Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anne Hilton (Claudette Colbert) se stará o svoji rodinu a domov, zatímco její manžel Tim bojuje ve válce. Anne se ovšem potýká s problémy nejen doma, ale také s plukovníkem Smollettem (Monty Woolley), který u nich bydlí v podnájmu a navíc není úplný gentleman. Starosti jí ale nejvíce dělá její dcera Jane (Jennifer Jones), která se zřejmě romanticky zapletla s plukovníkovým vnukem. (Streeper)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Houdini

všechny recenze uživatele

Oscar 1 : Hudba + 8 nominací: Nejlepší film, Herec VR - Monty Woolley, Herečka HR - Claudette Colbert, Herečka VR - Jennifer Jones, Kamera ČB, Výprava ČB, Speciální efekty, Střih ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na tak dlhý snímok, je tu primálo silných scén a to námet ponúkal priehrštie emotívnych a okázalých sekvencií. Ono divák od tohto romanťáku, aj napriek svojho vojnového námetu nečaká akciu, ale predsa len sa s týmto námetom dá narábať aj dospelejšie. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zeby sa John Cromwell poikusil natocit opus magnum ako bolo povedzme Gone with the Wind 1939 ? Zrejme jo, hned ked som si zapol film, taxom musel prezit overturu, a ta bola dost dlha. To mi hned pripomenulo Gone with the Wind, tam tiez bola overtura a nebola kratka. Skoda potom nudneho tempa a nic moc dialogov. Fakt ako 172 minut trval film, ale nudy v nom bolo pzehnane. Snubi sa tu vojnovy film s romantikou, coz kvitujem, len chcelo to sviznejsie tempo a lepsie natocene vojnove sceny. Takto len skonstatujem, ze je to rezisersky na urovni . 70 % ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Katharine Cornellová milovala předlohu a moc stála o roli Anne Hilton. Tu dal však David O. Selznick Claudette Colbert. (Docflash)
  • Úvod filmu byl přetočen, protože byly psovi nápadně vidět genitálie. Nová verze byla natočena s fenkou. Původní záběry měl poté producent filmu O'Selznik v soukromém archivu. (Docflash)
  • Ve své době se jednalo o nejdelší a nejdražší hollywoodský film od snímku Jih proti severu (1939). (Docflash)

Reklama

Reklama