Reklama

Reklama

Rákosníček a jeho rybník

(seriál)
  • Československo Trsteniarik a jeho rybník

Epizody(13)

Obsahy(1)

Druhý z řady příběhů o Rákosníčkovi. Svými radami a vynálezy se Rákosníček snaží pomoci obyvatelům rybníka Brčálníku. Předchází jí Rákosníček a hvězdy (1977) a bývá rozdělován na samostatnou část Rákosníček a povětří, ve které se Rákosníček snaží vyrábět počasí. (berg.12)

Recenze (87)

Lima 

všechny recenze uživatele

Za mlhou tak hustou, že by se dala krájet, žije zelená postavičká tak hustá, že kdyby dal něco jinýho než pět*, tak bych si zasloužil nafackovat. Je to totiž malý neposeda, zvědavý jako opička, můj dětský idol a dodnes jsem z toho nevyrostl :o) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Geniální hudba schopná vyvolat jakékoliv nálady, naštěstí ke konci dílu vždycky vyladěná do pohody a mírumilovna. Geniální "vynálezce" Rákosníček s hlasem té, jejíž jméno není naprosto třeba vyslovovat. Pro každého, kdo byl někdy dítětem, je 80% minimum pod které nelze jít. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zní to neuvěřitelně ale tomuto velmi oblíbenému večerníčku je už dnes 30 let. A já ho stále vidím před očima tak živě jako by to bylo právě dnes. Skvělá režie, hudba, scénář, a v neposlední řadě pak bravurně vyprávěno J.Bohdalovou. Kdo jiný by také tenkrát mohl tak skvěle namluvit tohoto skřítka žijícího u rybníka Brčálníku. A Rákosníčku povíš nám jaké bude počasí..? No, no co abych se podíval jaké překvapeníčko nám tedy chystá předpověď počasí..To bys měl..Podle dnešní hektopaskální situace nemůžeme zcela určitě očekávat obzvláště neurčité...křup, prásk..a zase nic nevím. Takže moudrost dne zní..? Když si na počasí počkáme..? No jó, tak se ho taky dočkáme. Oblíbená klasika za 5*. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nepatrně slabší Rákosník než "...a hvězdy," ale stále důkaz, na jaké úrovni kdysi u nás byl animovaný film a tvorba pro děti vůbec. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Za mlhou hustou, že by se dala krájet.. Ále to zná každý, i kdyby ho probudili ve 4 ráno a polili vodou z Brčálníku:)) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Někteří mají proti Ráksoníčkovi výhrady, ale mě se jeho příběhy vždy líbily... "Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet, a dost možná ještě dál, je rybníček Brčálník. Na první pohled je docela obyčejný, ale už na ten druhý nám Rákosníček předvede podivuhodné věci..." ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle týpek u mě spolehlivě porazil nejen ostatní večerníčky s Jiřinou Bohdalovou (trochu konkurovat mohla snad jen "Malá čarodějnice"), ale i třeba takového "Krtečka". Tu animaci, typickou pro všechny Smetanovy večerníčky, jsem sice nikdy moc rád neměl, ale vše zachraňoval vtip a hlavně hudba. Ta byla jednou z vůbec nejhezčích večerníčkových. Moje nejoblíbenější byla ovšem hvězdná série. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento český, animovaný seriál si pamätám ešte z útleho detstva. Z čias, keď som netrpezlivo čakal na pravidelný Večerníček. Po ňom umyť zuby a spať. Moje prvé kontakty s televíziou. Prvé divácke skúsenosti. Rákosníček bol pri nich. Ale nepatril zrovna medzi mojich favoritov. Nepôsobilo to na mňa príťažlivo. Nepáčili sa mi animácie a ani umrnčaný hlas Jiřiny Bohdalovej. ** ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pro děti absolutně nevhodné. Vietnamčík je totální smažka, má tam zahuleno tak, až není ani vidět na rybník a podle hlasu je přinejmenším transka... ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Rákosníček jako velký vynálezce. Pokračování úspěšného večerníku s výborným dabingem Jiřiny Bohdalové. / Viděné epizody *26.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Nejnenapravitelnější kutil ze všech inovátorských kutilů, skřítek Rákosníček, se zakecal v rybníce s meteoroložkou Rosničkou. Ale vzhledem k tomu, že je ještě malinkej skřítek, tak jí určitě nedělá žádné nemravné návrhy, a kecají spolu jenom o tom, jaké bude dneska počasí. A my dva, já s naším uličníkem, sedíme na břehu Brčálníku, házíme do něj kamínky a máme radost z toho, jak to vždycky hezky žbluňkne a po hladině se rozběhnou kruhy. A natěšeně čekáme, s jakým praštěným nápadem ten neposeda vyleze z rybníka tentokrát :-). ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Rákosníček nebyl zelený emzák? V tom případě mi něco uniklo. Ale s hvězdami něco společného měl, ne? Každopádně znám lepší večerníčky. ()

Reklama

Reklama