Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jarmila Kukačková (I. Janžurová) dojíždí do pražské nemocnice z venkova, kde žije už dvacet let "na psí knížku" s Pepou Padrnosem (J. Lábus) - dělníkem na skládce odpadu a jeho matkou (S. Zázvorková). Jarmila je uklízečkou v nemocnici a pro její jméno jí tam neřeknou jinak než "Kukačka". Kukačko dojděte, Kukačko přineste... Navíc Josefova maminka, u které Padrnos dosud bydlí, nemá Jarmilu příliš v lásce a dává to viditelně najevo Co to je za zázračnou ženu a jak to dělá, že je tak laskavá a pořád samý úsměv? Kde se v ní bere ta energie? Jaktože zvládá život s takovou lehkostí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

Radko 

všechny recenze uživatele

Životné trápenia i malé radosti zo života upratovačky. Alebo čím sa často trápia sociálne slabší. Výstižné postrehy sa striedajú so situáciami, v ktorých počuť vŕzganie fráz žurnalistického pera. Napríklad scéna s bohatou znudenou podnikateľkou, ktorá je okrem neznesiteľnej alkoholičky aj držgroškou ako sa patrí akoby vypadla z nejakého nepodareného moralizujúceho fejtónu o znudených paničkách - partnerkách bohatých investorov. Takýchto situácií je tu viac, pričom ich vyvažuje kombinácia spomenutej uveriteľnej časti filmu s voľbou typovo vhodných hercov. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Smutný snímek o stáří a životních prioritách určitě není komedií. 30letá Sabina Remundová napsala svůj scenáristický debut (a při něm, zdá se, i zůstalo) pro svou matku, Ivu Janžurovou. 72letý František Filip rozvážně režíroval, 38letý Petr Malásek dodal trochu hudby a pak už nastoupili herci: 61letá Iva Janžurová (uklizečka Kukačková), 52letý Jiří Lábus (Kukaččin partner Pepa), 80letá Stella Zázvorková (Pepova matka), 43letá Eva Holubová (bohatá Hrabětová) a další. Ani nejasný děj nedokázal ublížit jejich hereckému umění. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Žánr komedie mi příjde trošku někde jinde. Je fakt, že Eva Holubová převedla něco šíleného. To bylo divadýlko. Doprovázet ji, tak se asi rovnou propadnu hanbou. Celé to ale působí jako divný slepenec nedotažených situací. Většina je nakousnutá a nemá konec. Škoda. No, mezilidské vztahy nejsou vždy úplně ideální. To víme všichni. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

No, není to bůhvíjaký zázrak. Scénáristka Remundová si vymyslela řadu herecky vděčných situací, spojených postavou paní Kukačkové, ale trochu zapomněla na to, co je to příběh. Ideální varianta je, že všechno se vším souvisí, ale tak to tady není a aby měla inscenace aspoň nějaké vyvrcholení, na konci je přišité "velké odhalení" něčeho, o co tady do té doby vůbec nešlo. Tolik výhrady, které by stejně (v kouzelném světě, plném jednorožců a skřítků) měla řešit dramaturgie, nikoli scénáristka. K velkým kladům patří jednak střízlivá režie Františka Filipa a druhak obsazení. Zatímco třeba Jiří Lábus nemá až tak moc co předvést v roli tak jednoznačné, Iva Janžurová se na Kukačce vyřádila podstatně víc a zlatým hřebem všeho je Eva Holubová jako nešťastná podnikatelka. Potěší také Jan Skopeček, Stella Zázvorková nebo Zuzana Bydžovská, přestože jejich postavy jsou opravdu jen epizodní. 60 % ()

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Musím pochválit dceru Ivy Janžurové Sabinu Remundovou za opravdu skvělý scénář. Téma, které si vybrala je opravdu nadčasové a velmi věrohodně zpracováno za mistrného režijního vedení pana Františka Filipa. Opravdu po dlouhé době můžete vidět televizní film, ve kterém " to hercům věříte ". Snímek doplňuje vyníkající hudba Petra Maláska. DOPORUČUJI ! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • První verze scénáře o opuštěné stárnoucí ženě, kterou přinesla Sabina Remundová do České televize, byla pro svou ponurost autorce vrácena k předělání. (Olík)
  • Scénář k filmovému příběhu napsala Sabina Remundová, dcera Ivy Janžurové, která ztvárnila hlavní ženskou roli. Postavu Jarmily Kukačové pak napsala přímo pro svou matku. (Lynette)
  • Představitelka hlavní role Iva Janžurová žila „na psí knížku“ i v osobním životě. Se svým partnerem, hercem, režisérem a dramatikem Stanislavem Remundou, žila k roku 2012 již čtyřicet let. (Olík)

Reklama

Reklama