Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O tom, jak čert s vodníkem spravedlivě čarovali. Čert (L. Kostelka) a vodník (J. Hálek), typické české postavičky, mají v dnešní pohádce hlavní slovo. Na zámek si je totiž pozval samotný pán Nesvít (M. Kubec), aby mu pomohli získat za ženu paní Luzmilu (Z. Stivínová) z Oblačné říše. Nesvít však nestojí ani tak o ni, jako o její zlato. Jenže Luzmila je stejného zrna. A tak čert s vodníkem jsou tu od toho, aby poznali, kdo má duši černou, a komu je třeba pomoci. Jenže při tom kouzlení nadělají spoustu zmatků… (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Čert a hastrman jsou moje oblíbené pohádkové persóny. Tady jsem toužila čerta upálit a hastrmana utopit, případně hastrmana upálit, čerta utopit, ještě přídněji oba hloubkově zmrazit a rozbít malým dřevěným kladívkem, co jsem měla v soupravě dětského nářadí, aby trpěli stejně jako já. A to jsem teprve u dvou postav z téhle pekelné slátaniny (muselo to ven). V takhle špatné pohádce nevypadá sympaticky ani čokoládový dort. Vážně, jeden tam byl a nezatoužila jsem po bližší známosti. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Snad jen z úcty ke Kostelkovi, který jediný zůstává trochu nad věcí a docela mu toho trochu namyšleného a napraveného čerta člověk věří. Ale jinak tedy Mário Kubec i Stivínová jako by vypadli z nějakého dekameronu, a ne pohádky, přehrávají neskutečně, svým zjevem vyžila Černá opět potvrzuje, že ty princezny (zde hodné děvče hospodářka) jí moc nejdou, a vlastně celý ten příběh jsem moc nepochopil. Dva lidé, kterým jde o zlato a lásku předstírají, a nakonec vlastně nejsou potrestáni, ale budou strašit? A je to pro ně vůbec trest? A co všechna ta dosavadní kouzla? Hlavní duo vodník-čert se snaží hodně být vtipné, ale chybí tomu vtipné dialogy a jedna ucházející hláška ("A pak že čert nikdy nespí!") to nezachrání. Přišlo mi to takové se slibným nápadem, ale nedotažené, hlavně na dialozích to chtělo zapracovat, a taky jiný výběr herců by se šikl. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je to ale zapeklitá věc s těmi českými pohádkami, co? přitom by se od nás mohli ostatní učit, jak natočit hezkou pohádku. Tahle ale nepatří zrovna k to mu našemu pohádkovému skvostu, kterým bychom se mohli chlubit. Tím nechci říct, že je tenhle pohádkový příběh špatný. Je to jen obyčejná televizní pohádka na nedělní odpoledne. Charaktery jsou předem dané jako v každé jiné pohádce a také tu vystupují dvě nadpřirozené postavy, které do českých pohádek patří. Je to čert s vodníkem. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to celé takové neuhlazené a narychlo splácané. Mám ale rád, když má pohádka nadhled. Tahle ho má. (1 252.) ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která je nudná, příliš krátká, s nezajímavým příběhem i hereckými výkony, prostě nemůže uspět. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná krátká pohádková TV-inscenace. Celé to táhnou výborným herectvím Hálek, Kostelka a Kubec. Stivínová dokonale ruší pohádkovou atmosféru svojí příliš civilní róbou a vůbec svým vzhledem a la "barová zpěvačka". ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Nudná a odpudivě natočená studiová pohádka, která se mi vůbec nelíbila. Barevně je celá taková tmavá. Postavy nijak nevynikají. Nezaujmou ani vodník s čertem a poté trpaslík. [182. hodnocení, 9. komentář, 52%] ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Podle mého soudu je tu příliš zbytečností, děti to muselo asi mást. Tvůrci se snažili do krátké stopáže nacpat co nejvíce, a to bylo spíše na škodu. Ale jinak je tu také skvělý pan Kostelka a pan Hálek. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pohádka stojí na bláznivinách Lubomíra Kostelky a Jiřího Hálka. Celý děj je pak protkán nesmysly, kdy obě pohádkové postavy vše zamotají, aby to sami zase rozmotali, ale jen máloco dává smysl. Pohádka je sice natočena celá v kulisách, které nejsou nejhorší, taky je film natáčen v devadesátých letech, takže většina papundeklových kulis už snad byla zlikvidována, ale kdyby celý děj a průběh pohádky dával alespoň základní hlavu a patu, bylo by to hodnocení jistě lepší. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 6/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

Reklama

Reklama