Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předem připravená skupina teroristů nepozorovaně vnikne na americkou podzemní raketovou základnu s jadernými hlavicemi a zmocní se jí. Americký prezident a vláda USA tak ztratí veškerou kontrolu na tímto raketovým silem a nikdo nemůže ven ani dovnitř. Teroristé poté požadují tučné dolarové výkupné, jinak hrozí, že odpálí raketu s jadernou hlavicí na Sovětský svaz a vyvolají tím světový jaderný konflikt. Někteří vysocí američtí činitelé jsou však proti vyjednávání s teroristy a chtějí je riskantně zneškodnit protiteroristickým komandem. Svět se ocitá na pokraji jaderné katastrofy. Do hry je však zatažen i sám americký prezident, kterého teroristi chtějí jako rukojmího... (lukano)

(více)

Recenze (7)

faana21 

všechny recenze uživatele

Natočené dobře, jistě. Ale pana střihače musily svrbět ruky, neb co sráží tento snímek dolů, je jeho přílišná stopáž. Pokrátit 20-30 minut z originálních 144 minut, bylo by ULTIMÁTUM ultimátně svižné a ultimátně koukatelné. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Napoly politický triler, ktorý však funguje aj na poli akcie a terorizmu, aj na poli politiky a konšpirácie. Fajnové obsadenie sa stará o hereckú kvalitu, nielen Lancaster, ale aj skvelý Widmark, Durning či vo vedľajšej roli ministra zahraničných vecí už postarší Joseph Cotten. Akčnejší začiatok a koniec sú zaujímavejšie, stred je aj kvôli premrštenej stopáži trochu vlažnejší. Čiastočne je to aj tým, že z počiatočných štyroch teroristov nakoniec ostanú iba dvaja. Akčnejší záver a trochu prekvapivé vyústenier to opäť dvíhajú vysoko. Takmer neznámy triler, pritom neprávom. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Začátek byl slibnej. První půlhodina svižná a nepostrádající napínavé scény, ale časem se to začalo neadekvátně táhnout. Kdo čeká nějaký akční boj mezi vojenskými komandy a teroristy bude zklamán. Avizované komando teroristů čítá 4 muže a jediným překvapením je, že ho vede Burt Lancaster. Jinak se jedná spíš o minimalistický thriller vystavěný na atmosféře a podpořený dobrou hudbou. Bohužel dvě a půl hodiny vesměs ukecaného a ne úplně strhujícího děje nevystačí na víc než na průměrné hodnocení.55% ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele

Ve filmu je dost často vidět ten low-budget, a příběh je také dost slabý. Zápletka je ale zajímavává a ve výsledku je to takový průměr. Hodně se mi líbil ten split-screen, kde šlo vidět všechny postavy co zrovna dělají právě teď. Je škoda, že takovouto věc novodobí filmaři nepoužívají, nebo si nepamatuji, že by něco takového nějaké nové filmy měly s takovýmto důrazem jak zde. Hvězdička tedy navíc za ten parádní Split-screen. ()

Galerie (49)

Reklama

Reklama