Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vaše jméno ... osobní doklady ... život. Definitivní odcizení vaší identity. Nepolapitelný sériový vrah žije již 20 let životy svých obětí. Nyní však dochází k obratu. Na případ je přidělena agentka FBI Illeana Scottová, jejímž oborem je sestavování psychologických profilů zločinců. Úkolem agentky je zjistit, jaký má vrah motiv, pokusit se předejít jeho činům a učinit protiopatření. Jenže tento vrah ví o Scottové příliš mnoho. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (339)

POMO 

všechny recenze uživatele

Okolo vraha je nulová aura, medzi postavami film funguje na pol úväzku, napätia je menej než húb na púšti a prekvapivé rozuzlenie je podraz sebaparodických rozmerov na úrovni béčkového video-thrilleru. Nehovoriac o "dojazde" filmu, ktorý snád tvorcovia ani mysleli vážne. Občasný dážď a vlažné tváre všetkých prítomných vytvárajú pocit chladného a zlého sveta, no jemne exotická hudba Philipa Glassa neoplýva ani trochou tajomna a temnoty. Vôbec sa do filmu nehodí. Samotné stopovanie vraha, ktoré pokrýva dve tretiny filmu, je bez scenáristického nápadu, bez narastajúceho pocitu stiesnenosti. Obsahuje síce dve "baterkové" návštevy temných miest so slušnými lakačkami, no sila týchto lakačiek je priamo úmerná ich zbytočnosti. Zlaknete sa, no keď sa zamyslíte čo sa stalo, je zle. D.J. Caruso vo svojom predchádzajúcej dráme The Salton Sea predviedol cit pre perfektnú formu, ktorý tu neaplikuje. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Agentky FBI specializující se na profily kriminálníků nemají na růžích ustláno, nikdy nemohou vědět, jestli první schopný chlap na obzoru nebude psychopatickým vrahem s touhou rozflákat jim obličej na kaši. Denně jsou konfrontovány s hnusem vystupujícím z přítmí špinavých ulic, bolest a smrt je neoddělitelnou součástí jejich životů. Vyhráno nemají ani s vizáží Angeliny Jolie, spíš naopak – koncentrace nadržených úchylů v okolí bude ještě vyšší. Zloděj životů nemá kromě Angeliny příliš co nabídnout. Úvod byl hrozný, až jsem znejistěl, zda-li nedošlo ke změně v televizním programu, zda-li Prima namísto dva roky starého krimithrilleru nezařadila třicet let staré road-movie z NDR. Následující titulky mé obavy naštěstí vyvrátily, při té radosti mi ani nevadilo, jak okatě kopírují Sedm, Insomnii i Identitu, což byly pravděpodobně i vděčné inspirační zdroje při tvorbě scénáře. Scénáře předvídatelného, jenž věnuje zbytečný prostor motivům zbytečným, následkem čehož nezbývá prostor pro motivy zajímavé (např. parapsychologické schopnosti agentky Scottové nebo detailnější popis vrahových praktik). Jednu „šokující“ pointu odhalíte až příliš snadno (stačí se trochu orientovat v zákonitostech mainstreamových hollywoodských filmů, zvlášť v těch, co souvisejí s délkou filmu a jeho hereckým obsazením), druhá „šokující“ pointa je jednoduše debilní a přidána pouze proto, aby konec nevyzněl úplně do ztracena (což stejně vyzní). Kvalitativně osciluje Zloděj životů někde mezi zmíněnými thrillery, jelikož atmosféra mu místy opravdu nechybí, a podprůměrnou epizodou Kriminálky Las Vegas, jelikož mnoho scén se solidním potenciálem působí příliš televizně. Pěkná, ač místy přespříliš dramatická, je hudba Philipa Glasse, i díky níž naplnil tento film má skromná očekávání. Od „dýdžeje“ by člověk čekal horší věci. :) 60% Zajímavé komentáře: POMO, choze, genetique, Wormboy, hudryhudry ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

No...nuda to není, ale vše je v podstatě jasné. Tedy: divák si přeje, aby to jasné nebylo, ale ono je. Bohužel. Ke konci filmu přijde na řadu už jenom vymýšlení způsobů útěku vraha. Takže jediný světlý prvek snímku je zajímavá hudba Philipa Glasse. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

PO pár minutách (přesně nevím asi 10 ? ...) mi bylo jasné, kdo je vrahem. Zbytek filmu jsem se nudil. Jen chvíli mě zajímalo, co se na plátně děje a to ve chvíli kdy se tam objevila Angelina (kdo záviděl Ethanovi?:)). Mnoho hvězd, ale vše zmařené už v první minutách strašně předvídatelným příběhem... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Philip Glass: 1. Inertia Creeps (Massive Attack) ,2. Shaved ,3. Should I Stay or Should I Go (The Clash) ,4. Bad (U2) ,5. 1919 Rag (Bay City Jazz Band) ,6. Asomate a La Ventana (Sandra & The Latin Groove) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nepochopím, jak se Caruso svého času dostal až do pozice pohodového hitmakera kousků typu Disturbia na základě tohoto nepovedeného salátu. Angie sice hraje, Hawke exceluje a jedno parádní cameo uprostřed filmu na chvíli dokonale rozčeří vodu, ale thriller bez napětí? Akčňák s jednou honičkou? Psychologická krimi bez jediného náznaku atmosféry? Nemám zájem. O to víc, že identita vraha je tak evidentní, že jsem až nechtěl věřit, že jsem se v jeho odhadu nemýlil. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že som mal vážnu nehodu (= videl som otrasný triler ZBERATEĽ KOSTÍ), musím tento druhý pokus Angeliny Jolieovej (o pátranie po sériovom vrahovi) hodnotiť kladnejšie (ale nie o veľmi). Celé je to ale stále akési čudné, začínajúc hrdinkinými vyšetrovacími metódami (čo to malo akože byť?), pokračujúc svojským prejavom Ethana Hawkea, končiac až u rozpakov, ktoré vzbudzuje prítomnosť Kiefera Sutherlanda (v čase premiéry ZLODEJA ŽIVOTOV bol oživený úspešným seriálom "24" a divákom bolo podozrivé, že sa prvú hodinu takmer neukázal na plátne). Zákerný - no relatívne atmosférický - psychologický triler Made in Hollywood. Plný kvázi šokujúcich prekvapení a jedného prebodnutého tehotného ženského brucha. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela povedenej thriller, kterej ma dobrej napad, ale urcite sel zpracovat jeste lip, takle pusobi trochu levnejc. Herci se snazi, Angelina je fajn a Hawke hraje taky dobre, ale precejen mu chybi nejaky vetsi charisma. Navic je jasny kdo je vrah uz pomerne brzo. Nicmene i presto jsem se u filmu nenudil, napeti je vygradovany hezky a konec je prekvapivej. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Aneb jak vytvořit polívku bez chuti, barvy a vůně s několika vyvařenými kousky zeleniny plovoucími na hladině, tak takhle na mě působil Zloděj životů. Vyšetřování a všecko to, co dělá kriminálku kriminálkou je tentokrát naprosto vedlejší a odbytý. Sběratel kostí měl jen špatnej hloupej konec, ale tohle bylo špatný a hloupý celý. Doslova žádnej děj, zápletka z něčího palce (obě dvě zápletky) vocucávaná, ti schopní herci v pozadí (Tchéky Karyo), většina postav naprosto nepropracovaná a plochá a předvídatelná jak nekonečně dlouhá přímka, skoroevropské exteriéry Montrealu naprosto nevyužité a například role Kiefera Sutherlanda mě doslova rozesmála. Tenhle krimi thriller mi vlastně neměl co nabídnout, protože Angelininu špuldu nijak často vidět nemusím, vyšetřování nebo hledání pachatele prostě nebylo (že je to on je jasné od první chvíle) a režisérsky bych to zařadil někam do hodně špatných televizních seriálů. No a být poldama v Montrealu, tak jsem pěkně nakrknutej. Udělat z nich totiž takový magory, co nepoznají střelnou ránu na jemně očazené mrtvole, to se jen tak nestává. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je dobře, že jste přijela a lehla si do hrobu." Bystrostí zrovna neoplývám, takže jsem sice pojal podezření hned na začátku, ale zas tak čitelný to nebylo. Já jsem tedy od nástupu mazaný agentky Scottové přestal sledovat pravý i falešný stopy a toužil jsem se stát podezřelým. Ona by mě vyslýchala, měla by na sobě bílou košili, černý kalhoty a já bych se nepřiznal. Nikdy. Ale zpět k filmu. Opravdu tam hrál někdo jinej než agentka Scottová? Nějak mi to uniklo, ale z neznámýho důvodu se mi to docela líbilo. Taky mě pobavilo rybářský pořekadlo, že návnada vždycky umře. A konec mě překvapil. Prostě nepatřím mezi nejbystřejší diváky, ale to už jsem psal před sexem s agentkou Scottovou. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nakonec to dopadlo přesně tak, jak jsem čekala (a jak mu ty brejle na konci slušely!). Ale to mi nevadí, filmy prostě občas dopadají tak, jak vy si myslíte, že dopadnou. To špatné na to jsou ty ubohoučké dialogy. Nejdokonalejší hrdinka (Jolie nepředvedla nic nového, všechno staré, okoukané a špatné; jen ukázala kozy, no...) tomu také nepřidá na kráse, ta mě na tom srala nejvíce. Vůbec jsem si říkala, že je občas odpadní film. Hvězdičku dávám jen za těch pár okamžiků, kdy jsem neprotáčela oči v sloup a neříkala si, že by hrdinka měla umřít (to totiž většinou nebyla na scéně...). ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Rutinně natočený i odehraný thriller s docela napínavou atmosférou a snad i trošku nečekaným rozuzlením, dokreslený minimalistickými zvukovými plochami Philla Glasse, který tóny své hudby filmu opravdu hodně prospívá. Samozřejmě, že příběh je plný žánrových klišé (baterky detektivů za bílého dne, mrtvola ve stropním podhledu - juk! - a tak...), nějaký ten sex na komodě, honička v autech... - kolikrát již to tu bylo a bude, že... No prostě standardní akčně-krimi-thriller s >dramatickou< zápletkou... ;-) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl úplně natvrdlej a nebylo mi tim pádem od začátku jasný, kdo je vrah, tak by to vůbec nebyl špatnej film. Problém je v tom, že jsem vraha uhádnul hned v první scéně, kdy se objevil na obrazovce (a předpokládám, že naprostá většina diváků na tom bude stejně), takže potom už jenom celej film čekáte na to, až toho vraha konečně odhalí i Angelina Jolie. A z ní jsem měl teda pocit, že vraha neodhalí, ani kdyby to měl napsaný na čele. Je to tak na rozhraní 2 a 3 hvězdy. Zaokrouhlim nahoru za jednu odvážnější scénu Angeliny Jolie a jednu písničku od U2. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Slušnej thriller, bohužel už od začátku je prakticky jasný kdo tim vrahem je, takže vývoj příběhu moc nezaskočí, ale i tak film dokáže docela slušně udržet pozornost a Angelina je sexy ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

S filmem mám jediný problém a ten je navíc ve mně. V rámci žánru už mám něco nakoukáno a především u jeho špičky jsem si užil nejedno velkolepé překvapení. Díky zkušenostem jsem měl o dalším průběhu jasno po pár minutách a ve zbytku filmu pro mě byla jediným tahákem Angelina a to z ní zase tak na větvi nejsem. Pro nenáročné diváky určitě vítané zpestření, pro filmové maniaky alespoň něco na zvětšení ega. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Ničím neobjavný scenár , Identita vraha viacmenej jasná od začiatku, takže je až podivom že Caruso dokáže s pomocou snaživej Angeliny Jolie a Ethana Hawka ako tak udržiavať atmosféru väčšinu filmu. Lenže kým spočiatku kazia dojmy iba tradičné thrillerové barličky, záver preklápajúci celý film až do nechcenej paródie sa pre zmenu nepodaril vôbec - a nielen úplný záver, ale rovno finálna dvadsaťminútovka. Kiefer Sutherland aj na minimálnej ploche každopádne strčí do kapsy všetky zvyšné vedľajšie postavy. 55% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Kromě docela slibného intra a jednoho okamžiku, kdy mě málem klepla pepka leknutím, docela obyčejná slátanina. Vzhledem k tomu, že divák celou dobu všechno ví, tak vlastně celé sledování postrádá smysl. Já jsem se chtěla dívat až do konce jenom abych viděla, co předvede Ethan Hawke ... no a nebudu nadávat jemu, protože on za to víceméně nemůže, ale scénáristovi by měl někdo nakopat zadek, protože já mám na to příliš krátký nohy. ()

Reklama

Reklama