Reklama

Reklama

Píše se rok 1626. Francii vládne Ludvík XIII. a kardinál Richelieu vydává edikt, zakazující souboje, které kosily výkvět francouzské šlechty. Každý, kdo edikt porušil, propadal trestu smrti. Ale mladí šlechtici, toužící po slávě si z kardinálova rozkazu pranic nedělali.
Příběh natočený podle románe Georges Sandové se odehrává na zámku markýze de Bois Doré, šlechtice známého nejen jeho ctí, neústupností a odvahou, ale především jeho láskou ke krásné Laurianě de Beuvre, preciósce, o třicet let mladší, než on. Lauriana jeho lásku opětovala, ale když ji oznámili, že markýz byl zabit, vdala se. Brzy po svatbě Laurianin manžel zemřel a ona nyní krátce před uplynutím svého smutku, chce markýze de Bois Doré navštívit. Markýz Laurianu nikdy nepřestal milovat a nyní znovu ožívá jeho naděje. Kdysi velmi oblíbený francouizský romantický seriál neztratil ani po letech nic na své svěžesti a napínavosti. Původní český dabing, kterému vévodí nezapomenutelný hlas Otakara Brouska, byl přenasazen na restaurovaný materiál. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

xargos 

všechny recenze uživatele

V dětství viděný seriál, který se mi vryl do paměti a to jak postavami v příběhu, tak i hudbou, kterou jsem si po léta pamatoval a teď si vše znovu připomněl. Pokud bych tento seriál viděl až dnes, asi bych jeho hodnocení nedával tak vysoko. Dobro a zlo je tu patrné od první klapky. Markýz a jeho věrný Adamas na straně jedné a proradný Villaréal na straně druhé. V příběhu není nouze o pěkné bitky, dokonalé kostýmy a přiblížení toho, jak žila francouzská šlechta v 15. století. Mé hodnocení je značně subjektivní, to dobro v této pohádce pro romantiky zvítězí, i když trochu jinak, než se zdá na začátku:) ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

Dva roky před předčasnou smrtí dotvrdil režisér svoji pověst výjimečného režiséra kostýmních velkofilmů. Tenhle seriál jsem několikrát s chutí shlédl v České televizi. Herci tu nepůsobí jako současníci v kostýmech, jak je tomu vesměs u dnešních historických filmů. Pro tuhle dokonale natočenou romantiku ostrých kordů, širokých klobouků s peřím, nádherných šatů dam a rozpoznatelnost, kdo je padouch a kdo klaďas jsem vždy měl, mám a budu mít slabost. ()

Reklama

lukano 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší historicko- romantický film s markýzem, kde nechybí romantika v podobě vážnosti, humoru i boje o holý život. Georges Marchal zahrál svojí roli vítečně, jen škoda, že se u nás neobjevilo více filmů s tímto hercem. Dostupné jsou u nás na DVD pouze dva filmy s tímto hercem a to je asi tak v CZ všechno. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Kouzlo romantického vypravování nezapře jméno francouzského režiséra Bernarda Borderie, který natočil slavnou pentalogii z doby vlády Ludvíka XIV. o krásné markýze andělů. Děj Markýze de Bois- Doré je též jako Angelika zasazen do 17. století, ovšem v době, kdy ve Francii vládne král Ludvík XIII., otec zmiňovaného Ludvíka XIV. Avšak v zemi zmítané náboženským soupeřením katolíků s hugenoty více než král vladaří Šedá Eminence, kardinál Richelieu. Dobrodružný děj naplňují šarvátky,přepadení i souboje, nechybí úklady ani podlá zrada, aby zvítězilo dobro, odvaha a statečnost, ale také čest a láska. ()

Bobšule 

všechny recenze uživatele

Když jsem Markýze de Bois-Doré viděla poprvé a naposled v osmi letech, kdy se tu také poprvé vysílal, byla jsem z markýze na větvi. Naprosto jsem nechápala, co ta slečna vidí na Máriovi. Jinými slovy, při vyslovení názvu tohoto seriálu nemusím ani na chvíli přemýšlet, o čem byl. Mám jasno okamžitě. Na rozdíl od většiny ostatních seriálů té doby. (Naštěstí.) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Seriál vznikl mimo jiné v okolí zámku Château de Tanlay v Burgundsku, kde Borderie již předtím natáčel první díl ságy o Angelice. (argenson)
  • Kromě zámku Château de Tanlay (Yonne) se seriál natáčel na zámcích Château d'Ancy-le-Franc (Yonne) a Château de Bussy-Rabutin (Côte-d'Or) a v klášteře Abbaye de Fontenay (Côte-d'Or). Sál s erby v okenních špaletách se nachází v zámku Château d'Ancy-le-Franc. (Korsak)

Reklama

Reklama