Reklama

Reklama

Deník Ellen Rimbauerové

(TV film)
  • USA The Diary of Ellen Rimbauer (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává na přelomu minulého století a vypráví o ženě, která dostane od manžela jako svatební dar tajemné sídlo. Její muž je ropný magnát ze Seattlu s temnou minulostí, a Ellen, která ji postupně odhaluje, se ho začne bát. Zjistí totiž, že lidé, kteří mu byli blízcí, zmizeli a existují nevysvětlené události, které mají souvislost právě se sídlem Rose Red. V Ellen sílí obavy, že teď by mohla být na řadě ona... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jelikoz jsem na film nesel koukat jako na horor, ale spis protoze me zajimaly dalsi informace o Rose Red, tak jsem nebyl vubec zklamanej. Na televizni film slusne natoceny, pekny kulisy i kostymy a i herci se snazi. Navic ma celej film takovou mysteriozni atmosferu a to vse oziveny sem tam nejakou tou lekackou. Jako horor to nefunguje, ale ja se bavil slusne. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Horor který má jistě zajímavý námět a příběh, ale je natočen bez jakékoliv atmosféry, přesvědčivých hereckých výkonů, hudby, je prostě tak průměrný, že jsem ho odkoukala skoro z povinnosti. Celou dobu na mě ten zlý manžel působil spíš jako pěkný trouba, kterého není zrovna těžké oblafnout. Škoda tak dobré předlohy, mohl to být pěkný film. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Televízne, 254 minútové, spracovanie Kingovej predlohy "Rose Red" ma moc neoslovilo. Však po zhliadnutí snímku "Denník Ellen Rimbauerovej" sa ešte ku nemu iste vrátim. Pretože tieto filmy spolu úzko súvisia. Režisér Craig R.Baxley rok po natočení "Domu v ružiach" ponúka divákovi akési celovečerné intro ku tomuto duchárskemu horroru. Rád som sa oboznámil s históriou strašidelného, obrovského sídla v Seattly, s ľúbozvučným menom Rose Red. Obstojne sfilmovaný mysteriózny príbeh zo začiatku 20.storočia. Kto však nepozná spomínanú adaptáciu Stephena Kinga, tak toho "Denník Ellen Rimbauerovej" len ťažko zaujme. *** ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle sequel Rose Red se režisérovi několika "kingovin" hrubě nepovedl... Zatímco Rose Red televizní formát více než sekl, v případě Deníku... je vysloveně na škodu... Knihu jsem nečetl, časem se k ni určitě dostanu, ale doufám, že bude mnohem lepší než tento nepovedený, nudný a neskutečně hloupý film, který prakticky nemá žádnou hororovou ani mysteriózní atmosféru, lekačky absolutně nefungují a ani herci se moc nevytáhli... Jak doplnění skvělého Rose Red jsem to přežil, ale už nikdy víc... ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Prototyp průměrného filmu. Zajímavý by mohl být jen pro ty, kteří viděli hloupý horor Dům v růžích (Rose Red), natočený podle předlohy Stephena Kinga, kde je příběh tohohle filmu zmiňovaný jen jako backround. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Do režisérského křesla usedla opět Craig R. Baxley, který má na svědomí i samotný Dům v růžích. Zase se dočkáme zpracování pro televizní účely, tudíž je asi všem jasné, že se o žádnou „áčkovou“ záležitost jednat nebude. Pokud jste však našli zalíbení ve více než čtyřhodinové minisérii, snad se vám bude líbit i tento prequel. Samotná kratší stopáž je rozhodně přijatelnější. Problém však může nastat se samotným příběhem, potažmo jeho zpracováním. Hororoví fandové totiž tentokrát dost ostrouhají, protože v tomto případě jde spíše o mysteriózní drama. Atmosféra jako taková je totiž dost dlouhou dobu vázána právě na dramatický děj, který se zpočátku točí okolo novomanželů a postupného vykreslování povah obou hlavních představitelů. Zatímco filmový John je sukničkář každým coulem, rád v sexu experimentuje, ponižuje a je na něm doslova závislý, jeho Ellen mu sice zezačátku ráda „podrží“, ale coby romantická duše touží po harmonickém vztahu po všech stránkách. Místo toho jen mlčky sleduje manželovy zálety a poslouchá výsměchy jeho milenek. O to víc se soustředí na samotný dům, který neustále rozšiřuje a ten se jí na oplátku několikrát „odmění“. Že s tímto místem není všechno v pořádku, jsme měli šanci vidět už v Rose Red (2002) a tak by divák očekával rovněž slušnou dávku paranormálních jevů, ale ve skutečnosti je odbyt jen několika scénami, praskajícími žárovkami a několika mihnutími přízraků. Což asi moc lidí nepotěší. Ke konci sice dojde k jistému zlomu / zlepšení, ale ani to nebylo příliš výrazné, aby dokázalo uspokojit náročnější diváky. Nicméně přežít se to dá ve zdraví, takže nemusíte mít strach. 50% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dům v růžích mě bavil a nic nemám ani proti jeho prequelu. Ono se sice nejedná o kdoví co, ale má příjemný vizuál, herecké obsazení a nádech mysteriózna, který prosakuje téměř celou stopáží a to mám rád. Oba projekty navíc propjuje postava představitelky Sukeeny, která pro mě byla jednoznačně nejstrašidelnější postavou. Vyčetl bych jen místy zbytečně natahovanou stopáž, ale jako doplněk k Rose Red je to celkem ucházející. 60% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film je kurevsky zaujímavý a tajomný. Ten jeho gotický vizuál mi strašne sedel, je až neuveriteľné ako som hltal príbeh, až žadonil o malé napredovanie, nápovedu, čo by mi len trošku ozrejmilo dianie vo filme. Ale nie, on si to nechal až na finále, tak mystérium tu bolo silno rozvinuté. Od kedy Ellen začala pátrať, čo sa to vlastne deje v ich dome lásky, práve od toho momentu začala stúpať dusná atmosféra a svoje si povedalo aj čoraz silnejúce napätie. Lebo ako divák, som súcítil s paňou domu, že jej hrozí nebezpečenstvo a mala tak nevinný, a tak trocha aj naivný výraz, že mi jej bolo ľúto. No horor to nieje, kto išiel do tohoto filmu, ako na horor musel byť sklamaný, ja som nevedel do čoho idem a som nadšený. Je to mysteriózny thriller, nič viac nič menej. Mystérium bolo okázalé a o vzrušujúce chvíľky, tiež nebola núdza, aj keď mam rád svižnejšie napredovanie príbehu, som spokojný. A to som videl veľa podobných filmov, ale tento ma očaril. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nuda a nuda, tohle mě nebavilo, už jen to prostředí začátek 20.století. A k tomu duchařina, kdy v domě straší. Ještě , že mám možnost to přeskakovat a neztrácet čas, koukáním na celek. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem už několikrát viděl Dům v růžích a příběh je velice silný, tak jsem neodolal a musel vidět i tento počin. Herci jsou dobří, atmosféra velice dobrá, ale spíš jako horor bych to viděl jen na Drama/Mysterózní a zbytek z výpisu žánrů bych odebral. Celkově velice dobrý počin, jak si doplnit informace o Rose Red. Po skouknutí jsem byl velice spokojený a děkuji Baxleymu, že se toho ujal. Hodnocení bych rozhodně viděl tak na 55%, ale jelikož je to pouze TV film, tak hodnocení drobet zvyšuji na 65%. ()

noelcoward73 odpad!

všechny recenze uživatele

Související horor Dům v růžích jsem viděl už v září 2012 (viz komentář). Až po mnoha letech jsem zjistil, že má také nějaký související film. Se zhlédnutím jsem dlouho neváhal poté, co jsem v zajímavostech zjistil, že se scénárista inspiroval Kingovým scénářem k uvedené minisérii. Ale byl to jen slabý odvar! Mistr hororu Stephen King nepíše skoro nic jiného než horory. A toto „pokračování“ rozhodně není hororem! Dům vůbec nic nedělá, případně zůstane jen u velmi slabých náznaků (pohybující se kočárek, ukázání několika duchů k závěru). Kdybych dostal nabídku si v něčem podobném zahrát, tak bych po přečtení scénáře měl jasno, že do toho rozhodně nepůjdu! Autor se patrně snažil jen přiživit na slávě Kinga a vytvořil jakýsi „patvar“ (to je jen mírné slovo). To jsem si zase dal :-( (pokusím se příště horory lépe vybírat). Nechápu, komu se takovýto film může líbit (pokud zahrnuju jen fanoušky dobrého hororu). Pár hodin po zhlédnutí a původním hodnocení 1* jsem nucen jít na nejnižší hodnocení! A nelíbila se mi ani zvláštní úprava vousů hlavní postavy - připadalo mi to jako dva neprostorové porty :-D. A manželská dvojice mi hodně připomínala Hughe Jackmana a Christinu Ricci :-) ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Horor zo rozhodně není, ale svižné drama, které třeba na rozdíl od třeba Domu na kopci svižně odsýpá, má náboj a švih. pravda atmosféra strachu a napětí moc pečlivě budovaná není, bát se rozhodně nebudete a ani uplně jasně nevyzní motiv proč si ten dům vybral zrovna paní domu. Ale jako celek docela působivé. Za mne spokojených 60%. PS: Jsem zvědavá na Dům v růžích. ()

mourinho 

všechny recenze uživatele

Už DŮM V RŮŽÍCH, který je tady mnohem lépe hodnocen, mi přišel slabý a k tomuto prequelu mě vlastně přilákalo pouze jméno Stephna Kinga. Tentokrát to má naštěstí jen 88 minut, takže se u toho dá v klidu vydržet, ale jinak opět žádná sláva. Jen pro skalní fanoušky Kingovi tvorby. ()

kubal18 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím mnohem, mnohem lepší Dům v růžích tak mi nezbytně vyjde hodně slabá duchařina. Podprůměrné herecké výkony trumfují snad jen ještě pitomější dialogy. Prostě mysteriózní béčko s nádechem céčkového "horroru". ()

Pantai 

všechny recenze uživatele

A já si celou dobu říkala, že mi to připomíná dům v růžích :-) Jenže bez atmosféry. Dokoukala jsem to hlavně ze zvědavosti, jak to skončí, ale žádné překvapení mě nečekalo. Přesto to bylo docela příjemné pokoukání. ()

Wiceman 

všechny recenze uživatele

Mnohem nudnější prequel k Domu v Růžích. Člověk by naopak čekal při originu, že bude víc kulervoucí, ale místo strašení (kterého tu je asi jako šafránu) sledujeme drama mezi nadrženym, věčně služebnictvo píchajícím panem Rimbauerem a paní Rimbauerovou, která nemít svojí vykulenou africkou bff, tak by se pravděpodobně dávno oběsila někde na trámu a film by skončil po cca. 20 minutách. Místo toho sledujeme hooodně pomalý propadání se do milosrdného objetí šílenství (nejen pana Rimbauera) a občasný bububu scény. Popravdě jsem se po celou dobu nudil a nebýt krásné Lisy Brenner asi bych to po těch 20 minutách vypnul. Za ní dvě *. ()

Reklama

Reklama