Reklama

Reklama

Krkonošské pohádky

(seriál)
  • Československo Krkonošská pohádka (více)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Trautenberk, Anče, Kuba, hajný a Krakonoš - oblíbené pohádkové příběhy. Chamtivý a lakomý Trautenberk, žijící v horách na samé hranici Krakonošova hájemství, by chtěl být velkým pánem. Ale celé jeho panství tvoří chalupa, kousek lesa, pár luk a polí. Jedinými jeho poddanými jsou Kuba, Anče a hajný. Příběhy, např. Jak Trautenberk lovil v Krakonošově revíru, Jak Kuba utekl ke Krakonošovi, Jak chtěl Trautenberk peříčko z Krakonošovy sojky... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (495)

donnovann 

všechny recenze uživatele

Moc hezká pohádka pro malé děti ale musím uznat, že bych našel i díl kde Krakonošovi prostě "hráblo" a Trautenberk v tom byl zcela nevině ale stejně to schytal. :D ()

knihovna 

všechny recenze uživatele

Podnikatele to vždycky měli težký - a Trautemberg není vyjímkou. Navíc proti němu stojí velmi (a všeho) schopný referent pro ekologii a zachování trvale udržitelné společnosti Krakonoš. Disponuje sítí špehů (sojka a jiná fauna) a trojicí zaměstnanců ochotných kdykoliv potopit svého šéfa. Vede je Anče, kterou Trautenberg obávaje se nařčení ze sexuálního harašení jako ženu zcela ignoruje(čemuž se divím, ignorovat paní Maciuchovou chce železnou vůli, nebo menšinovou orientaci). To ji pochopitelně naštve, takže na svou stranu přetáhne Kubu (za slib budoucích radovánek) a myslivce (tomu naopak slíbí, že ho obtěžovat nebude). No a drama je na světě. Ovšem Trautenberg má železnou vůli a nadšení průkopníků průmyslové revoluce. Bohužel, osud je krutý a nepřítel neštítící se používat i magii vždy zvítězí. Tak to vidím teď. Jako malý jsem naopak nesnášel Trauteberka. No co, ale večerníček je to skvělý ať už si z něj obrázek uděláte jaký chcete. ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Jediný hraný večerníček a hned nejlepší. Překrásné prostředí spolu se skvělou hudbou a zvukem vytváří úžasnou atmosféru. Herecky vyniká především Trautenberk, mimořádně zahraný, a dále i roztržitý hajný. Velmi se povedly i dialogy a hlášky („to kyselo je moc kyselý“) a děj příjemně dokresluje i vypravěč. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

I když jsem měl jako snad každej smrad radši ty animované, tenhle večerníček jsem miloval a až do dneška pro mě zůstal tím nejlepším a dosud nepřekonaným. Před krásnou kulisou, za úžasné ústřední melodie a účinkování toho už tak notoricky známého kvintetu herců a jedné ptačí práskačky se odehrávají pohádkově zrežírované příběhy o malostatkáři, který v každým díle přemejšlí, co by kde ukrad a s kým by jak vyjebal, skvěle odkazující na povahu, neříkám že většinového, ale taky ne tak ojedinělého, člověka českého. Ač pro děti, důležité ponaučení na konci každého dílu by si měl vzit k srdci i nejeden odrostek z let usmrkaných. Zábavné, milé, poučné, prostě vynikající. 98%. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ten seriál na kterém jsme vyrůstali!!!! A jsme na to hrdi. Protože vyrůstat na tokovéhle klasičce je pro nás mimořádná čest. Mimochodem nemyslete si, že jsme nějací ubožáci, protože na tento seriál má každý jiný názor a my mu ho určitě nebereme (teda dávat 2, 1 nebo odpad! je už polde nás celkem vrchol, ale budiž). Vzhledem, že si tento seriáál až tak moc nepamatujeme tak si ho určitě celkem brzy rádi zopakujeme. S % počkáme a budeme možná měnit!!!! ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejodpornejsich televiznich pohadkovych sérií. Chudák Trautenberk, obklicen podlezavym, pritom neschopnym a neloajalnim sluzebnictvem, ktere mu neustále ztrpcuje zivot donasenim Krakonosovi, ktery se na chudaka Trautenberka nestydi neustale hnusne vytahovat. Podlost sluzebnictva vsak tvurcum nestaci a na pomoc negativnim postavam serialu posilaji castokrat sojku. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Není lepšího Večerníčku než jsou Krkonošské pohádky. Osobně je miluju a mohl bych se na ně dívat znovu a znovu. Tento seriál, krom toho, že je výjimečný tím, že se jedná o hranou pohádku, kterých není u Večerníčků mnoho, se vyznačuje i kupříkladu svými kulisami. Ty jsou opravdu propracované do nejmenšího detailu a tvůrci neponechali nic náhodě. Vypadají skvěle. Klasickou je již i úvodní hudba. Všichni herci se stali ve svých postavách nezapomenutelní. A myslím, že správné je připomenout i vypravěče pohádek, kteří nebyli nikdy vidět, pouze slyšet: Bohouše Záhorského a Martina Růžka. Jednotlivými epizodami i celkovou atmosférou se Krkonošské pohádky zařazují mezi to nejlepší, co bylo v pohádkách vytvořeno. ()

Xpojntman 

všechny recenze uživatele

Trochu nostalgie tu je, ale víc jak na 30% se to nevyhrabe. Komunistická propaganda do malých dětských hlaviček o zlých boháčích a tady ještě šlechtického původu. ()

Kanalizato 

všechny recenze uživatele

Jako malemu se mi to velmi libilo, ale koukat na to ted znovu v dospelosti je utrpeni. Vsechny postavy az na Krakonose jsou hloupe, a predevsim nepoucitelne. Krakonos ma dobre umysly, ale zbytecne zasahuje do veci do kterych nemusi. Trautenberk je nepoucitelny idiot, ktery se tvari ze tentokrat to urcite dopadne dobre a Krakonos na nic neprijde. Ance je drza a neloajalni, Kuba jen do poctu a Hajnej je pri-zdi-srac, ktery pokazde vykeca Trautenberkovi nejakou hovadinu, jez se pak Trautenberk chytne. To, co se melo stat nejpozdeji cca v tretim dilu, tedy ze vsichni tri od Trautenberka odejdou, se deje az kdyz divak odtrpi dalsich 17 dilu. ()

mrLotus 

všechny recenze uživatele

Trautenberk měl prostě smůlu.Mít za souseda Krakonoše,to není žádná sranda.Všechno měl stejně předem prohraný,ale z každým dílem to zkoušel znovu.No a ještě ta čeládka proradná.(Anče,Kuba,hajnej) ()

Cverna 

všechny recenze uživatele

Že to byl ale filuta ten Krakonoš? Pohrával si s Trautenberkem jako kočka s myší a dobře se u toho bavil... V jednom díle se nudil a tak si řekl: Co já bych tak vyvedl Trautenberkovi a hned se pustil do díla. Vyprovokoval, náležitě potrestal a bylo to... A Trautemberk to taky namá špatný, co mu Krakonoš provede to zase Kuba, Anče a Hajnéj oddřou a uklidí... Něco mi to připomíná... ()

pavliCZECH 

všechny recenze uživatele

Nejlepší večerníček všech dob!!! Bez diksuze. Ilja Prachař v roli Trautenberka je tak geniální, že po nocích pláču a lituju toho, že bylo natočeno pouze 2O dílů. ()

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama