Reklama

Reklama

Karetní hráč

  • Itálie Il cartaio (více)
Trailer

Obsahy(1)

Italský hororový mág, režisér Dario Argento, přichází s další temnou hrou. Tentokrát doslova. Neznámý zvrhlík nabízí na internetu morbidní variaci na poker. Hraje se vždy o život krásné dívky. Vyhraje-li hráč na druhé straně sítě, bude propuštěna. Vyhraje-li její únosce a pořadatel hry, dívka umírá velmi krutou smrtí. Hádejte, kdo má asi větší štěstí. Dostanou ho dva ambiciózní poldové dřív, než stačí z rukávu vytáhnout full house a zaživa vypreparovat další oběť? (Vapet Production)

(více)

Recenze (56)

POMO 

všechny recenze uživatele

Televízne lacný thriller s jedinou dobrou (prekvapivou) scénou a jednou dobre zahranou postavou (mladý Remo). Globálne ale jediné, v čom je snímka menším fiaskom než predchádzajúci Argentov opus Vrah prichádza v noci, je fungujúca logika. Zvyšok je iba odstáta voda na zaliatie polomŕtvych kvetín. Neobťažujte sa a radšej si pustite dejovo podobnú, ale technicky kvalitnú a v závere vyhrotenejšiu Smrť On-line. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dario Argento je neodmysliteľnou súčasťou v rebríčku mojich najobľúbenejších režisérov. Silne ovplyvnil môj filmový vkus predovšetkým svojim triom famóznych snímkov "Phenomena", "Suspiria" a "Inferno". Získal si môj obdiv a rešpekt, ktorý mi nedovolí prvoplánovo kritizovať ani jeho ďalšie filmovové diela. Tento Talian ešte nepatrí do starého železa. Je to režisér a scenárista, na ktorého proste nedám dopustiť. Na rozdiel od niektorých tunajších užívateľov som okúzlený aj jeho neskoršou tvorbou z nového milénia, do ktorej spadá aj titul "Kartový hráč" (Il cartaio) z roku 2004. Nie je to síce taká pecka ako jeho staršie diela, ale moje očakávania maestro Argento splnil. Pre niekoho je to podpriemerný krimi thriller, no pre mňa to je veľmi obstojné talianske retro giallo. *** ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Celý čas mi to pripomínalo seriály typu Medicopter 117, alebo niečo talianske alebo francúzske na nedeľné popoludnie ... Herecké výkony podpriemerné a scenaristicky nedopracované. Jediná normálna scéna bola tá na koľajniciach - ale len ten úplný záver, kde Dario sa pohrajkal s mrtvolkou. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Argentův skvělý krimi - thriller s jedním vášnivým hráčem pokeru. V sázce jsou mladé dívky,které zatím nemají moc šancí přežít. Hra mezi vrahem a policií může začít. Až se objeví jeden mladík a dá jim všem naději,protože je silným soupeřem a karta se začne obracet. Kdo je teď na tahu? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Z hlediska zobrazeného násilí velmi umírněný Argento, kdy především mučení dívek a amputace částí jejich těla jde mimo kameru. Mrtvoly jsou jako živé, což má na svědomí odborník na speciální efekty, Sergio Stivaletti. Cunningham je zasmušilý a po většinu doby vážný, přesto má jisté sympatie. Nechybí Argentovy oblíbené barvy - žlutá a červená, zejména v bytě inspektorky, než je po zhasnutí vystřídá třetí barva - modrá. I přes délku má film slušné tempo. Nejlepší scéna je objevení hráčova doupěte, své kouzlo má i použití rybářského háku. Kdysi jsem byl spokojenější také proto, že závěr jsem si i po letech kupodivu pamatoval. Hodnocení ponechávám. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Neurazí, ale ani nepřináší nic nového. Zkrátka geniální psychopat, který řeže ženy.. Technicky velmi dobře zvládnuté, není se co divit, když je to od Argenta. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Taková hodně slabá detektivka, u které se mně ani nechce věřit, že za ní stojí Dario Argento. Ano, je tady jedna blijící mrtvola, která má natlakovanou trávící soustavu na minimálně 5 atmosfér :-), ale jinak je nám vyprávěn podprůměrný příběh, který nás má přesvědčit o tom, že hraní pokeru přes internet je tak intelektuálně náročná záležitost, že ji není schopno pochopit ani veškeré osazenstvo římského oddělení vražd :-). ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celou dobu hrají vrah s policií po internetu pokr o život nevinných obětí. Skoro pokaždé vyhraje vrah a oběť zabije. Načež ji policie najde někde v zapadlých zákoutích Říma. A celou dobu se snaží policie vypátrat odkud že to náš tajemný zlosyn hraje. Když už ke konci filmu vítězoslavně jeden z policajtů zahlásí: "Máme ho, je v Římě !", tak já jenom zírám. Proč jsem tentokrát mistrovi nedal odpad? Snad kvuli stále slušnému castingu hezkých bab. A jinak opravdu nevím... ()

k212 

všechny recenze uživatele

Římská kriminálka se po odpoledních baví pokerem o lepé děvy, za zády jim funí irčanský policejní ochlasta, neb první oběť byla Britka, a k vykutálené partičce se přidává mladičký gambler, aby to úchylovi za klávesnicí pořádně natřel. Nebýt dvou opravdu povedených scén (honička po domě + koleje), neodpustitelných detailů těl obětí, vtipného námětu a téměř 8-bitové tucárny za tím vším, nedokoukala bych to. No a navíc jsem čekala brutus horrorus a ona je to nakonec krimoška říznutá thrillerem. I když docela originální, lehce nestandardní a atmosférická. 50% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V očakávaní katastrofy som dostal celkom obstojné giallo nakrútené a zasadené do nultých rokov. Bohužiaľ cítiť, že šlendriánska logika patrila skôr do sedemdesiatok a osemdesiatok a tu pôsobí značne rušivejšie. Polícia má k dispozícii zábery z interiéru vrátane netradičného tvaru okien, ale nikoho nenapadne trochu popremýšľať nad tým, kde v Ríme by sa dala taká budova nájsť, veľa ich zrejme nebude. Identita vraha je tiež akoby vystrihnutá z počiatkov žánru, ale nejde zase ani o sklamanie. Finále je vymyslené slušne, len mohlo byť nakrútené lepšie. Argento sa snažil, ale asi už chápal, že giallo patrí do inej doby a konkurenciu svojim filmom už nezatieni. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Bohužel nejslabší Argentův kousek na poli gialla (a možná i jeho celé kariéry). Celý snímek stojí a padá se scénářem, který dopadnul opravdu tragicky a tím i film. K lepšímu hodnocení Karetního hráče nepomohl ani sám mistr Argento, jeho jindy znamenitý rukopis, zde není vůbec vidět. Kde jsou režisérovi hrátky s kamerou, výborná atmosféra často budovaná za pomoci hudby od Goblinů nebo výtvarná stránka??? Bohužel nikde. Jediné, co stojí za to vyzvihnout, jsou 2 scény a to ta na lodi a ve skleníku. Snad jeho další giallo film (Giallo 2009) dopadne lepé, Dario veřím ti. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

I mistr tesař se někdy utne. Televizním lookem postižený thriller s nádechem dávno mrtvého gialla nemá téměř nic, za co by se dal pochválit. Svou práci na výbornou odvedl snad jen výtvarník a gumové mrtvoly vypadaly skutečně odporně. Přímo utrpením byl prachbídný scénář, který si v mnoha ohledech nezadá s muzikálem ze života současné vesnice v Trháku pana Podskalského, jen s tím rozdílem, že Argento to myslel smrtelně vážně. Vraždy se většinou odehrávaly zcela mimo záběr kamery a simulace hrůzy pomocí řevu obětí z obrazovky monitoru počítače byla spíš otravná. Jediným světlejším okamžikem, hořce připomínajícím trochu zašlou slávu páně režiséra, byla vynikající scéna návštěvy doupěte vrahova. Bohužel však byla jedinou atmosférickou lahůdkou v krámě s prošlým zbožím. Co se dá dělat, první dvojka pro mého filmového kouzelníka number one. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Keby bolo vo filme aspoň pár scén, kde by sme mohli vidieť gore efekty bolo by to určite lepšie. Ale takto je to len nudná kriminálka s trochu originálnym príbehom... 40%. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem kdesi napsal-Argento zestárl a vyměkl. Il Cartaio je toho vcelku výmluvným důkazem. Ale pozor, přesto se podařilo vytvořit nic víc, ale rozhodně také nic míň než lehce nadprůměrné giallo (s několika povedenými argentovskými chuťovkami). Za jednoznačně potěšující považuji také mnohem méně "haprující" logiku děje, než tomu bylo u předchozího mistrova kousku Non ho sonno. Lepší 3* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dario vždy patřil k mým nejoblíbenějším režisérům a řadu jeho filmů mám velice rád. Tady však musím souhlasit s některými názory, že tento film patří mezi ty jeho slabší kousky. Zatímco většinou jeho gialla (a ne jen ony) oplývali skvělou atmosférou a propracovaným scénářem, tak tady se značně polevilo a to skoro na všech frontách. Pořádnou dávku napětí aby tu člověk pohledal a ani práce s kamerou už nebyla tak solidní, jako tomu bývalo dobrým zvykem. Nevím, snad si Argento vybral slabší chvilku, ale i tak se mu s vypětím všech sil podařilo ukočírovat vše tak, aby z toho vznikl alespoň průměrný kousek. Pravdou je, že začátek mě moc neoslovil, ale jakmile proběhla druhá vražda a režisér nám ukázal i ony „únosy“ potencionálních obětí, začala se tu a tam objevovat i slušná atmosféra. Ta se však začala stupňovat až ke konci filmu, což byla velká škoda. Místy se tu totiž vyskytovalo dost nudných pasáží a zbytečných dialogů, které jen zdržovaly od již tak nepříliš záživného tempa příběhu. Naštěstí nechybí pěkné děvčata (i hlavní hrdinka stála za hřích), takže se bylo na co dívat. Přece jenom však dávám přednost klasickému giallu a postupné detektivní práci. Hrát poker přes PC a být ochuzen o detailní záběry jednotlivých mord scén – to mi vadilo asi nejvíce. 50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, napodruhé se mi to teda už líbilo víc. Nesporným faktem je, že Argento prostě vyměkl a to dost, od půlky filmu jsem přemýšlel, jestli už se, co se týče těch trošku tvrdších scén, které se mi na jeho filmech (Inferno, Opera, Suspiria např.) tolik líbily, autocenzuruje sám, nebo jestli to měl zakázáno "zhora". Film totiž takřka nic neukáže, až na posledních cca 20 minut se všechno, co by určitě stálo za pohled (a je mnoho lidí, který se právě proto na nejen Argentovy filmy koukají), děje mimo záběr kamery, což je dost škoda. Zas tak špatný film, jak by se z bodování či komentářů mohlo zdát, to zase není. Rozhodně to v rámci Argentovy tvorby dopadlo lépe, než Fulciho "Smrtící spona", zde Fulci opravdu klesl na dno, Karetním hráčem sice Argento ke dnu klesá, ale ještě ho nedosáhl. Prvních tak zhruba dvacet minut se atmosféra docela dobře rozjíždí - hrát pokra s pohledem na spoutanou vřískající dívku asi není žádná lahůdka, pak ale přijde docela velké zvolnění a znudění, kdy vám (tak zhruba v půlce filmu, nebo ještě před ní) dojde, kdo je "zahradníkem" (čti vrahem), aby se to pozvolna dokodrcalo k závěrečné partičce pokru na kolejích, která už zase stojí za to. Takže shrnuto sečteno, je to trošku drsnější krimithriller. K tomu má film ještě docela dobrou hudbu a hlavní hrdinku, která není prvoplánovitě hezká ale právě to ji dělá okouzlující - její krása se projevuje až na druhý delší pohled...... ()

Reklama

Reklama