Reklama

Reklama

Rákosníček a jeho rybník

(seriál)
  • Československo Trsteniarik a jeho rybník

Epizody(13)

Obsahy(1)

Druhý z řady příběhů o Rákosníčkovi. Svými radami a vynálezy se Rákosníček snaží pomoci obyvatelům rybníka Brčálníku. Předchází jí Rákosníček a hvězdy (1977) a bývá rozdělován na samostatnou část Rákosníček a povětří, ve které se Rákosníček snaží vyrábět počasí. (berg.12)

Recenze (87)

AnniqueCh 

všechny recenze uživatele

I když mně tyhle večerníčky kreslené jedním z našich nejznámnějších a nejoblíbenějších kreslířů panem moc nebavili protože dějově pro mně nebyli zajímavé třeba tak jako Hurvínek, tak ale musím uznat i přesto že už tolik na pohádky nekoukám a večerníčky už také skoro vůbec ne jen občas a jen nanejvýš 1 sérii když to srovnám se současnými že i tyhle večerníčky co jsem třeba já moc nemusela jsou krásnější. A at se vám to líbí nebo ne ale paní Bohdalová je paní herečka a dabérka především protože obětovat svůj hlas pro děti na celém světě a i pro vás co si jí nadáváte Bohdalka to by každý neudělal právem se o ní mluví jako o národním Českém pokladu, nejlepší z nejlepších z dob minulých kteří nám předávali kulturu vymírají a až tady nebude ani jeden z nich tak si možná až pak uvědomíte jak jste byli hloupí a pohrdali nad něčím co si to nezasloužilo. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle týpek u mě spolehlivě porazil nejen ostatní večerníčky s Jiřinou Bohdalovou (trochu konkurovat mohla snad jen "Malá čarodějnice"), ale i třeba takového "Krtečka". Tu animaci, typickou pro všechny Smetanovy večerníčky, jsem sice nikdy moc rád neměl, ale vše zachraňoval vtip a hlavně hudba. Ta byla jednou z vůbec nejhezčích večerníčkových. Moje nejoblíbenější byla ovšem hvězdná série. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento český, animovaný seriál si pamätám ešte z útleho detstva. Z čias, keď som netrpezlivo čakal na pravidelný Večerníček. Po ňom umyť zuby a spať. Moje prvé kontakty s televíziou. Prvé divácke skúsenosti. Rákosníček bol pri nich. Ale nepatril zrovna medzi mojich favoritov. Nepôsobilo to na mňa príťažlivo. Nepáčili sa mi animácie a ani umrnčaný hlas Jiřiny Bohdalovej. ** ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Až při sledování s dcerkou jsem si uvědomil, že mě Rákosníček jako malého vlastně nikdy moc nebavil. Stejně jako nyní dcerku. Animace mi přišla spíš nepříjemná a hlas Bohdalové je sice jedinečný, ale pro některé děti nemusí být ideální, ba spíš naopak odpudivý. Přesto se dá říct, že je to česká večerníčková klasika. Znají ji téměř všichni a i když výhrady mám, tak jsem jej sledoval pravidelně a jako dítě jsem u toho dokázal vydržet. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Nejnenapravitelnější kutil ze všech inovátorských kutilů, skřítek Rákosníček, se zakecal v rybníce s meteoroložkou Rosničkou. Ale vzhledem k tomu, že je ještě malinkej skřítek, tak jí určitě nedělá žádné nemravné návrhy, a kecají spolu jenom o tom, jaké bude dneska počasí. A my dva, já s naším uličníkem, sedíme na břehu Brčálníku, házíme do něj kamínky a máme radost z toho, jak to vždycky hezky žbluňkne a po hladině se rozběhnou kruhy. A natěšeně čekáme, s jakým praštěným nápadem ten neposeda vyleze z rybníka tentokrát :-). ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Dabing Rákosníčka, o který se postarala Jiřina Bohdalová, byl zařazen do Zlatého fondu české kinematografie. (Paity)
  • Nesmrtelný dabing Jiřiny Bohdalové měl svou odvrácenou stranu. Sama herečka a v tomto případě i dabérka připustila, že své dceři Simoně Stašové někdy, ale velice málo, pohádky četla. "Mnohem častěji se na ně koukala v televizi. Myslím, že jsem toho měla víc než dost, když jsem si ničila hlasivky kvůli ostatním dětem. Vlastním to raději pouštím z nahrávek," řekla k dabingu Bohdalová. (Paity)
  • Scenárista, který je uveden v závěrečných titulcích jako Karel Vlček, je ve skutečnosti Vladimír Branislav. Na scénáři pracoval v době, kdy byl vyhozen z televize a měl zákaz. (sator)

Reklama

Reklama