen výjimečně.  Hudba je hrozná, působí to ne mne dojmem, že všichni už už spěchali na další kšeft. ()

Reklama

Reklama