Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vaše jméno ... osobní doklady ... život. Definitivní odcizení vaší identity. Nepolapitelný sériový vrah žije již 20 let životy svých obětí. Nyní však dochází k obratu. Na případ je přidělena agentka FBI Illeana Scottová, jejímž oborem je sestavování psychologických profilů zločinců. Úkolem agentky je zjistit, jaký má vrah motiv, pokusit se předejít jeho činům a učinit protiopatření. Jenže tento vrah ví o Scottové příliš mnoho. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (339)

waska 

všechny recenze uživatele

Začátek se mi vážně líbil, škoda, že se film neodvíjel podle začátku a zklouz do všednosti podobných filmů z americké produkce. Ani herecké hvězdy nepřinesly oživení, i když dívat se na ně bylo to nejpříjemnější v druhé polovině, kdy už je jasné jak to musí skončit. ()

Karmin 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem na to koukat v autobusu Student Agency několikrát za sebou, takže to nemůže být tak hrozné. Protože se v tomhle žánru moc neorientuju, tak mi rozhodně nebylo hned jasné, kdo je vrah, ani mi to nepřipomínalo nějaké jiné filmy...takže proč ne 4*? ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Glory to U2. Glory to Bad. A ten začiatok možno sľuboval veľa. Heroínom nasiaknutá skladba voviedla do stavu extázy. Ďalšie prvky ako herci navodzovali dojem serióznosti. O to väčší šok zažije človek hneď na začiatku, keď ukážu vraha. Potom je to len epizódne tváriaci sa kriminál s kopou priam nezáživných dialógov, prednesov a smerovania k nevyhnuteľnému. Zlom nepôsobí šokovo, dvojičky už áno. Chabá motivácia na strane zla a mdlí dobrí v nesmierne rutinnej a priam odfláknutej réžii DJa. (videné 10.02.2020) ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý thriller po všech stránkách od mizerných herců - u Ethana mě to hodně překvapilo, pyskounka standartně toporná, drsné vyšetřovatelky a policistky jí prostě moc nevěřím ( ale kostru má dobrou, to se musí nechat ) po nerozhodný příběh ale stejně čitelný, až k dementnímu dvojitě rádoby šokujícímu závěru - 35 % ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Je to detektivní thriller, který je na jednu stranu velmi slušný, a na druhou stranu z něj mám poněkud rozporuplné pocity. Film celkově funguje velmi dobře. Má to dobrý spád, je to docela napínavé, hrají v tom vynikající herci a podávají skvělé výkony. Místy i vtipné a Angelina Jolie je mimořádně atraktivní a minimálně v jedné scéně si její obdivovatelé opravdu přijdou na své. Dalo by se říci slušná detektivka. Bohužel jsou tam minimálně dva momenty, které jsou poněkud iritující a buď to bylo špatné už ve scénáři a nebo tomu nepomohli v realizaci. Prvním je fakt, že divákovi, který není tupec, je relativně záhy jasné, jak to asi v zásadě je, a jedinní, komu to nedochází, je skvadra elitních detektivů, kteří po tom pátrají. I vzhledem k dostupným technologiím a znalostem (grafologie...) při vyšetřování je prakticky téměř nemožné to neodhalit. Další moment je pak chování detektiva při vyklízení galerie, který se prostě chová tak, že vysloveně vytváří příležitost pro útok, ač tam byl s cílem zcela opačným. To si sakra scénárista nemohl maličko více namáhat mozek a vymyslet to nějak věrohodně?!? Celkově tak cca 70%. ()

West 

všechny recenze uživatele

Začátek mi připomněl - Talentovaný Pan Ripley ,ve kterém hlavní postava zabijí oběti a okrádá jejich identity, ale to jsem nevěděl kam to bude pokračovat.. mělo to hodně nudnej střed a konec. Vlastně nebylo cítit žádné napětí, a to ani sebemenší. Po pár minutách vám hned dojde kdo je vrahem, což je ještě větší průser. Angelina Jolie na takové filmy rozhodně nemá. Je to jen průměrná herečka co přehrává, občas našpulí rty , tváří se důležitě a okouzlivě, ale je to spíš k smíchu + ty její přefouknutý pysky , jak když přehodíte peřinu přes okap. Měl jsem co dělat abych to dokoukal, a to neříkám že všechny Carusovi filmy nemám rád.. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

A. Jolie mám čím dál raději, pokud hraje umírněně. Ovšem v tomto filmu celkem brzy rozluštíte, kdo je záporák, tedy pokud použijete trochu selského rozumu. A Kiefer Sutherland? Asi měl moc práce s natáčením 24 hodin, tak si sem odskočil na pár scén, škoda, těšil jsem se na něj. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Skvělý thriller, skoro jsem dal čtyři. Solidní twist, ale ten konec je přece jenom trošku přitažený za vlasy (ale neurazil). ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kriminálka, která i přes svůj drsný námět je relativně snadno předvídatelná, bohužel i nepříliš kvalitně natočená a zpracovaná. Angelina Jolie představuje svůj typický herecký projev, Ethan Hawke je na tom o trochu lépe, nicméně ani on nijak zvlášť nezaujme. Příběh není moc poutavý, pátrání po vrahovi mě vůbec nebavilo, chybělo mi více napětí, rovněž bych ocenil poněkud propracovanější scénář. Na druhou stranu se docela povedla hudba, místy řádně temná, která jednotlivé scény slušně podtrhuje. Největším zklamáním však pro mě byl samotný závěr, který na mě působil doslova jako zjevení. Tak hrozné rozuzlení snad tvůrci ani nemohli myslet vážně. Úplně jak z toho nejhoršího béčka. Tak trapný závěr celý film dokonale zazdil, nebýt jeho, šel bych s hodnocením trochu výš. 4/10. ()

Smrtholka 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se rozhodla podívat se značnými obavami,-díkybohu na DVD-, jednak proto, že zde hraje Angelina Jolie, pro kterou slovo herečka se mi zdá zcela nedostačujcí, jednak proto, že film se nesetkal s příznivými ohlasy. Je mu vytýkána přilšná podobnost s thrillerem Sedm-viz ,,baterkové scény" v temných místnostech,apod. Může být. Ale závěrečná pointa je natolik předvídavá, ani ne tak pointa, jako totožnost vraha. Trefně tuto situaci popsal Ivan Peška ve své recenzi v Premiere-květen 04,str.89, kde sám sobě položil řečnickou otázku: ,,Pamatujete si na scénu z ADAPTACE, kde Donald Kaufman svého bratra Charlieho uzemní námětem na thriller, kde jsou vrah, oběť i pronásledovaný tatáž osoba? Až tak daleko na tom Zloděj životů, pokud jde o logiku, není, ale rozhodně se dostal nebezpečně blízko." Trefil se i do charakteristiky výkonu A.Jolie:,,Její mdlé herectví se většinu času redukuje pouze na to, že s různou intenzitou špulí pusu." Dvě hvězdičky za ,,znechuceného" Oliviera Martineze a sexy stárnoucího Tchéky Karya. :o) ()

JohnyJD 

všechny recenze uživatele

Co mě na filmu zaujalo kromě Angeliny Jolie? Příběh, slušná atmosféra a ... a nic a proto jen 3 *. Jinak ale hodně kvalitní průměr. ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Od začátku až do konce jedno veliké psycho. Skvělé lekací efekty, skvěle napnutá atmosféra a neotřelé krimi. Jsem velice spokojena. ()

Reklama

Reklama